~obserwator niezalogowany 22 stycznia 2014r. o 23:09
ranga sprawy i kara finansowa są dość bagatelne... Czyżby pan Kazimierz Marczewski mimo mrozów startuje ze swoją kampania wyborczą o fotel Burmistrza Nowogrodźca?
do -obserwatora-
Czy każdy kto staje po stronie mieszkańców musi od razu być zainteresowany przejęciem władzy ?
Zastanów się kogo bronisz ?
Chyba, że jesteś jednym z "przyjaciół królika" ?!
Wojewódzki Sąd Administracyjny po ponownym rozpoznaniu sprawy wymierzył Gminie Nowogrodziec grzywnę w wysokości 600 zł i nakazał zwrócić koszty sądowe Państwu Czurejno.
Wyrok NSA uchyla postanowienie WSA ale czy to oznacza, że ma zapłacić Burmistrz. Z treści wyroku to nie wynika. Owszem NSA stwierdził błędy pracowników Urzędu Gminy albo Radcy Prawnego (Burmistrza) ale również wytknął błędy w postanowieniu WSA a to oznacza że nie ma ludzi nieomylnych.
Źle się dzieje gdy władza olewa obywatela dzięki, któremu jest przy tzw. korytku i dobrze się ma. Władza lubi celebrować sukcesy a porażki lub a nawet szczególnie własne zaniedbania, zaniechania, błędy decyzyjne wolałaby zamieść głęboko pod dywan.
~oj tam... niezalogowany 23 stycznia 2014r. o 9:37
to jest jedna ze spraw-ta akurat znalazła finał w Sądzie i dobrze ale jest tych spraw dużo sam byłem czy jestem ofiarą takiego postępowania burmistrza Nowogrodźca. Ponadto zauważcie Państwo, że jak Marczewscy odważą się poddać jakiś temat nie wygodny dla burmistrza to są od razu posądzani o kampanię na rzecz Pana Kazimierza aby osłabić powagę tematu ja też byłem kandydatem dla tego rzadko wypowiadam się na tym forum. Obecny burmistrz gospodarzem może jest i dobrym(nie znam szczegółów ) ale człowiekiem bardzo złym-tak nie można sprawować tej funkcji. Samorząd to delikatna materia - powodzenia.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.