Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Donald Tusk Przewodniczącym Rady Europejskiej
~majętny Stef niezalogowany
31 sierpnia 2014r. o 14:04
http://tergiwersacja.wordpress.com/ue-who-is-who-federalistow/wladza-za-wszelka-cene-a-w-tle-grupa-bilderberg-herman-van-rompuy/

Poprzedni szkodnik Buzek dostał za nieudolność (albo celowe działanie) fuchę w PE i teraz drugi największy szkodnik po nim dostał to samo.
Wszyscy zadowoleni i szczególnie zachwyceni nowym stanowiskiem w UE - wymieńcie sukcesy ,jak i porażki Van Rompuya.
Nikt ich nie zna, bo ma stanowisko czysto reprezentatywne bez prawa podejmowania decyzji.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~majętny Stef niezalogowany
31 sierpnia 2014r. o 14:26
W poprzednim poście dodałem link o Rompuyu, w którym opisane jest jego działanie na arenie krajowej. Jest tam napisane jak kombinował w ich parlamencie i dlaczego dostał fuchę w PE.
Inny ciekawy artykuł o samej Belgii, rządzonej przez Rompuya i siedzibie PE -

Malutka Belgia ratuje obligacje USA
2014-04-28 | komentarzy: 181

Wraz z początkiem roku 2014 świat obiegła informacja, że FED zmniejsza skalę dodruku nowych dolarów, za które skupował m.in. obligacje USA. Skup był konieczny gdyż brakowało na nie chętnych. Obecnie oficjalne dane mówią, że FED ograniczył skalę dodruku z 85 mld do 55 mld / mc. Jeżeli FED zmniejszył skalę dodruku (skupu obligacji) to powinno się to przełożyć na mniejszy popyt a tym samym niższe ceny czyli wyższą rentowność. W praktyce ceny obligacji rosły. Albo zatem kartel w cudowny sposób odwrócił prawa podaży - popytu albo jak wskazywałem w prognozach na rok 2014 lukę popytową wypełnił inny bank centralny.

Jak się niedawno okazało malutka Belgia stała się trzecim największym posiadaczem obligacji USA plasując się tuż za Chinami i Japonią. Aby zrozumieć skalę absurdu posłużę się kilkoma danymi odnośnie kraju Flamandów.

Belgię zamieszkuje 11 mln osób. PKB wynosi 483 mld Euro, a rezerwy walutowe 20 mld Euro czyli 26 mld USD. W ostatnich 4 miesiącach kraj ten skupił obligacje USA w kwocie 161 mld USD!!.

Kluczowe jest zrozumienie faktu, że mając zaledwie 26 mld rezerw walutowych Belgia posiada obligacje o łącznej wartości 341 mld. Różnica w powyższych kwotach wskazuje, na to że Belgia nie jest właścicielem obligacji lecz przetrzymuje je w imieniu kogoś kto nie chce się ujawniać(...)

http://independenttrader.pl/218,malutka_belgia_ratuje_obligacje_usa.html
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
31 sierpnia 2014r. o 18:26
Trader 21 dobry jest w te klocki , zna się na rzeczy chłop. Większość " ekonomicznych autorytetów " nie ma bladego pojęcia , o czym On mówi . Ja również miewam z tym kłopoty , ale się uczę :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11222
#Amnesty nieaktywny
31 sierpnia 2014r. o 18:39
~ napisał(a): A masz Prawy I Sprawiedliwy,a masz.
http://www.skubi.net/obiecanki2-a6.html

niestety muszę cię rozczarować - ani PO ani PIS mi nie po drodze.
Wszyscy łgarze i kradzieje.Nie ma alternatywy w Polsce. ;)

Zmoderowano 31.08.2014 godz.20:25 - powód: topposting (moderator)
10114
#alter nieaktywny
31 sierpnia 2014r. o 18:40
~Bolecnauta napisał(a): Jak zwykle na tym forum, tylko malkontenci zabierają głos. Olbrzymi sukces polskiej polityki i polityka. A tu tylko negatywne opinie ludzi zestresowanych i snujących katastrofalne wizje.

Snutasom, biedakom, słabeuszom, menelom, pijaczkom nie pozostaje nic innego :)

~Bolecnauta napisał(a):
Chociaż raz postarajcie się tak popatrzeć jak większość europejczyków i pogratulujcie Donaldowi Tuskowi sukcesu.

I ja szczerze gratuluję, pomimo mojego krytycznego spojrzenia. Ale przecież krytyka buduje, krytyka inspiruje :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
31 sierpnia 2014r. o 19:35
w twoim przypadku to jak ''grochem o ścianę'' :P

"bierz życie z każdym oddechem..."
11222
#Amnesty nieaktywny
31 sierpnia 2014r. o 20:30
A czego mam gratulować? Nominacji na marionetkę Angeli Merkel?
Czy 300 tyś euro rocznie , gdy większość Polaków robi na ,,śmieciówkach " za 1300 zl miesięcznie ?

Czy może też złożyć gratulacje za kolejne robienie z ludzi baranów i kolejne kłamstwo co jest dla niego priorytetem?

Jedyne co, to mogę pogratulować to sprytu - trzeba mieć wyczucie czasu aby we właściwym momencie zwiać z tonącego statku i jeszcze na tym nieźle zarobić. Gratuluje w takim razie!
~mir.ko niezalogowany
31 sierpnia 2014r. o 20:43
roznie bywa, ten krok może jeszcze spowodowac ze statek będzie w listopadze pierwszą fregatą. znikomy odsetek wyborców głosuje kierując się realnym programem partii, o ile można pokladac w kims nadzieje
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza