Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Szczepionki dla dzieci.

~Wiola niezalogowany
27 lutego 2015r. o 10:59
~antysczepionkowiec napisał(a):
PODSTAWA PRAWNA
Przepisy ustawy z 5 grudnia 1996 r. o zawodach lekarza i lekarza dentysty precyzują kwestie związane z obowiązkiem udzielenia zgody przez pacjenta na leczenie. Lekarz ma obowiązek udzielać pacjentowi przystępnej informacji o jego stanie zdrowia, rozpoznaniu, proponowanych oraz możliwych metodach diagnostycznych, leczniczych, dających się przewidzieć następstwach ich zastosowania albo zaniechania, wynikach leczenia oraz rokowaniu. Kwestię właściwego poinformowania pacjenta o ryzyku i skutkach zabiegu lekarskiego podejmuje także „Europejska Konwencja Bioetyczna” (art. 10) według której „każda osoba ma tytuł do poznania wszelkich zebranych informacji o jego czy jej zdrowiu.” Brak świadomej zgody na zabieg stanowi podstawę odpowiedzialności cywilnoprawnej i karnoprawnej lekarza (zgodnie z art. 192 §1 Kodeksu karnego „kto wykonuje zabieg leczniczy bez zgody pacjenta, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2)”.
Jakie jeszcze przepisy prawa świadczą o prawie do wyrażenia zgody na zabieg:
- art. 23 kodeksu cywilnego, który udziela ochrony takim dobrom prawnym jak wolność i zdrowie;
- art. 5 Europejskiej Konwencji Bioetycznej stanowi, iż każdej interwencji w dziedzinie służby zdrowia dokonać można jedynie po udzieleniu przez osobę zainteresowaną swobodnej i świadomej zgody na taką interwencję;
- art. 15 i nast. ustawy o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta oraz art. 32, 33 i 35 ustawy o zawodzie lekarza stanowią iż pacjent ma prawo do wyrażenia zgody na udzielenie określonych świadczeń zdrowotnych lub ich odmowy;
- art. 3 ust. b. kodeksu etyki zawodowej położnej oraz art. 15 Kodeksu etyki lekarskiej.

Jeśli ktoś będzie chciał Ciebie szczepić, będziesz mógł na to wszystko się powołać. Ale pamiętaj, dziecko to nie jest twoja własność i nie masz prawa aby swoje zabobony mu narzucać i pozbawiać go ochrony, którą kiedyś ty uzyskałeś, gdy ciebie szczepiono.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Wiola niezalogowany
27 lutego 2015r. o 11:05
Pannazdzieckiem napisał(a): Ruch antyszczepieniowy jest co raz prężniejszy . Wynika to z tego , że Ludzie zaczynają bardziej wierzyć tym co mają wątpliwości , niż baranom powtarzającym oklepane frazolety. Nie pozostaje nic innego , jak rozpętać w ścierwomediach panikę. Dziewczynka za Odry, chora na odrę , ale braciszek zdrowy , a też nie szczepiony !
Jak to się więc dzieje , że próbują nam wcisnąć zbiorową odpowiedzialność za stado , skoro nawet nagłaśniane wyjątki potwierdzają brak reguły ?

Koleżanko/Kolego (?), twoje teksty to prawdziwe scenariusze serialu z archiwum x, ale w rzeczywistości niestety same bzdury, przy twoich poglądach to jedyną osobą którą chciała by ciebie wykończyć to twój partner (lub partnerka), a nie jakaś bigfarma.

a i rodzeństwo tej dziewczynki też zachorowało, ale wiem że w to nie uwierzysz bo ja jestem tajna agentka bigfarmy
~Wiola niezalogowany
27 lutego 2015r. o 11:08
~klucz-nick napisał(a):
taki bełkot aż się żygać chce jak czytam twoje posty,masz komputer dostęp do internetu , a piepszysz jak potłuczony.nie masz betonie zielonego pojęcia o szczepieniach,więc się nie wypowiadaj,z resztą ty nie masz pojęcia na żaden temat,gadasz aby gadać.powiedz to moim znajomym co szczepienia im życie zniszczyły ,aorte by ci przegryżli.zmień sobie nicka na komi forumowy.

czyli to ty jesteś partnerem Panny (jesteście już duże dzieci, zatem nie wnikam co w domku robicie), przynajmniej macie podobnie bzdurne poglądy na świat :-)
~klucz-nick niezalogowany
27 lutego 2015r. o 11:27
~Wiola napisał(a):
~antysczepionkowiec napisał(a):

