Gorąco polecam zarówno szkołę jak i grono pedagogiczne. Córka ukończyła naukę w GS nr 2 jako jedna z najlepszych uczennic. Wysoki poziom i zaangażowanie nauczycieli pomaga uczniom w kontynuowaniu nauki w najlepszych liceach we Wrocławiu.Pani Dyrektor i nauczyciele służą pomocą nawet po zakończeniu edukacji w tej szkole.Gorąco ich pozdrawiam. :)
Nie wiem, jakoś trudno jest mi uwierzyć, że ta szkoła przez kilka lat zmieniła się nie do poznania. Za moich czasów z językami obcymi było bardzo źle (częste zmiany nauczycieli j. ang, niski poziom), liczba kół pozalekcyjnych była niewielka (2 lub 3 - już dokładnie nie pamiętam) a nauczyciele jakoś specjalnie nie wyróżniali się. Jedynie nauczycielka j. polskiego i historii/WOSu, ale, z tego co wiem, to obie już nie pracują w tej szkole. Niemniej - może i coś się zmieniło, bo uczniowie tego gim. już nie spędzają przerw na papierosku za garażami jak to było kiedyś. :]
Chodzę do tej szkoły, do drugiej klasy - nie wyobrażam sobie jej zmiany. Za dobrze się w niej czuję. Świetne towarzystwo i nauczyciele. Chętnie siedzą z uczniami długo po lekcjach w szkole w ramach projektów czy innych występów. Oczywiście, jak wszędzie, nie wszyscy są super. Z racji imienia tej szkoły, patriotycznych uroczystości jest mnóstwo. Mankament to małe szatnie jak na tyle osób.
Serdecznie polecam!! :)
Moja córka kilka lat temu tam chodziła i na początku byłyśmy obie zadowolone ale po kilku miesiącach okazało się że większość nauczycieli nie radzi sobie z agresywnymi uczniami przez co lekcje były zakłócane przez 2-3 osoby a reszta słuchała sprzeczek zamiast uczyć się. Nic nie robiono aby uniknąć takich sytuacji. Więc bezpiecznie to moja córka tam się nie czuła.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.