~ napisał(a):
co gorsza, nawet jak sie jeden zatrzyma to i tak nie wejdziesz na pasy bo z przeciwnej strony sobie jada majac to gdzies ...
~anika napisał(a): Nie lezie jak krowa,tylko kierowca ustąpił jej pierwszeństwa a drugi przejechał jak śledzia.Nie osadzajcie jak nie wiecie !!!!No dzięki mojej uprzejmości już 3 razy ktoś na pasach by został potrącony.Raz był to kierowca jadący z przeciwka i dwa razy dziwny czlowiek i którym się bardzo spieszyło bo po przypuszczeniu przechodnia na pasach miałam zamiar skręcić w lewo no to już przy lini na kierunkowskazie a te mongoły po krawężniku z mojej prawej, ludzie zdążyli tylko odskoczyć,nie wiem co by było gdyby ktoś pchał wózek z dzieckiem.Teraz już jak mam zamiar skręcić w lewo ale najpierw chcę przepuścić pieszego staję tak że nawet skuterem nikt mnie z prawej nie ominie bo nie chcę mieć kogoś na sumieniu.Z drugiej strony też przed zatrzymaniem czasami oceniam z jaką prędkością jedzie ten zamną i z przeciwka by wiedzieć czy da radę się zatrzymać przed pieszym lub czy nie wjedzie mi w tył bo w tej sytuacji to lepiej niech ten pieszy chwilę poczeka niż widząc moją uprzejmość by wlazł pod inne auto.
Zastosowana autokorekta
~anika napisał(a): Nie lezie jak krowa,tylko kierowca ustąpił jej pierwszeństwa a drugi przejechał jak śledzia.Nie osadzajcie jak nie wiecie !!!!No dzięki mojej uprzejmości już 3 razy ktoś na pasach by został potrącony.Raz był to kierowca jadący z przeciwka i dwa razy dziwny czlowiek i którym się bardzo spieszyło bo po przypuszczeniu przechodnia na pasach miałam zamiar skręcić w lewo no to już przy lini na kierunkowskazie a te mongoły po krawężniku z mojej prawej, ludzie zdążyli tylko odskoczyć,nie wiem co by było gdyby ktoś pchał wózek z dzieckiem.Teraz już jak mam zamiar skręcić w lewo ale najpierw chcę przepuścić pieszego staję tak że nawet skuterem nikt mnie z prawej nie ominie bo nie chcę mieć kogoś na sumieniu.Z drugiej strony też przed zatrzymaniem czasami oceniam z jaką prędkością jedzie ten zamną i z przeciwka by wiedzieć czy da radę się zatrzymać przed pieszym lub czy nie wjedzie mi w tył bo w tej sytuacji to lepiej niech ten pieszy chwilę poczeka niż widząc moją uprzejmość by wlazł pod inne auto.
Zastosowana autokorekta
~asa napisał(a): ale piesi powinni patrzeć na droge a nie lezie jak świeta krowa!
Kierowca może nie zauważyć zamyślić się a w ostatniej chwili hamując nie zdąży ominąći już gotowy wypadek. PAMIĘTAJCIE AUTO JEST TWARDSZE NIŻ PIESZY !
~ napisał(a): Byłem świadkiem prędkosc była dużai tak jak wyżej napisane.... nie 10m zdecydowanie więcejjedz na miejsce, weź linijkę i zmierz bo slad po krwi jest dalej...
~halszka napisał(a): A ludzie jak te święte krowy...słuchawki w uszy i włazi na pasy...gdzie ma oczy??wlasnie...nie oceniam tu w zaden aposob tego zdarzenia ale prawda jest taka ze czesto ludzie roztrzepani idac rowno chodnikiem nagle skrecaja bo widza zebre i tragedia na bank...znam to dobrze nawet z naszego miasta i do tego glowa pieszego spuszczona w dol jak by myslal ze skoro nas kierowcow nie widzi to jak duch przefrunie przez auto...oczywiacie kierowcy tez maja swoje za pazurkami..przewaznie predkoscc