Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
"Polska droga do zniewolenia"
~precz z napoleonem niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 11:26
Mamy XXI w i nie ma podziału już na socjalizm ,kapitalizm itp .Kapitalizm przekształcił sie w korporacjalizm i to korporacjalizm dominuje na świecie i z nim musimy walczyć inaczej zginiemy,kto tego nie dostrzega ten tkwi umysłowo w dziewiętnastym wieku .Audycja jakiej warto wysłuchać
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 11:28
~ napisał(a): Sztuczne kursy jena to kapitalizm? A może Jen ma pokrycie w złocie? A te rezerwy walutowe Chin w dolarach też pewnie mają pokrycie w złocie :D
Dobrobyt Chin powstał dzięki kombinacji na jenie przeciw kombinacji na dolarze.
I ta partia komunistyczna Chin - robią na złość Korwinkom :D
Do 19 wieku nigdzie na ziemi nie było dobrobytu a socjalizmu jeszcze nie stosowano.

Dobrobyt Chin powstał na uwolnieniu mechanizmów gospodarczych i likwidacji socjalu - czyli kapitalizmie! To wolny rynek dał obfitość produkcji->towaru-> pieniądza za niego! Powszechnego dobrobytu nigdy w żadnym państwie nie było i nie będzie. Ale kapitalizm (wolny rynek) dawał wysoki wzrost produkcji i dochodu narodowego, czyli bogacenie się państw. Tenże kapitalizm (wolny rynek) dawał postęp naukowo - techniczny i w efekcie jeszcze szybszy wzrost gospodarczy!

Wojny rujnują a nie budują. To lewica zorganizowała Komunę Paryską i zrujnowała Francję XIX wieczną! To przed Hitlerem USA, Wielka Brytania czy Japonia stały się potęgami gospodarczymi! To dzięki kapitalizmowi Europa się rozwinęła i wzbogaciła! UE powstała jako stowarzyszenie bogatych krajów kapitalistycznych, a schodzi na psy dopiero od kiedy władzę przejęła tam lewica!
211
skorn
12 grudnia 2013r. o 15:17
~ napisał(a): Za oknem mamy prawicowe PO ,PSL i PiS, którzy sami tak o sobie mówią

I co że mówią, skoro nie są? Liczy się sposób sprawowania władzy i efekty rządzenia.

~ napisał(a): Co mnie obchodzą twoje teorie o prawicowcach ateistach? Ja takich nie spotkałem, bo ateista nie znajdzie języka z religiantami, których na prawicy mamy mnoho.
Zresztą będzie przez resztę dyskryminowany.

Nie czuję się dyskryminowany i znajduję język z "religiantami". Nie wydaje mi się, bym jako ateista był w tym jakoś szczególnie odosobniony. Wartości cywilizacji łacińskiej uważam za bardzo przydatne w czasach multi-kulti, moralnego relatywizmu, seksualnej anarchii (elementy lewackiej zarazy) i zagrożenia islamem.

<i>
10114
#alter nieaktywny
12 grudnia 2013r. o 15:34
skorn napisał(a): Nie czuję się dyskryminowany i znajduję język z "religiantami". Nie wydaje mi się, bym jako ateista był w tym jakoś szczególnie odosobniony. Wartości cywilizacji łacińskiej uważam za bardzo przydatne w czasach multi-kulti, moralnego relatywizmu, seksualnej anarchii (elementy lewackiej zarazy) i zagrożenia islamem.

Właśnie! Ja natomiast mam znajomych ateistów, a także wyznawców innej religii, z którymi też odnajduję wspólny język, ale też i wartości którymi się kieruję w życiu. Więc można się różnić, prowadzić dojrzałe dyskusje, i się nie kłócić :) Wszelkie kłótnie i podziały, zawsze w naszej historii kończyły się "zniewoleniem", aby Polska była silna powinna być zjednoczona duchowo, o jednej myśli i tych samych celach.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 grudnia 2013r. o 19:01
Od siebie dodam , jak stara, zdarta płyta. Ważne jest to , co nas łączy nie to , co dzieli. Zaś cywilizacja rzymska budowana była na dewizie dziel i rządź, i z tego to powodu nie jest do zaakceptowania. Pragnę Wam zwrócić też uwagę na fakt , iż podziały natury politycznej , szczególnie w tym nieszczęśliwym kraju , to zwyczajna fikcja . Bez sensu jest więc toczenie dyskusji , co lepsze kapitalizm , czy socjalizm, trzeba znaleźć złoty środek.

Zmoderowano 12.12.2013 godz.21:14 - powód: topposting (moderator)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 19:42
skorn napisał(a):
Nie czuję się dyskryminowany i znajduję język z "religiantami". Nie wydaje mi się, bym jako ateista był w tym jakoś szczególnie odosobniony. Wartości cywilizacji łacińskiej uważam za bardzo przydatne w czasach multi-kulti, moralnego relatywizmu, seksualnej anarchii (elementy lewackiej zarazy) i zagrożenia islamem.

Jako konserwatywny "religiant" zgadzam się z Tobą . Wśród swoich przyjaciół mam też konserwatywnych ateistów, czy osoby innych wyznań, spokojnie rozmawiamy i szanujemy się . Fakt, że też w kwestiach gospodarczych uznajemy prawo prywatnej własności i mechanizmów wolnego rynku,... może z lekkim skrzywieniem w kierunku solidaryzmu społecznego ;)
Oczywiście też zgadzam się z Alterem .
Uważam, że warto pójść na spotkanie z Michalkiewiczem, posłuchać i zastanowić się nad tym, w jakim kierunku zmierza Polska. Kondycja kraju ma istotny wpływ na nasze życie.
Miłego :)
~ niezalogowany
13 grudnia 2013r. o 10:50
~Iza napisał(a):
Uważam, że warto pójść na spotkanie z Michalkiewiczem, posłuchać i zastanowić się nad tym, w jakim kierunku zmierza Polska. Kondycja kraju ma istotny wpływ na nasze życie.

Na pewno warto - gość od wielu lat należy do ścisłej czołówki najbardziej poczytnych blogerów. Praktycznie nie schodzi poniżej 10000 wejść dziennie. Czyli ma "łeb kwadratowy" i ciekawie z humorem podane informacje, jakich nie mają inni.
Byłem na spotkani z nim - tryska energią, niesamowite poczucie humoru, erudycja...
http://www.michalkiewicz.pl/
11226
#Anonim11226 nieaktywny
13 grudnia 2013r. o 11:15
Pannazdzieckiem napisał(a): szczególnie w tym nieszczęśliwym kraju

Przeginasz Jazonie.
Fakt, że Tobie nie udała się wyprawa po złote runo, nie oznacza, że wszyscy jej obywatele mają takie pojęcie o macierzy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza