Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Podwyżka dla Roberta Relicha
~Nowa praca-podwyżka ? niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 12:31
Zaczynać pracę od podwyżki?!Wyborcy! W jakiej firmie,oprócz samorządowej,dopuszczalne są takie sutuacje? Zapraszam do dyskusji,wszakże są to PUBLICZNE pieniądze.PS.Uważnym czytaczom portalu z magistratu bolesławieckiego -do sztambucha. :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 12:37
W uzasadnieniu pani przewodniczącej chodziło zapewne o brak podwyżek wynagrodzenia zasadniczego, bo wynagrodzenie faktycznie wzrastało od 2008 roku co rok o 1% dodatku za lata pracy - w 2008 17%, w 2011 już 20% i na tym koniec bo więcej nie można.

W 2008 roku wynagrodzenie zasadnicze burmistrza wzrosło od 4960 do 5500 (czyli o 540 zł), pomnożone przez wszystkie dodatki dało pensję miesięczną wyższą o 820 zł. Teraz proponuje się burmistrzowi podwyżkę wynagrodzenia zasadniczego o kolejne 110 zł, pomnożone przez wszystkie dodatki da 170 zl więcej niż obecnie. Zgadzam się, że to nie podwyżka tylko ochłap, aż wstyd coś takiego proponować.

~ niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 12:48
A powiedzcie kto by z was nie skorzystał z podwyżki?
Ja bym brał, gdyby tylko nadarzyła się okazja, taka jest natura ludzka....
~ niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 12:53
~ napisał(a): A powiedzcie kto by z was nie skorzystał z podwyżki?
Ja bym brał, gdyby tylko nadarzyła się okazja, taka jest natura ludzka....

Tutaj nie ma oceny pana Relicha tylko Rady i pani przewodniczacej co szasta pieniędzmi. Twierdze że pan Relich powinien dostac kasę jak radni obniżą sobie uposażenie.
~ niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 13:10
Przecież ta przewodnicząca nie umiała by sformułować uchwały więc dostała gotowca od Relicha którego tylko przeczyta a 8 radnych zatwierdzi.
~ niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 13:18
~ napisał(a): Przecież ta przewodnicząca nie umiała by sformułować uchwały więc dostała gotowca od Relicha którego tylko przeczyta a 8 radnych zatwierdzi.

To teraz jest pytanie o wiarygodność danej osoby, temat jest na komisję rewizyjną kto pisze uzasadnienie do uchwał ktore mogą wprowadzać radę w błąd.
~ niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 13:27
~BB napisał(a): Myślę, że scenariusz będzie następujący. Przewodnicząca zgłosi wniosek o podwyżkę. Pan RR bohatersko poprosi o odrzucenie go, ze względu na sytuację finansową gminy. Troszeczkę odbuduje poparcie. I zostanie bohaterem naszej lokalnej społeczności ;)

A ja myślę że pan RR bohatersko przyjmie tą symboliczną podwyżkę. A poparcia nie musi odbudowywać, przecież go nie stracił, dopiero co wygrał wybory.
~ niezalogowany
8 grudnia 2014r. o 13:40
~ napisał(a):
~BB napisał(a): Myślę, że scenariusz będzie następujący. Przewodnicząca zgłosi wniosek o podwyżkę. Pan RR bohatersko poprosi o odrzucenie go, ze względu na sytuację finansową gminy. Troszeczkę odbuduje poparcie. I zostanie bohaterem naszej lokalnej społeczności ;)

A ja myślę że pan RR bohatersko przyjmie tą symboliczną podwyżkę. A poparcia nie musi odbudowywać, przecież go nie stracił, dopiero co wygrał wybory.

Również tak myślę przecież burmistrz nie będzie sprzeciwiał się nowej przewodniczącej rady.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza