~ napisał(a): fobiak napisał(a): wg mnie koszt / mieszkanie 50.000
koszt nowego moze 200.000
to po co tam budowac
tu chodzi o cel i wykorzystanie kapitalu, ktory niszeje i jednoczesnie o pozyskanie srodkow z ue, na nowe nie dostaniesz
zachowujesz sie jak oligarcha z ukrainy, tu chodzi tylko i tylko o pstraze, kazde inne rozwiazanie nie biore pod uwage
Dać młodym mieszkania, niech sobie wyremontują lub zorganizować tam domy opieki społecznej
;)
Czy któryś z Was mających te pomysły tam był? Ja byłem w 2008, spokojnie wjechałem sobie tam samochodem, mijając tablice z info o tym że teren wojskowy itd. Chodziłem po blokach, do których dało się wejść, wiele miało zawalone klatki schodowe. Bloki są zbudowane w technologi wielkiej płyty, część z nich to tzw. "Leningrady" część wygląda jak te z np. Bielskiej przed remontem elewacji, chodzi o to że płyty są ze sobą spięte metalowymi "klamrami" nie jestem budowlańcem ale tak to wygląda. A teraz policzcie sobie ile lat stoją puste, często zalewane wodą z opadów i jaki wpływ ma korozja na te metalowe elementy. To nadaje się tylko do wyburzenia albo do ćwiczeń wojska. Co do Monaru to ludzie nie chcieli mieć narkomanów pod płotem, bolesławiecka tv ma pewnie nagrania z tych czasów i tych protestów. A dofinansowanie z UE, nie bądźcie naiwni.