Jeśli ktoś będzie chciał Ciebie szczepić, będziesz mógł na to wszystko się powołać. Ale pamiętaj, dziecko to nie jest twoja własność i nie masz prawa aby swoje zabobony mu narzucać i pozbawiać go ochrony, którą kiedyś ty uzyskałeś, gdy ciebie szczepiono.
masz racje ja dostałem 3 szczepionki przez całe moje życie,ale moje dziecko do 5 roku życia ma dostać 15 szczepionek,więc jak to wytłumaczysz? :P to po 1 ,o jakiej ochronie ty piszesz miernoto? szczepionka na pneumokoki wymyślona w Tiutiurlistanie,zawierająca ołów rtęć i aluminium przed czym ma ta szczepionka chronić?przed rdzą?wiesz jakie skutki inwazyjne powstają w krwioobiegu jak tam jest rtęć?nie wiesz?przecież chronisz swoje dziecko !! przed rdzą !! nie szczepić nie podawać lekarstw zęby myć 1 raz dziennie fluor w paście do zębów tj smierć farmaceutyczna,dzieci to są kruliki doświadczalne,dziecko to nie jest twoja własność i nie możesz decydować za niego i mordować go szczepionkami,szczepionki są za darmo dlaczego gigantycznych kolejek nie ma po nie,a rozdawaj lizaki za darmo to się ludzie mało nie pozabijają, :P pocałuj mnie w dupe.
~antyszczepionkowiec niezalogowany
27 lutego 2015r. o 11:47
Wiolcia... z całym szacunkiem jeśli dziecko to nie moja własność , i nie mogę decydować o tym czy je szczepić czy nie, to czyja jest to własność? Państwa? Jeśli tak to znaczy że nadal żyjemy w takiej samej komunie , a ty masz przez tę komunę wypraną mózgownicę. Tak ci wtłoczyli w głowę na temat tych pseudo szczepionek że straciłaś zupełnie kontrole nad samodzielnym myśleniem. Chcesz szczep się rano w południe i na wieczór. I poprawiaj na deser :] Przestań rzucać idiotyczne teksty typu "dziecko to nie twoje własność , a czyja kuź..... twoja? Powiedz dlaczego pieprzysz takie farmazony i nazywasz rodziców nie odpowiedzialnymi tylko dlatego że chcą rzetelnej informacji na ten temat i robią własnie dla dobra dziecka ? Wiolka sory .. zapomniałaś po co masz mózg?? To sobie przypomnij.
Po drugie nie znam osobiście Panny ale chętnie poznam :]
A PO TRZECIE TO IDż DO TYCH SETEK MOŻE TYSIĘCY RODZICÓW KTÓRZY SIĘ BORYKAJA ZE SKUTKAMI PO SZCZEPIONKACH I POWIEDZ IM ŻE TE DZIECI NIE SĄ ICH WŁASNOŚCIĄ ŻE SĄ GŁUPKAMI BO ZASZCZEPILI SWOJE DZIECI I TERAZ CIĘŻKO CHORUJĄ
A po czwarte " nigdy nie rozmawiaj z głupcem bo najpierw cię sprowadzi do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem " Baj , baj, przepraszam ale trudno z kimś takim rozmawiać
~ niezalogowany
27 lutego 2015r. o 12:09
Wiola , powiedz mi kto będzie się potem takim poszczepionkowym dzieckiem zajmował skoro twierdzisz ,ze dziecko to nie własność rodziców. Państwo na które nie można liczyć ?? Rodzina ,która ma to gdzieś , a może sąsiedzi? A może oddasz do ośrodka gdzie będą go faszerować psychotropami ,żeby nie sprawiał problemu. Fajnie się pisze dopóki tego nie masz.
~klucz-nick niezalogowany
27 lutego 2015r. o 12:12
~ napisał(a): Wiola , powiedz mi kto będzie się potem takim poszczepionkowym dzieckiem zajmował skoro twierdzisz ,ze dziecko to nie własność rodziców. Państwo na które nie można liczyć ?? Rodzina ,która ma to gdzieś , a może sąsiedzi? A może oddasz do ośrodka gdzie będą go faszerować psychotropami ,żeby nie sprawiał problemu. Fajnie się pisze dopóki tego nie masz.
trzeba wytropić tą wiolke i altera lanie spuścić żeby głupotę wygonić z organizmu
~Krzysztof Kowalczyk niezalogowany
27 lutego 2015r. o 12:27
Autyzm po szczepionce to tylko i wyłącznie urojenie ludzi zafascynowanych alternatywną medycyną, homeopatią i innymi głupotami. Są dziesiątki badań, które nie wykazały związku autyzmu ze szczepieniami, a badania wskazujące taki związek opierają się wyłącznie na ustnych relacjach kilkunastu rodziców którzy twierdzą,że to szczepienia spowodowały autyzm.

Tak czy inaczej - jeśli nie szczepisz, lecz się później na własny rachunek. Dobrym pomysłem byłoby również nieprzyjmowanie nieszczepionych dzieci do publicznych szkół - niech zarażają swoich kretyńskich rodziców, a nie inne dzieci.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza