~~007 napisał(a): no to mamy anarchię w OSP . A gdzie jest Wasz Komendant Kata Józef, jak to turniej Gminny ? Haa?. No Gościszowianie "Boga Mi" gdzie Wasz Józek ?. No to teraz mi powiedz czy ten turniej był organizowany z inicjatywy OSP a nie burmistrza. Ja już pisałem , że daje się OSP rozgrywać politycznie. A ten turniej - dobrze ale to dupowłazcza inicjatywa. OSP powoli traci swoje przeznaczenie. Do pożarów jeździ OSP Nowogrodziec a reszta potrzebna jest burmistrzowie do poparcia politycznego. Myślę, że ładujemy forsę w błoto(przepraszam - na kampanie burmistrza).
Przede wszystkim nie używaj imienia Boga swego na daremne. Udzielasz się na forum bo nie cierpisz burmistrza. Gdybyś czytał tekst pod którym się wypowiadasz doczytałbyś się, że organizatorami imprezy są Rada Sołecka w Gościszowie, OSP w Gościszowie oraz Urząd Miejski w Nowogrodżcu. To, że przyjadą młodzi strażacy spotkać się i porywalizować w sportowej atmosferze uważasz za politykę jest po prostu żałosne. Idąc tym myśleniem należałoby zlikwidować inne turnieje, halowe turnieje w piłce nożnej oraz imprezy masowe, bo tu też burmistrz się promuje. Czyli najbezpieczniej byłoby nie robić żadnych imprez.