Witam
Czy też macie ciągłe przerwy w dostępie do internetu świadczonym przez firmę DIALOG?
W niedziele cały dzień do 22, w poniedziałek cały dzień do 22, we w wtorek to samo. W środę był, jednak dzisiaj (czwartek) znowu przez cały dzień do około 20 brak dostępu internetu.
Na callcenter nie chcą przyjąć zgłoszenia awarii ponieważ jest "masowa" a w takim przypadku "system" nie daje takich możliwości.
Piszę to by ktoś kto chcę wybrać tę firmę jako dostawcę internetu zastanowił się jeszcze raz nim to zrobi.
JA MAM JUZ DŁUGO I ŚMIGA BEZ ZATRZEŻEN :) MIAŁAM PROBLEMY, ALE Z MOJEJ WINY.....BO KABEL BYŁ ŹLE UMIEJSCOWIONY I ŚCINAŁ. PRZEŁOŻYŁAM KABEL I LATA...JA SAMOLOCIK :)
Ja też mam ciągle kłopoty z internetem Dialogu.
Na moją interwencję Dyspozytor dialogu odpowiada,że to u mnie coś nie gra,bo oni nie mają awarii.
Też nie miałam kilka dni pod rząd w różnych godzinach , tak jak pisze Pan w pierwszej wypowiedzi.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.