~ napisał(a): Ja nie piszę o "tych dziewczynach" tylko tak ogólnie o dziewczynach,w tym temacie ale nie konkretnie o startujących,pisałam o urodzie ,o jej czynnikach,a jakie są te kandydatki to się okaże i tyle.
alter napisał(a): Jak to, piękno wewnętrzne się nie liczy? To po co te pytania jurorów? Czy piękno duchowe, uroda wewnętrzna, mentalność, inteligencja nie kieruje gestem, krokiem, spojrzeniem? i wreszcie umysłem ;)
Przecież Kobiety to nie są lalki z plastiku. Przynajmniej ja tak sądzę :)
kc napisał(a):
No, na pewno, właśnie dlatego na takich konkursach są zdawane takie trudne, filozoficzne pytania : )
kc napisał(a):
Piękno duchowe jest bardzo ważne, dlatego też, mężczyźni mijając na ulicy piękną, zgrabną blond laskę zastanawiają się nad jej ilorazem inteligencji i wrażliwością i od tego uzależniają swój podziw dla jej urody : ).
alter napisał(a): Tak to prawda, ale pomimo to zauważ, że i tak odpowiedzi bywają nawet błyskotliwe, z humorem, mądre czy też głupie. A to również mówi nam wiele o kandydatce :)
alter napisał(a): Fakt, w tym momencie się nie zastanawiam nad jej inteligencją.
Ale już pierwsza randka? Pierwsza wymiana zdań? Pierwszy numerek? :)
kc napisał(a):
Alter, nie oszukujmy się, te konkursy dotyczą urody zewnętrznej, co się dowiesz o kimś na podstawie krótkiej odpowiedzi na głupie pytanie?
kc napisał(a):
Widzisz , wystarczyło napisać "piękna , blond laska" i już się rozmarzyłeś .. pierwsza randka, numerek ... ;)
alter napisał(a): Jednak już po jednym zdaniu można dowiedzieć się bardzo wiele. Odpowiedź, to głos, siła, tembr, intonacja. Towarzyszące gesty, spojrzenie. Samo zdanie tylko dopełnia reszty :)
alter napisał(a): Piękno to rzecz względna. To słowo dla każdej osoby oznacza co innego.
Geneza relacji ma swoją kolejność. Każdy punkt nam mówi coś nowego. Nie wystarczy mi piękno zewnętrzne, abym powiedział i kimś, że jest piękny. W takich momentach lubię słowo "atrakcyjna" :)