Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Potrącił kobietę na przejściu dla pieszych
~ niezalogowany
2 lutego 2015r. o 16:32
G³upio piszecie ludzie.... kierowca jecha³ z nadmiern¹ prêdkoœci¹, kobieta by³a w po³owie na pasach wiêc mu " nie wyskoczy³a" facet jecha³ g³ówn¹ wiêc jak jej móg³ nie zobaczyÌ. si³a uderzenia by³a tak wielka,¿e kobieta polecia³a kilkadziesi¹t metrów dalej.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
2 lutego 2015r. o 16:35
G³upio piszecie ludzie.... kierowca jecha³ z nadmiern¹ prêdkoœci¹, kobieta by³a w po³owie na pasach wiêc mu " nie wyskoczy³a" facet jecha³ g³ówn¹ wiêc jak jej móg³ nie zobaczyÌ. si³a uderzenia by³a tak wielka,¿e kobieta polecia³a kilkadziesi¹t metrów dalej.
~Salma niezalogowany
2 lutego 2015r. o 16:39
JA jestem i kierowcą i pieszym niemalże w tym samym stopniu. W 90% zatrzymuję się dla pieszego bo to mój obowiązek kierowcy i nawet z tym nie dyskutuje, bywa też tak, że pieszy stoi przy pasach, niemalże na jezdni i pisze esemesa, albo pali fajkę z głową zwróconą w zupełnie innym kierunku albo coś zajada, są też tacy co chcą przejść a stoją bardzo daleko od pasów i to są sytuacje, w których nie wiem jak normalnie się zachować to też zwalniam i przejeżdżam, bo pieszy nie daje żadnego sygnału... ale ja jako piesza to zanim dojdę do pasów to się 3 razy zastanowie czy na pewno się uda... Zwłaszcza w tamtym miejscu, tamto skrzyżowanie jest okropne i niemalże wyłącznie zdeterminowani i dobrzy kierowcy utrzymują tam ruch płynny i bezkolizyjny, ale to rzadkość...
~ niezalogowany
2 lutego 2015r. o 17:43
~Aneta napisał(a): Ta kobieta szła do pracy i była na srodku pasów a kierowcy jada jak szaleni na tym odcinku pewnie jak ktos winny to pieszy tylko nie kierowca do pracy miała kilka metrów.

to był straszny widok gdy ta kobieta leżała w kałuży krwi, a obok niej byli ludzie i dzwonili po karetkę...
Strasznie się zaczął ten poniedziałek dla niektórych...

Kiedyś w biały dzień szłam tam po pasach i widziałam że kierowca jadącego samochodu mnie nie widział a byłam już na pasach... Zwolniłam (i jestem "cała") a kierowca wtedy jeszcze przyśpieszył...
Różne są wypadki, ten był wyjątkowo nieszczęśliwy. ;(
~-- niezalogowany
2 lutego 2015r. o 18:20
Po to jest przejscie dla pieszych aby pieszy mógł sie dostac na druga strone jezdni BEZPIECZNIE. niestety nie w boleslawcu
~M niezalogowany
2 lutego 2015r. o 18:21
Blagam, ludzie w tym miescie malo kto zatrzymuje sie na pasach. Kierowcy maja zero wyobrazni. Nie masz w domu zony, ktora kochasz, corki, syna. Dziadkowie wnuczat? Co by bylo gdyby to wlasnie bylo ktores z nich. Zastanawiasz sie czasami nad tym? I jak tu ma byc lepiej w naszym kraju.
~ niezalogowany
2 lutego 2015r. o 18:21
~ napisał(a): GÂłupio piszecie ludzie.... kierowca jechaÂł z nadmiernÂą prĂŞdkoÂściÂą, kobieta byÂła w poÂłowie na pasach wiĂŞc mu " nie wyskoczyÂła" facet jechaÂł g³ównÂą wiĂŞc jak jej mĂłgÂł nie zobaczyĂŚ. siÂła uderzenia byÂła tak wielka,Âże kobieta poleciaÂła kilkadziesiÂąt metrĂłw dalej.
kilkadziesiat metrów dalej to jest sygnalizator a kobieta leżała maksymalnie 10m od przejścia dla pieszych... te fantazje i wyroki to widzę codzienność i zmora... Sami sędziowie... a zapominajcie że jest coś takiego jak zwykły błąd ludzki który leżeć może po każdej ze stron i nie koniecznie musiała to być prędkość i wina tylko kierowcy.
~ niezalogowany
2 lutego 2015r. o 18:30
Byłem świadkiem prędkosc była dużai tak jak wyżej napisane.... nie 10m zdecydowanie więcej
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Życzenia