Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Prośba o 1% podatku - Transplantacja

6979
E
17 lutego 2015r. o 6:50
:)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
17 lutego 2015r. o 7:13
jestem po przeszczepie i nie spotkałem,nie słyszałem o jakiś rechabilitacjach przed i po przeszczepie.przeszczepy są w polsce darmowe.proszę mi wytłumaczyć na czym polega takowa rechabilitacja,lub pomoc?więc jak mam skorzystać z tej fundacji ,bo cztery lata mija od operacji,żadnego programu dla takich osób jak ja nie znalazłem. jestem wykluczony z wszelkiej pracy zarobkowej.dostając 717 zł renty ledwo mi na leki wystarcza.i na koniec te telewizyjne brednie jakoby po przeszczepie wraca się do normalnego życia jak przed chorobą.pracując przed chorobą fizycznie nie mam szans wykonywać teraz pracy fizycznej ,teraz na same hasło "jestem po przeszczepie"potencjalny pracodawca wręcz wpada w panikę i ucieka.proszę o kontakt do tej fundacji może mnie zatrudnią i w końcu zacznę żyć jak przed chorobą.....ale szczerze wątpię w takie "fundację".
~ niezalogowany
17 lutego 2015r. o 7:26
...już się zapoznałem z tą fundacją.....,spotkania z Anną Popek w ramach aktywizacji takich osób (kobiet) pt"biznes z klasą"w warszawie.udział w bezpłatnych szkoleniach z angielskiego oczywiście w warszawie.bezpłatne konsultacje z radcą prawnym.szkolenie "jak skutecznie pozyskiwać 1%"......no i mnóstwo reklam z jakich ośrodków rechabilitacyjnych korzystać,sklepów itp. ...............dajcie spokój z takimi fundacjami.
~ niezalogowany
17 lutego 2015r. o 7:46
Nie jesteś jedyną osobą po przeszczepie w Bolesławcu. Każdej osobie poważnie chorej jest ciężko. Dlatego właśnie istnieją takie fundacje. Szkolenia i spotkania z prawnikiem, to tylko ułamkowa działalność takiej fundacji. Rehabilitacja i leczenie w Polsce są bezpłatne ? Podstawowa opieka lekarska jest bezpłatna. Jeszcze raz zastanów się co napisałeś i poczytaj prasę, pooglądaj TV - chyba długo Cię nie było w kraju. Szukaj kontaktu z fundacją i zacznij działać. Trzeba wykazać trochę starań - tak to już jest w życiu. Fundacje pomagają i na szczęście istnieją. W przeciwnym razie wszystkie te "1%" poszły by na premie i delegacje w Sejmie, albo na "Kancelarię Prezydenta". A póki co, takim osobom jak Ty można pomóc.
~ niezalogowany
17 lutego 2015r. o 9:59
nie naciągajcie ludzi.kto jest po przeszczepie wie o co chodzi.
~fundator niezalogowany
17 lutego 2015r. o 10:30
ten kraj żyje na samych fundacjach....i tylko fundują i fundują.mało zarabiasz?-zgłoś się do fundacji.nie masz co jeść?zgłoś się do fundacji? itp,itp....tylko najpierw wesprzyj datkiem,1%.póżniej jak trzeba wykazać się przejrzystością to nie ma nikogo,a w zarządzie fundacji 40 osób się pasie.jutro będzie 1% na cukrzycę w czwartek na samotne matki.nie sposób zliczyć wszystkich fundacji w necie ,zarejestrowanych jest 80 tyś w polsce .wychodzi na to że jest to dobry biznes na życie,bo z tych 80 tyś.,może kilka jest naprawdę pomocnych.przekażcie 1% na kogoś bliskiego lub znajomego co ma swoje konto,a nie konto w jakiejś fundacji,bo fundacje nie przekazują wszystkich naszych środków na osobę ,którą chcemy wesprzeć tylko część.moja kuzynka tak zrobiła gdy się dowiedziała że cała rodzina,znajomi przekazali 1% na jej dziecko,a fundacja z tej kasy ufundowała jej córce raz w tygodniu godzinę rechabilitacji przez 2 miesiące.teraz z tych pieniędzy może opłacić całoroczną rechabilitację na basenie i jeszcze dodatkową gimnastykę......,bo nie musimy utrzymywać "fundatorów"
~Pacjent niezalogowany
17 lutego 2015r. o 11:11
Ja jestem po przeszczepie. Dla mnie taka fundacja dużo pomaga, a więc jeśli traficie na nieuczciwą, to nie uogólniajcie, bo tym samym zniechęcacie ludzi do korzystania z fundacji, a innych do możliwości przekazania 1% w ramach pomocy ludziom na prawdę chorym. Przeszczep jest efektem poważnych chorób, które niszczą człowieka od wewnątrz. Ile trzeba wydawać na leki, diety, lekarzy i rehabilitację wie tylko ten, kto ma taki problem. Ja taki problem mam i popieram wsparcie. Skoro komuś potrzebującemu i nie radzącemu sobie pomaga, to chwała takiej fundacji za działanie.
~ niezalogowany
17 lutego 2015r. o 11:26
Skoro ten post mieszkańca Bolesławca tutaj "wisi", to znaczy, że akurat TA konkretna fundacja pomaga - proste.
Zamiast się wymądrzać proponuję przekazać 1% i mieć satysfakcję, że komuś się pomogło. Ani poważnej choroby, ani tego wsparcia nie warto zazdrościć i pisać bzdury.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo