Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nikomu nie zrobiłem krzywdy
~ niezalogowany
18 marca 2014r. o 7:24
to są cienie okrągłego stołu,który dał możliwość ludziom dawnego systemu korzystania i robienia przekrętów ,przez co kraj jest już tak wydrenowany.pamiętam jak w początkach lat 90-tych właśnie takich kombinatorów w zakładach pracy było od cholery.zakłady zaczynały powolną agonię,rozsprzedane do ostatniej śróbki.....i zaczeły się długie kolejki w pośredniaku na grunwaldzkiej.z dzisiejszej perspektywy człowiek widzi ,kto i jak przejmował te upadłe dobra...w całości i na kawałeczki.to samo stało się w polityce tej na górze i tej regionalnej.ludzie co wtedy kręciły wałki z dawną władzą i gnoili uczciwych,słabszych ,dzisiaj odwołują się do samego boga i mają czelność tych samych ludzi prośić o głosy....bo okrągły stół świetnie się dogadał z pzpr.
nie będe osądzał pana Andzeja ,bo go nie znam ,ale widać wpisy ludzi .część pisze złośliwie,część ze zwykłego żalu i być może znajomośc danej osoby.kariery w polityce nie zrobi się będąc uczciwym człowiekiem,bo gdyby tak było to czerwone zło jak kwaśniewski ,miler i cała wierchuszka proradziecka mogliby co najwyżej kantor prowadzić....a to wszystko dzięki panom michnikom,wałęsom...oj było ich tam wielu...i niestety dalej jest. patrzymy na ukrainę i nadziwić się nie możemy jaka tam korupcja....tak jakby u nas byo inaczej.wystarczy się bliżej pryglądnąć i okaże się że w każdej dziedzinie życia są jakieś powiązania,wałki i wszechobecny nasz narodowy sport-ty mi ja tobie.teraz wiem dlaczego w polsce najtańsze na całym świecie są.......koperty.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Bolecnauta niezalogowany
18 marca 2014r. o 7:34
~ napisał(a): to są cienie okrągłego stołu,który dał możliwość ludziom dawnego systemu korzystania i robienia przekrętów ,przez co kraj jest już tak wydrenowany.pamiętam jak w początkach lat 90-tych właśnie takich kombinatorów w zakładach pracy było od cholery.zakłady zaczynały powolną agonię,rozsprzedane do ostatniej śróbki.....i zaczeły się długie kolejki w pośredniaku na grunwaldzkiej.z dzisiejszej perspektywy człowiek widzi ,kto i jak przejmował te upadłe dobra...w całości i na kawałeczki.to samo stało się w polityce tej na górze i tej regionalnej.ludzie co wtedy kręciły wałki z dawną władzą i gnoili uczciwych,słabszych ,dzisiaj odwołują się do samego boga i mają czelność tych samych ludzi prośić o głosy....bo okrągły stół świetnie się dogadał z pzpr.
nie będe osądzał pana Andzeja ,bo go nie znam ,ale widać wpisy ludzi .część pisze złośliwie,część ze zwykłego żalu i być może znajomośc danej osoby.kariery w polityce nie zrobi się będąc uczciwym człowiekiem,bo gdyby tak było to czerwone zło jak kwaśniewski ,miler i cała wierchuszka proradziecka mogliby co najwyżej kantor prowadzić....a to wszystko dzięki panom michnikom,wałęsom...oj było ich tam wielu...i niestety dalej jest. patrzymy na ukrainę i nadziwić się nie możemy jaka tam korupcja....tak jakby u nas byo inaczej.wystarczy się bliżej pryglądnąć i okaże się że w każdej dziedzinie życia są jakieś powiązania,wałki i wszechobecny nasz narodowy sport-ty mi ja tobie.teraz wiem dlaczego w polsce najtańsze na całym świecie są.......koperty.

Lepiej zamiast okrągłego stołu trzeba było Ruskich o pomoc poprosić, tak jak dzieje się teraz na Ukrainie. To Twoja propozycja?
~toruńskietermy niezalogowany
18 marca 2014r. o 7:35
~toruńskietermy napisał(a): "Nie mam sobie nic do zarzucenia. Nie będę się odwoływał od wyroku Sądu, bo nie wierzę w sprawiedliwość tych Sądów" - wszyscy są winni nawet Sąd który nie docenił jego bohaterskich czynów a śmiał stwierdzić że jest kłamcą lustracyjnym.

"Byłem, jestem i będę lojalny wobec ludzi, z którymi wspólnie działałem na rzecz dobra ogółu."
Jak się podpisało lojalkę to powinno się być lojalnym - z tym dobrem ogółu to możesz sobie darować bo ten ogół to najczęściej podobne typy do ciebie.

Do Bolecnauty:
"Mnie żurek pomógł i dziękuję mu za to, wspaniały człowiek. Nie ubliżajcie bliźniemu."

To postaw mu pomnik - najlepiej na śmietniku - byś miał gdzie oddawać mu hołdy.

"Nikomu nie zrobiłem żadnej krzywdy..." - hipokryzja w czystej postaci. Pewnie szkodziłeś sobie?

"..., a wręcz przeciwnie bardzo wielu ludziom pomogłem." - w to nie wątpię że pomogłeś wielu ludziom - twojego pokroju.

~toruńskietermy niezalogowany
18 marca 2014r. o 7:38
~Bolecnauta napisał(a): Mnie żurek pomógł i dziękuję mu za to, wspaniały człowiek. Nie ubliżajcie bliźniemu.

To postaw mu pomnik - najlepiej na śmietniku - byś mógł oddawać mu hołdy.
~mjecio niezalogowany
18 marca 2014r. o 7:59
zejdź ze sceny żurek, po co ci to było ?? znam cie tylko z opowiadań ale niestety nic dobrego o tobie nie mówili, ciesze sie że nie stanąłeś mi na drodze, nie bede pluł na trupa a ty niestety jesteś już publiczno-politycznym trupem
~Rychu niezalogowany
18 marca 2014r. o 8:06
Nieznam Pana ,ale domyślam się dlaczego pan zrobil ten sadaz na temat swojej osoby.Chce pan wystartować na radnego.Widze po postach ,ze ma pan ciekawy zyciorys choć nie wiem kim pan faktycznie jest ico pan sobą reprezentuje.Szanse ma pan duże bo ludzie twierdza ,ze pan im dużo pomogl.Gratuluje pomysłu tez na pana zaglosuje.Mam wrescie kandydata.Niech pan się zatrudni w TV Trwam,to wygra pan na pewno.Opiniee na panski temat,pozwola zrobić swietny spod wyborczy.Zdjecia niech pan porobi sobie z tymi którym pan pomogl.Do zobaczenia przy urnie.
~max niezalogowany
18 marca 2014r. o 10:38
Jak długo w tym kraju ,będziemy skazani na konfidentow?????
~Emeryt niezalogowany
18 marca 2014r. o 10:59
A dlaczego tego gościa nie objela amnestia?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.