Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
"Polska droga do zniewolenia"
~ niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 0:23
Jak siedmiolatkowi? O.k.
Prawicowiec to konserwatysta, konserwatysta to religiant. Prawicowiec to nie jest liberał (ale niektórzy sądzą inaczej), liberał to liberał, nie prawicowiec. Liberał to nie libertyn.
Dlaczego nie jestem prawicowcem, czyli konserwatystą?
Liberalna polityka pieniężna to liberalna polityka pieniężna. Konserwatywna polityka pieniężna nie istnieje i nikt nie wie co to jest, no chyba to że król miał dukaty a plebs miał os rane gacie, ale to też mi się nie wydaje.
Jest liberalna polityka gospodarcza i socjalistyczna polityka gospodarcza.
Liberalna polityka sprawdza się raczej na wsi, socjalistyczna raczej w miastach.
Nie ma obecnie dużego miasta w którym panuje liberalna polityka gospodarcza bez jakiegokolwiek zakazu i nakazu, bez podatków i regulacji.
Jestem z miasta ale rozumiem ludzi ze wsi.

Wyobraź sobie dziecko że mamy konserwatystę żydowskiego, konserwatystę katolickiego i konserwatystę muzułmańskiego. I popatrz dziecko moje, jak oni się wszyscy kochają :D
Albo jeszcze mamy konserwatystę katolickiego, konserwatystę prawosławnego i konserwatystę protestanckiego - mają Chrystusa w sercu i popatrz jak oni się kochają :)
Mamy banderowca, mamy ustasza, mamy taliba, mamy rydzykowca. Każdy z każdym się kocha :D
Dlatego nie jestem prawicowcem.
Liberałów w pewnym sensie rozumiem ale nie nazywajmy ich prawicowcami i nie mieszajmy pojęć.
Liberalnej "korwinowej" polityki nikt nigdzie nie widział, a podobno była na dzikim zachodzie. Ale ja w to nie wierzę że taka tam była, albo była i szybko się skończyła.
Polityka socjalna panuje na całym świecie, typowo socjalistycznej jest mniej ale też istnieje.
Cała polityka świata polega na ścieraniu się mocniejszego państwa socjalnego ze słabszym państwem socjalnym.
Człowiek nigdy nie przestanie ze sobą rywalizować więc państwo typowo liberalne nie przetrwa konfrontacji ze światem socjalnym.
Państwo socjalno urzędnicze potrafi trzymać naród za mordę a typowo liberalne dyscypliny nie utrzyma i potrzebny im jest do tego jakikolwiek kościół, który to przemianuje państwo od razu z liberalnego na konserwatywne, a później konserwatywno socjalne.
Dlatego nie ma takiego państwa na planecie. Nawet w USA rządzą konserwatywni żydzi a reszta ma tyle do gadania co nic.

I to chyba już.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 0:39
Jeszcze o polityce multi kulti. Prawicowcy mówią że się nie sprawdza.
Ale dzięki komu się nie sprawdza? Dzięki konserwatystą różnej maści.
To nie konserwatysta muzułmański ma problem z obywatelem europy przyjaźnie nastawionym, który go wpuszcza do siebie tylko obywatel zachodniej europy ma problem z konserwatystą muzułmańskim. Tak samo ma problem z konserwatywnym cyganem (tu raczej chodzi o zamkniętą kulturę brudu) ,żydem czy rydzykowcem.
Ja nie mam problemu ze zwykłym Ukraińcem, Ruskim czy Niemcem ale to banderowiec ma do mnie problem, problem ma też taliban czy rydzykowiec. Taki to potrafi swojego usmarować swoją kupą i jeszcze zrobić ekspansję zagraniczną z kupą w ręku.
Dlatego polityka multi kulti nie jest dobra bo nie powinno się wpuszczać między ludzi konserwatystów wszelkiej maści.
Tylko że problem jest taki że polityki wpuszczania konserwatystów innej maści nie popierają rodzimi konserwatyści i socjal lewicowcom dostaje się za to po tyłku.
~Lewicowość jest nieracjonalna i szkodliw niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 7:26
~ napisał(a): Jak siedmiolatkowi? O.k.
Prawicowiec to konserwatysta, konserwatysta to religiant. Prawicowiec to nie jest liberał (ale niektórzy sądzą inaczej), liberał to liberał, nie prawicowiec. Liberał to nie libertyn.
Dlaczego nie jestem prawicowcem, czyli konserwatystą? [...]

Ot jak mały Jaś z 1a wyobraża sobie politykę.
Skrajne nieuctwo, ignorancja, brak elementarnej znajomości historii, bzdury, ogólniki, uproszczenia a wszystko w głębokim sosie sprzeczności.
Konserwatysta to ktoś, kto pragnie zachowania status quo. Prawicowiec może być katolikiem ale może być ateistą.
Prawicowiec to wolnorynkowiec (może być równocześnie - ale nie musi - konserwatystą i ateistą). Liberał to może być gospodarczo ekonomiczny (prawicowiec), albo w zakresie obyczajów (libertyn -lewak).
Lewicowość jest sprzeczna z rozumem. Istnieją 4 sposoby wydawania pieniędzy. Najbardziej racjonalne jest wydawanie swoichpieniędzy na swoje potrzeby, mniej trafnie wydajemy swoje pieniądze na czyjeś potrzeby (bo słabo je znamy), zwykle szalejemy jak sami dorwiemy się do cudzych - łatwych pieniędzy, a zupełnie bez sensu wydajemy nie swoje pieniądze na nie swoje potrzeby! To ostatnie to lewica!
Potrafisz wskazać choć jedno państwo, które lewicowe rządy doprowadziły do rozkwitu? Nie ma takiego państwa - lewica to ruina (Szwecję do bogactwa doprowadziła prawica - była państwem o najwyższym dochodzie w Europie na 1 mieszkańca, dziś w wyniku rządów lewicy jest poniżej średniej, a wieki). Rządy lewicy, to zawsze niszcenie rujnowanie i marnotrawienie. Lewicowość obyczajowa to rozwiązłość (choroby weneryczne, AIDS), rozwody, dzieci w sierocińcach i rodzinach niepełnych, mnożenie się zboczeń.
~ niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 9:16
Każdy konserwatysta jest prawicowcem, spytaj jakiegoś jak nie wierzysz.
Ty mi nie mów co mówi Korwinek tylko to co mamy za oknem.
Za oknem mamy prawicowe PO ,PSL i PiS, którzy sami tak o sobie mówią :D
Co mnie obchodzą twoje teorie o prawicowcach ateistach? Ja takich nie spotkałem, bo ateista nie znajdzie języka z religiantami, których na prawicy mamy mnoho.
Zresztą będzie przez resztę dyskryminowany.

Co ty mi mówisz o państwach które na socjalizmie przegrały?
Żadne nie przegrało. Pokaż mi te państwo prawicowe na świecie które wygrało, albo może które istnieje? :D
Tylko nie pisz o mikropaństewkach żyjących z trzymania tam pieniędzy tych którym państwo socjalne stworzyło warunki do zarobku.
Co z tego że Luksemburg jest bogaty jak Kulczyk kasę doi tu i tam trzyma?
Na tym polega prawicowość?
A na czym polega przypłynięcie jachtem do Monaco? Który zarobił w Monaco na swój jacht? Może książę zarobił i jakiś deweloper ale to ułamek całości.
Niektórzy podają też Chiny, ale Chiny zarobiły na rozkazie pracy i trzymaniu za mordę swojego społeczeństwa. A chyba Korwin mówił coś o wolności... :D

~Solidarny niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 10:21
Pan Michałkiewicz zawsze będzie "zwolennikiem teori spiskowych", dla każdego kto nie potrafi logicznie myśleć i nie ogarnia tematów które Pan Michałkiewicz przedstawia.
Tyle w tym temacie.
~ niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 10:32
Nawet jeżeli koń mówi, że jest krową to wcale tak być nie musi!
Nic nie wiesz, nic nie rozumiesz, na gospodarce się nie znasz, na polityce się nie znasz, historii nie znasz :(

W Chinach jest pełna wolność gospodarcza w pełni pozbawiona socjalu (czyli czysty kapitalizm gospodarczy!) i pełny zamordyzm polityczny.

Wszystkie kraje UE i USA wzbogaciły się na kapitalizmie, popadają w ruinę, tym szybciej im więcej wprowadzają socjalizmu (lewicowości)!

Masz rację - poza kilkoma enklawami nie ma już kapitalizmu. Niemal wszędzie dominuje lewica! Ciemniaki na całym świecie postanowiły na złość mamie odmrozić sobie uszy i głosują na lewicę. To właśnie dlatego świat się rozpada i schodzi na psy! Tyle że w krajach o długich tradycjach prawicowo- kapitalistycznych wolniej niszczy się wielowiekowe zdrowe prawicowe nawyki i jest więcej nagromadzonego bogactwa do zmarnotrawienia.
I dlatego kraje te wolniej spadają na dno. Ale przecież spdają!

Socjalizm jest nielogiczny i szkodliwy - nigdy i nigdzie nie zbudował dobrobytu! I nigdy nie zbuduje
~ niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 10:37
~ napisał(a): Nawet jeżeli koń mówi, że jest krową to wcale tak być nie musi!
Nic nie wiesz, nic nie rozumiesz, na gospodarce się nie znasz, na polityce się nie znasz, historii nie znasz :(

Na szczęście mamy ciebie, wytłumaczysz nam, będzie git :D
~ niezalogowany
12 grudnia 2013r. o 10:52
Sztuczne kursy jena to kapitalizm? A może Jen ma pokrycie w złocie? A te rezerwy walutowe Chin w dolarach też pewnie mają pokrycie w złocie :D
Dobrobyt Chin powstał dzięki kombinacji na jenie przeciw kombinacji na dolarze.
I ta partia komunistyczna Chin - robią na złość Korwinkom :D
Do 19 wieku nigdzie na ziemi nie było dobrobytu a socjalizmu jeszcze nie stosowano.
Dlatego ten twój konserwatyzm prawicowy to utopia.

Dobrobyt powstał na wojnie, najpierw z Hitlerem a później dzięki zimnej wojnie i aby względny dobrobyt zagościł (bo prawdziwy dobrobyt to świadome społeczeństwo) musi się ścierać białe z czerwonym.

Ale jak zwykle Korwinki zakładają że są 100% uczciwi i 100% inteligentni i będą mieli 100% dobre wiatry. I jeszcze taki ci napisze że zna się na polityce, na historii, na fizyce i na gotowaniu, jak ten powyżej :D
Księża uczyli go orać, pisać, śpiewać, budować, robić lemoniadę.
Wszystko jego jest mądre i godne uwagi a to co się nie podoba jest do de i trzeba to zmienić.
Marksiści mieli tą samą przypadłość.
Pycha polityczna to droga donikąd.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza