~BB napisał(a): Myślę, że scenariusz będzie następujący. Przewodnicząca zgłosi wniosek o podwyżkę. Pan RR bohatersko poprosi o odrzucenie go, ze względu na sytuację finansową gminy. Troszeczkę odbuduje poparcie. I zostanie bohaterem naszej lokalnej społeczności ;)
~CC napisał(a): Czy ja się w końcu dowiem jaką szkołę skończyła przewodnicząca rady Antonina Szelechowicz. ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??
~wyborca napisał(a): Idąc tokiem myślenia przewodniczącej rady, to najprawdopodobniej najważniejszą uchwałą na kolejnej sesji będzie podwyżka diet dla radnych ze szczególnym uwzględnieniem dodatku funkcyjnego dla przewodniczącej. A tyle innych ważnych spraw jest do załatwienia.
~ napisał(a):~wyborca napisał(a): Idąc tokiem myślenia przewodniczącej rady, to najprawdopodobniej najważniejszą uchwałą na kolejnej sesji będzie podwyżka diet dla radnych ze szczególnym uwzględnieniem dodatku funkcyjnego dla przewodniczącej. A tyle innych ważnych spraw jest do załatwienia.
Jakaś sprawiedliwość musi być, skoro burmistrz będzie miał podwyżkę to dlaczego nie radni? A i my maluczcy podwyżki się doczekamy.
~ napisał(a):~ napisał(a): Pani przewodnicząca w uzasadnieniu przemilczała fakt, iż dodatek funkcyjny jest dobrowolny. Proponuję 10% podwyżkę bazową i zabrać dodatek funkcyjny (oddać jak pozytywnie zakończy się spór o podatek w strefie)
Coś mi tu nie świta o braku podwyżek.
Dochód burmistrza za 2010 r. wyniósł 135 510 a za rok 2013 wzrósł do 146 046 pln tj prawie 11 tys więcej.
Czy księgowy to wytłumaczy- większy przychód a podwyżek brak.