Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Podwyżka dla Roberta Relicha
~BB niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 7:33
Myślę, że scenariusz będzie następujący. Przewodnicząca zgłosi wniosek o podwyżkę. Pan RR bohatersko poprosi o odrzucenie go, ze względu na sytuację finansową gminy. Troszeczkę odbuduje poparcie. I zostanie bohaterem naszej lokalnej społeczności ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~wyborca niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 7:36
Idąc tokiem myślenia przedmówców, na pewno warto spojrzeć na zarobki innych włodarzy w naszym powiecie. Na pewno będą to ciekawe informacje dla mieszkańców. Podwyżka dla burmistrza Nowogrodźca? A ciekawe ile mają wynagrodzenia wójtowie, na pewno nie są to małe pieniądze, część z nich ma już maksymalny pułap i nie może wziąć więcej.
~ niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 7:59
~BB napisał(a): Myślę, że scenariusz będzie następujący. Przewodnicząca zgłosi wniosek o podwyżkę. Pan RR bohatersko poprosi o odrzucenie go, ze względu na sytuację finansową gminy. Troszeczkę odbuduje poparcie. I zostanie bohaterem naszej lokalnej społeczności ;)

To oznacz iż realnie wiekszą wladzę niż radni ma klub bolec.info
~ja niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 8:05
~CC napisał(a): Czy ja się w końcu dowiem jaką szkołę skończyła przewodnicząca rady Antonina Szelechowicz. ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Może wszyscy radni pochwalą się swoim wykształceniem :D
~ niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 10:39
Gmina Nowogrodziec nigdy tak na prawdę nie miała i nie ma ponad 15 tysięcy mieszkańców obecnie liczy nie więcej jak 12 tysięcy ponieważ te 3 tysiące mieszkają i pracują za granicą a tu tylko pozostał ich stały meldunek ,znam bardzo wiele takich przypadków nawet taki mam w rodzinie i wśród znajomych.Są też takie przypadki gdzie ktoś ma 2 mieszkania ,20 lat mieszka w Bolesławcu a meldunek ma w Nowogrodźcu.
~ niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 10:44
~wyborca napisał(a): Idąc tokiem myślenia przewodniczącej rady, to najprawdopodobniej najważniejszą uchwałą na kolejnej sesji będzie podwyżka diet dla radnych ze szczególnym uwzględnieniem dodatku funkcyjnego dla przewodniczącej. A tyle innych ważnych spraw jest do załatwienia.

Jakaś sprawiedliwość musi być, skoro burmistrz będzie miał podwyżkę to dlaczego nie radni? A i my maluczcy podwyżki się doczekamy.
~podatnik niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 10:49
~ napisał(a):
~wyborca napisał(a): Idąc tokiem myślenia przewodniczącej rady, to najprawdopodobniej najważniejszą uchwałą na kolejnej sesji będzie podwyżka diet dla radnych ze szczególnym uwzględnieniem dodatku funkcyjnego dla przewodniczącej. A tyle innych ważnych spraw jest do załatwienia.

Jakaś sprawiedliwość musi być, skoro burmistrz będzie miał podwyżkę to dlaczego nie radni? A i my maluczcy podwyżki się doczekamy.

Był jeden radny co domagał się podwyżki- skończył bycie radnym. Na szczęście mieszkańcy zaczynają rozliczać swoich wybrańców.

Ci malutcy dostaną podwyżkę podatków i innych opłat lokalnych
~ niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 11:12
~ napisał(a):
~ napisał(a): Pani przewodnicząca w uzasadnieniu przemilczała fakt, iż dodatek funkcyjny jest dobrowolny. Proponuję 10% podwyżkę bazową i zabrać dodatek funkcyjny (oddać jak pozytywnie zakończy się spór o podatek w strefie)

Coś mi tu nie świta o braku podwyżek.
Dochód burmistrza za 2010 r. wyniósł 135 510 a za rok 2013 wzrósł do 146 046 pln tj prawie 11 tys więcej.

Czy księgowy to wytłumaczy- większy przychód a podwyżek brak.

Burmistrz w 2010 zarobił miesięcznie 11 250 zł,mimo że rzekomo nie było podwyżek w 2013roku zarobił miesięcznie 12 167zł .Tu są policzone wszystkie dodatki razem z 13 pensją.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.