Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Zdrowe i dobre jedzenie

10020
#arni89 nieaktywny
15 września 2014r. o 14:21
Rada kup prosiaka takiego 110kg -max, zawieź do rzeźnika i będziesz miał pychotkę jakiej jeszcze nie jadłeś ,i zamrażarkę 100 litrów na 5 do 6 m-c dla średnio 4 osobowej rodziny ,koszt to jakieś 700 zł (za całość, tz wieprzowina + rzeźnik) tylko powiedz jakie smaki lubisz :ztonowane, ostre czy słodkie . Będziesz zadowolony na maxa
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~duch extazy niezalogowany
15 września 2014r. o 16:11
~ napisał(a): Polecam firmę FURTAK :) Pyszne wyroby. Ja kupuję zawsze w lewiatanie ale nie wiem czy we wszystkich są ich pyszności.
super dowcip pyszne wyroby znasz jeszcze jakieś dowcipy chętnie się pośmieje :D ty chyba nie wiesz co to są dobre wyroby
~ niezalogowany
15 września 2014r. o 18:16
masz racje, niestety niewszyscy nawet zdajac sobie sprawe i chcac dzieciom to co najlepsze nie sa w stanie zaplacic 14 zl za bochenek,a tam np bywaja i takie...pyszne, no ale chyba nie na codzien

~ napisał(a):
~ napisał(a): w sklepie na osiedlu starzynskiego (naprzeciwko budki lotto ) jest sklep z domowym pieczywem ,wyrobami mleczarskimi ,miesem i wedlinami. wszystkie produkty rzeczywiscie smakuja inaczej, ceny tez inne niestety, znacznie wyzsze.

No właśnie,wielu ludzi mówi "niestety"jeżeli chodzi o ceny i kupuje plastikowe badziewie z niższej półki w markecie,karmi tym także dzieci zamiast kupić np na wiosce zdrową bo naturalną żywność a nie truć się tym sztucznym paskudztwem,żałują parę zł więcej dla zdrowia a potem narzekają.Chcą dużo i tanio choć wiedzą ,że takie "jedzenie" nic nie warte.
~ niezalogowany
15 września 2014r. o 20:54
~klucz-nick napisał(a): od lewej kiełbasa pieczona 25 zł kilogram(tyle co śląska w pietrondze)kiełbasa bez lodówki wysycha nie psuje się i nie jest obleśnie śliska,jest super,następnie to parówka wg dawnego przepisu 17 zł kilogram taniej jak w marketach wspaniała 100% mięsa na zimni i na gorąco,gruba to kiełbasa drobiowa indycza swojska,są i inne wyroby taniej jak w marketach,jedzcie dalej ten syf.[img=1410775314_6q5wti6.jpg]

No ,proszę Cię,,syf potrafia robić ludzie nawet w domu,byłam wiadkiem jak facet kupił sobie wieprzka i w domu przetwarzał na kiełbasy,wędzonki pasztety i tak dalej,ale poniewaz pracował niegdyś w masarni nauczył się tam robić wędliny "pod publikę" czyli z dodatkiem całego tego trującego badziewia,na moja uwagę po co się samochcąc truje,powiedział ,ze tak się robi i to musi wygladać jak w sklepie,kupa peklosoli która truje prawie śmiertelnie a juz na pewno smiertelnie jak sie przedawkuje,do tego rózne prochy.Nie tak się kiedyś dawniej wyroby robiło ze świniobicia,nie takie "czerwoniaste" były aż obrzydliwość,kiełbasa trzaskała w rękach i była brązowa i nawet szarawa a nie ohydnie czerwona,i takie czerwoniaki nazywają swojskimi wyrobami,te na zdjęciu nie wyglądają na swojskie ani troche i są straszliwie tłuste przede wszystkim,za darmo bym nie chciała.
~ niezalogowany
15 września 2014r. o 22:21
Ja też nie.
~ niezalogowany
15 września 2014r. o 22:23
Ja też nie.
~ niezalogowany
15 września 2014r. o 22:58
No to posmakowaliśmy. ;) ;)
~klucz-nick niezalogowany
16 września 2014r. o 10:18
teraz widzę jad złośliwości ,za czerwone ,za tłuste,nie zjadliwe,jad jak u żmiji,ludziska bez podpisu bez nicka,nie macie zielonego pojęcia o wędlinach i o mięsie,ten który najbardziej kąsa ten najwięcej pożera plastikowego badziewia,smacznego,tłusty zatłuszczony boczek jest naturalny od świni co biega żre trawę i różne frykasy,a boczek z samym mięsem to pasza i szczepionki wzrostu to co tu napisałem potwierdzi każdy szanujący się rzeżnik ,a nie oszust.po spożyciu tych wędlin nie ma niestrawności lub innych dolegliwości tak jak po plastiku.więc smacznego trole jadem syczące. :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza