Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Medyczni księża
~Anonim niezalogowany
8 kwietnia 2014r. o 13:43
Dość ,że (...) to jeszcze ze szpitala pensja... to sie nazywa celibat i zycie w ubustwie

Zmoderowano 08.04.2014 godz.20:59 - powód: pomówienia (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
8 kwietnia 2014r. o 13:58
"szpitala jest ks. dr Andrzej Jarosiewicz. Duszpasterzowi przydaje się bardzo tytuł naukowy - dzięki niemu dostaje dodatek i łącznie co miesiąc inkasuje 1415zł brutto. "

to jest tytul koscielny i dlatego nie wolno go w taki sposob uzywac, taki tytul nie moze byc honorowany przez nauke i pracodawce bo jest to normalnym przestepstwem gospodarczym, tytul moze byc tylko w taki sposob uzywany: dr. h. c. nazwisko
taki tytul kosztuje ok. 200 zl i mozna go nabyc w formie daru o wspomnianej wysokosci przez internet
~ja bo co niezalogowany
8 kwietnia 2014r. o 14:24
fobiak napisał(a): "szpitala jest ks. dr Andrzej Jarosiewicz. Duszpasterzowi przydaje się bardzo tytuł naukowy - dzięki niemu dostaje dodatek i łącznie co miesiąc inkasuje 1415zł brutto. "

to jest tytul koscielny i dlatego nie wolno go w taki sposob uzywac, taki tytul nie moze byc honorowany przez nauke i pracodawce bo jest to normalnym przestepstwem gospodarczym, tytul moze byc tylko w taki sposob uzywany: dr. h. c. nazwisko
taki tytul kosztuje ok. 200 zl i mozna go nabyc w formie daru o wspomnianej wysokosci przez internet

fobiak nie znasz się to się nie wypowiadaj, jest to taki sam tytuł naukowy jak na uczelni świeckiej, piszesz bzdury i zaśmiecasz internet swoimi wypocinami, wiem że można wyć nastawiony negatywnie do kleru, sam nie pochwalam to ze kapelani szpitalni biorą za to pieniądze, ale pisanie bzdur że doktorat z nauk teologicznych, a konkretnie z teologii dogmatycznej można kupić za 200 złotych to bzdura jakiej dawno nie słyszałem i nieczytałem, doktorat z dogamtyki to lata studiów, wiele prac naukowych, wydanych publikacji, poczytaj sobie więcej i nie siej fermentu
2161
#fobiak nieaktywny
8 kwietnia 2014r. o 14:30
http://www.honorary-doctor.net/?___store=en&___from_store=en
~ niezalogowany
8 kwietnia 2014r. o 14:50
To co sie dzieje w tym popieprzonym państwie, to jest jakaś masakra; rząd pie...li, że nie ma kasy na pomoc opiekunom niepełnosprawnych, a wali kase na tą czarną mafię!!! rocznie religia w szkołach kosztuje nas ponad miliard złotych, doliczcie sobie teraz etaty księży w szpitalach, wojsk, policji, straży pożarnej i innych państwowych instytucjach; doliczcie ile ziemi dostali od złodziejskiej komisji majątkowej, która okradła Polaków, ile dotacji rocznie dostają od państwa na wszelakiej maści projekty!!!!!! nie będę wspominał nic o konkordacie, podpisanym w bardzo szemrany sposób przez przykościelnych polityków
ja nie mam nic do religii, ale nikt mi nie powie, że kościół katolicki jako instuytucja nie jest pasożytem, nie okrada naszego państwa; Polska była naprawdę bogatym krajem na początku demokracji, ale złodziejskie rządy klęczących polityków rozpieprzyło wszystko; macie swoją SOLIDARNOŚĆ!!!
~eee tam niezalogowany
8 kwietnia 2014r. o 15:58
W tej umieralni w Bolesławcu zwanej szpitalem tylko ksiądz może pomóc b o na personel medyczny zabardzo nie ma co liczyć wszyscy wiedzą jaką opinie ma ten szpital!!!!
~Krzyś niezalogowany
8 kwietnia 2014r. o 16:15
Bardzo wielki minus dla redaktora tego tekstu.
Widać, że osoba pisząca nie jest neutralna, a mocno antyklerykalna.
Przypomina mi to komunistyczne artykuły o stonce :)
Ale nie mamy się co martwić, niebawem przyjdzie do na islam i gender, a jeżeli przeciwko tym coś powiemy, to albo łeb utną, albo wyzwą od aspołecznych i "nienormalnych" :D
11842
#Zdemotywowany nieaktywny
8 kwietnia 2014r. o 16:16
Powiedzcie, że to miał być jeden z prima aprilisowych tematów tylko za późno wkleiliście.
,,Bardzo pomaga mu tytuł naukowy"
Doktorat z bajdurzenia to nie problem chyba zrobić, tylko dla świeckiej osoby jest po prostu nieopłacalny.
A w jakim charakterze ten ksiądz doktor jest tam zatrudniony? Specjalitete żenua żelipapom urlog, ginekolog, czy może chirurg, komik akrobata?

A z ostatnim namaszczeniem nie jest przypadkiem tak jak z egzorcyzmami, czyli powinny być nieodpłatne?

Tylko się potwierdziło moje zdanie(MOJE!), że ten człowiek już dawno zapomniał, czym jest kapłaństwo, a przynajmniej takie, ok którym jak faryzeusz tłucze z ambony.
Moim zdaniem biznesman, nic więcej.
Gardzę.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.