~ napisał(a): TOjsienka napisał(a):
Choćby pomoc WOŚP miało uratować tylko jedno życie to warto.
Sprzęt pomógł niejednemu tym bardzie warto.
Nawet nie wiesz że twoja ironia i kolejny artykuł jeszcze bardziej utwierdza mnie w moim przekonaniu.
Żeby wszytko było jasne: twoje podejście jest takie:
Dzieci zbierają do puszek pieniądze w ramach WOŚP, z zebranej sumy kupuje się sprzęt, który później na 100% uratuje komuś życie, a za pozostałą kasę (mówimy tu o kwotach rzędu milionów złotych) kilku cwaniaczków bawi się na całego?
I ty uważasz, że to jest normalne i nikt nie ma prawa ŻĄDAĆ wyjaśnień w tej sprawie w postaci sprawozdań finansowych i wszelkich faktur???
PS. Czytałaś ten artykuł na money.pl (chodzi mi np. o powiązania osób z zarządu WOŚP i Złotego Melona ze spółkami medycznymi lub firmami rąbiącymi audyty w WOŚP), czy masz już wyrobione zdanie i nic nie jest w stanie cię przekonać, że jest to co najmniej śmierdząca sprawa?
Moje zdanie jest dosc ciezko zmienic. A ja jestem jak najbardziej za Fundacja WOSP.
Co do powiazan zarzadu to fakt, ciezko nie zauwazyc ze osoby sie powtarzaja. A co do faktur to firmy te maja raczej tak samo audytowana ksiegowosc jak i Fundacja.
Ale to chyba nie jest dziwne ze fundacja Polsat czy fundacje zon politykow tez maja powiazania w firmach przynoszacych profity. Polska jest takim krajem....
Chyba jednak najistotniejsza rzecz jest taka:
jak WOSP wplywa na nas?
- jesli ktos z powodu organizacji finalu lub wrzucenia pieniedzy do puszki lepiej sie z tym czuje i wie ze akurat TE pieniadze zostana przeznaczone na zakup specjalistycznego sprzetu medycznego ktory uratowal i uratuje zycie nie jednej osoby to to jest wazne
- jesli ktos nie chce brac w tym udzialu to tez ma taka mozliwosc