Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Z Bożą pomocą
~kierowca niezalogowany
27 lipca 2014r. o 9:23
~ napisał(a): domyślam się że nigdy Pan nie szedł z taką pielgrzymką pieszo na Jasną Górę.. :P wtedy Pana wściekłość byłaby zdecydowanie mniejsza... :)

Oczywiście, że nie i nie mam zamiaru tracić czasu- mam rodzinę na utrzymaniu a w czasie urlopu mam inne plany. Można iść tak ( np w kolumnie), aby samochody mogły omijać idących...ale nie- trzeba iść całą szerokością jezdni- ja to nazywam (...).

Zmoderowano 27.07.2014 godz.9:54 - powód: ubliżanie (moderator)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~kierowca niezalogowany
27 lipca 2014r. o 9:40
~obserwaTOr napisał(a): To w takim razie ty masz problem że nie potrafisz ogarnąć uczuć na drodze. Rownie dobrze to mogla byc eLka lub ciagnik MZGM. Mają takie same uprawnienia do krzystania z drog publicznych jak ini użytkownicy bo są kolumną powyżej 20 osob i ida odzieleni od reszty drogi i spełniali wymogi art 12 kodeksu ruchu drogowego o kolumnie pieszych. W swoim życiu prowadzilem już pielgrzymki po 2500 osob wiec grupa kilkudziesięciu osob to naprawdę nie jest problem. Szkoda tylko ze kierowcu nie potrafia tego ogarnąć.

uczucia na drodze??? ja mam jedno - przemieścić się jak najszybciej z punktu A do punktu B- po to właśnie wynaleziono samochody. Ciągnik jedzie z prędkością ok 20 km/h , Elka ok 40 km/h, a wy człapiecie jakieś 3 km/h. Może i macie prawa, ale nie zachowujcie się, jakby drogi należały do pieszych- macie od tego chodniki. Jak pisałem, ludzi garstka, a cała szerokością ulicy idą. Szanujcie innych na drodze. W mieście niestety nie ma jak ominąć kolumny pieszych ( duży ruch , podwójna ciągła linia itp). A jak już musicie się wszystkim pokazać i być widocznym to proszę iść przez miasto w kolumnie.
~Bolecnauta niezalogowany
27 lipca 2014r. o 9:58
Przy kilkudziesięciu osobach, faktycznie pielgrzymi powinni iść tam gdzie to możliwe chodnikami. A nie blokować ruchu na moście na Bobrze, czy na rondzie.
~kierowca niezalogowany
27 lipca 2014r. o 10:03
~obserwaTOr napisał(a): To w takim razie ty masz problem że nie potrafisz ogarnąć uczuć na drodze. Rownie dobrze to mogla byc eLka lub ciagnik MZGM. Mają takie same uprawnienia do krzystania z drog publicznych jak ini użytkownicy bo są kolumną powyżej 20 osob i ida odzieleni od reszty drogi i spełniali wymogi art 12 kodeksu ruchu drogowego o kolumnie pieszych. W swoim życiu prowadzilem już pielgrzymki po 2500 osob wiec grupa kilkudziesięciu osob to naprawdę nie jest problem. Szkoda tylko ze kierowcu nie potrafia tego ogarnąć.

I jeszcze jedno- sprawdziłem kodeks art 12 i co tam wyczytałem???
pkt 1. Kolumna pieszych,...., może się poruszać tylko prawa stroną jezdni;
pkt 3. Liczba pieszych idących jezdnią w kolumnie obok siebie nie może przekraczać 4 osoby, a w kolumnie wojskowej 6 osób, pod warunkiem, że kolumna nie zajmuje więcej niż połowę szerokości jezdni.

A jak było???haha wszystko niezgodnie z prawem- dałeś ciała obserwator- cała szerokość jezdni zajęta. Tyle w temacie.
ps. dlaczego nie interweniowała Policja ( była przecież na miejscu) , gdzie ewidentnie złamano prawo drogowe? ;)

~obserwaTOr niezalogowany
27 lipca 2014r. o 10:13
To w takim razie ty masz problem ¿e nie potrafisz ogarn¹Ì uczuÌ na drodze. Rownie dobrze to mogla byc eLka lub ciagnik MZGM. Maj¹ takie same uprawnienia do krzystania z drog publicznych jak ini u¿ytkownicy bo s¹ kolumn¹ powy¿ej 20 osob i ida odzieleni od reszty drogi i spe³niali wymogi art 12 kodeksu ruchu drogowego o kolumnie pieszych. W swoim ¿yciu prowadzilem ju¿ pielgrzymki po 2500 osob wiec grupa kilkudziesiêciu osob to naprawdê nie jest problem. Szkoda tylko ze kierowcu nie potrafia tego ogarn¹Ì.
~anonimowy niezalogowany
27 lipca 2014r. o 10:39
21 wiek 2014 rok ,pielgrzymki katolickie ludzie ciemnota zmatolona przez kościół ,prosze mi wskazać kraj na świecie gdzie jeszcze są pielgrzymki ?? polska zielona wyspa katolików.
~obserwaTOr niezalogowany
27 lipca 2014r. o 11:36
~kierowca napisał(a): I jeszcze jedno- sprawdziłem kodeks art 12 i co tam wyczytałem???
pkt 1. Kolumna pieszych,...., może się poruszać tylko prawa stroną jezdni;
pkt 3. Liczba pieszych idących jezdnią w kolumnie obok siebie nie może przekraczać 4 osoby, a w kolumnie wojskowej 6 osób, pod warunkiem, że kolumna nie zajmuje mwięcej niż połowę szerokości jezdni.

A jak było???haha wszystko niezgodnie z prawem- dałeś ciała obserwator- cała szerokość jezdni zajęta. Tyle w temacie.
ps. dlaczego nie interweniowała Policja ( była przecież na miejscu) , gdzie ewidentnie złamano prawo drogowe? ;)

Kierowco, z twojego postu wynika ze w grupa zajela całą jezdnię czyli dwa pasy ruchu. Bzdury piszesz. Poza tym przeczytaj dokladnie pkt 3 ze szczególnym uwzględnieniem słowa "obok". Po zdjeciach i twoim opisie wnioskuję ze pkt 5 wspominanej przez ciebie ustawy zostal zachowany. Więc nie widze powodu dla którego Policja miała by interweniować.

Zmoderowano 27.07.2014 godz.13:55 - powód: topposting (moderator)
~Człowiek niezalogowany
27 lipca 2014r. o 12:33
Każdy naród jak może kultywuje rozwój i postęp a Polacy (...).

Zmoderowano 27.07.2014 godz.13:57 - powód: złośliwości (moderator)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.