Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

nago w saunie

~~Tio niezalogowany
4 lipca 2017r. o 10:33
~ napisał(a):
~robert napisał(a): czym mniejesze miasto jak boleslawiec ,tym wieksze zacofanie .jedna jest zasada na calym cywilizowanym swiecie do sauny wcodzi sie nago ,oczywiscie siedzi sie na reczniku i drugi pod nogi,po drugie wchodza tylko dorosli od 18lat ,prosze respektowac te zasady ,kieruja to do managera sauny boleslawiec

hahahahhahahahaha zaacofanie? Pokazywanie przy innych gołego kutafona nazywasz postępem? :D :D :D Uważam ze tam gdzie wchodzi się na golasa to jest to obyczaj zwyczajnych zboków co lubią sobie popatrzeć tu i tam. Nie ma w tym nic z zacofania kiedy człowiek zakrywa swoje intymne części ciała. Jak jesteś
taki postępowy to lataj z kutasem po ulicy w środku dnia , robisz to? :D
Ogólnie uwazam że na basenie , saunie powinna obowiązywać jakaś skromność stroju , a nie powywalają te dupy , stroje z paskami w dupie celulit sie wylewa , faceci to samo. To jest kultura i postęp kiedy człowiek potrafi zachować jakiś umiar w pokazywaniu swojego cielska

Jak to wyjaśnić, że cała kultura Zachodu, wywodząca się z kultury antycznej, tę nagość uważa za coś oczywistego i naturalnego w takich sytuacjach, podobnie traktują ja nasi południowi sąsiedzi, nagość jest czymś normalnym równiueż w krajach skandynawskich, a na wschodzie do bani w gaciach nie próbowałbym nawet wchodzić i nagle, pośród oceanu zacofańców, jedna jedyna wyspa porządności się wyłoniła - Polska tekstylno-katolicka. Wszyscy zacofani, a my, jak zawsze w awangardzie i na czele postępowych ze wstydem do własnego ciała i z obrzydzeniem do wszystkich innych.
Może warto zejść na ziemię, otworzyć oczy i dostrzec, że chyba coś w tej skromności i wstydzie jest jednak nie tak, skoro nawet pod prysznicami ludzie kąpią się gaciach i to pomimo obowiązku rozbierania wynikającego z rozporządzenia. Tu też wstydliwość bierze górą, a mnie zastanawia, dlaczego faceci wchodzą pod prysznic, polewają się woda i uznają, że są już umyci, choć miejsc najbardziej wrażliwych i kumulujących bakterie nawet w czasie kąpieli przed basenem nie musnęli.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
4 lipca 2017r. o 11:35
~~Tio napisał(a): W którym aspekcie Niemcy są zacofani? W zakresie przemysłu, czy życia kulturalnego?
Polacy, ze swoim przekonaniem o wyjątkowości nie patrzą na żadne obiektywne dane ani wskaźniki. Zwróć uwagę, że na przykład ci "zacofani" Niemcy czytają (75% przeczytało przynajmniej jedną książkę w ostatnim roku), a Polacy nie ( ponad 60% książki nie miało nawet w ręce).

Z książkami to akurat kiepski przykład.
Po pierwsze to przeciętnego Polaka po prostu nie stać na zakup książki.
A po drugie to niby kiedy Polak ma czytać? Widziałeś statystyki ile godzin tygodniowo pracuje przeciętny Polak a ile Niemiec?
Gdyby spojrzeć na temat uwzględniając realia to wyjdzie na to że to i tak cud jak blisko połowa Polaków jeszcze czyta książki.
A kultura to coś co się wyniosło z domu rodzinnego. Nauczyło się od rodziców, dziadków. Wyssało z mlekiem matki. Niesie ona w sobie doświadczenia wielu pokoleń Polskiego narodu. Ojciec i dziad publicznie tyłka nie pokazywali to i ja nie zamierzam.
A Ty byś chciał promować multikulti, kulturę znikąd. Jakie ona ma korzenie? Komu i czemu ona służy? Polacy mają swoje zwyczaje i trzeba je pielęgnować a nie gnać jak ten leming za ogłupiałym zachodem.
~~Zbuk niezalogowany
4 lipca 2017r. o 18:28
Ja mam 53 lata i 90 kg wagi przy wzroscie 160 cm wiec nie jestem ladny. Wiec gdy ide saune to chce sobie popatrzec na te piersi i duze wielgachne peni sy. Bo w domu mam fantazje
~~zobaczyć człowieka , a nie jego czyn !! niezalogowany
5 lipca 2017r. o 10:14
~~Zbuk napisał(a): Ja mam 53 lata i 90 kg wagi przy wzroscie 160 cm wiec nie jestem ladny. Wiec gdy ide saune to chce sobie popatrzec na te piersi i duze wielgachne peni sy. Bo w domu mam fantazje

masz rację twoje gabaryty nie są wymiarami mister worda . Jesteś szpetny , ale jak masz ochotę na ogladanie męskich w realu penisów , to proszę bardzo , zawsze miło jest porównać je ze swoim . O ile nie próbujesz zalecać się do ich właścicieli to nic zdroznego . Trzymaj się . :*
~~gejowy gej niezalogowany
5 lipca 2017r. o 16:32
ja tam chodze zawsze nago i lubie poogladac to jest to :D

~~ niezalogowany
5 lipca 2017r. o 23:49
Ja bardzo lubię chodzić nago do sauny. Spowodowane jest to tym, że mam ogromnego hogana i lubię jak inni mają później kompleksy.
~~tele niezalogowany
10 lipca 2017r. o 0:41
Prowokator, rasista, realny zboczeniec, fanatyk, frustrat. Powiedz które z tych określeń nie pasują do ciebie
~~Tadeusz niezalogowany
10 lipca 2017r. o 3:40
Książki są po 10-15 zł. Wystarczy trochę poszukać. Przeciętnego Polaka stać na kilka książek w miesiącu. Pod warunkiem, że zrezygnuje z kilku piw i nie przepala trzech stów miesięcznie...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza