A dlaczego podstawowym warunkiem zakwalifikowania biednej rodziny do otrzymania paczki jest nie jej stopień ubóstwa, a to czy rodzice chodzą do kościoła czy nie chodzą?
Pmaganie to taka piekna i szlachetna sprawa. Ale , no własnie ale lepiej pomagać we własnym otoczeniu jeśli się chce pomagać. Z ta szlachetną paczką to jest przegięcie jeśli chodzi o wymagania co niektórych. Weszłam na stronę wybrałam okolice Lubania i jest oto rodzina
5 dzieci 2 dorosłe osoby. Po opłaceniu rachunków i kredytów zostaje im na głowę 500 zł = 3,5 tysiąca zł na jedzenie. Pisza że jest im bardzo ciężko bo mają zobowiązanie kredytowe za mieszkanie. Mąż pracuje ale nie zarabia wiele, natomiast pani jeździ do Niemiec i w tym czasie mąż sie zajmuje dziećmi. Nie mogłam uwierzyć w to co czytam. Pisza ze przydała by sie im pralka , nooooo i oczywiście potrzebne rzezczy co tylko można wymienić!
W przyszłym roku tez się chyba zgłoszę też mam kredyt zamieszkanie
nie jest lekko , a co się będę czaić. :]
Pomagać to trzeba ludziom chorym niedołężnym, co do pracy iść nie mogą, samotnym opuszczonym itd. a nie ludziom co żyją z pracy za granicą.
TV wymyśliła kolejną akcję wyciągania od ludzi to co co państwo powinno zapewnić ludziom aby mogli godnie żyć na starość i mieli się za co leczyć a nie brać społeczeństwo na litość i przy tej okazji jeszcze skorzystają różni ludzie i kupa nierobów
Jeszcze dodam ze skoro na życie zostaje 3,5 tys a przy jakimś kredycie to muszą mieć o wieeeele więcej, gdzie niektórzy żyją za 1500 zł i tak nie żebrzą. To nie jest mało !!!!! I to oznacza ze dochodu muszą mieć kilka tysięcy zł!!!!!
Akurat tak się składa, że kredytu się nie wlicza w koszty utrzymania. 3500 zł to pieniądze, które im zostają. Kredyt odlicza się dodatkowo, dlatego tez zawsze wspomina się o nim w opisie. Czyli przykładowo: 3500 zł - 1500 zł kredytu = 2000 zł na utrzymanie dajmy na to pięcioosobowej rodziny. Poza tym w napisanym powyżej komentarzu jest jakieś przekłamanie, ponieważ do systemu NIE WCHODZĄ rodziny, których dochód na jednego członka przekracza 450 zł. Po prostu nie przejdzie w systemie i koniec.
Żadne przekłamanie prosze pana , w innym poście wkleiłam opis tej rodziny z numerem. Wyraźnie pisało że 500 na osobę Po opłaceni kredytu i rachunków. Niemogę teraz tego znaleć ale żeby nie byc gołosłownym postaram się poszukać bo wklejałam cały opis
To Ty nic nie wiesz, a gadasz. Działamy często, nie tylko raz do roku. A Ty byłeś u choć jednej rodziny, która dostała paczkę? Skąd wiesz, że to są ludzie, którym pomoc się nie należy?
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.