~~Lawendowoniebieski Szczypiorek napisał(a): mir.ko napisał(a): Skończy się kopiuj wklej. Wielkie halo
Chyba niedokładnie przeczytałeś artykuł. To nie chodzi o kopiuj-wklej. Zaraz będzie pod tym pozorem moderacja na wszystko. I tylko to, co rząd lub UE puści lub będą kontrolowali będzie w internecie.
Strasznie władcom tego świata wolny internet przeszkadza.
Amen . Święte słowa Szczypior , bo jeśli chodzi o K/W , to cytatami i linkami dalej możemy się przerzucać , ale jeśli System uzna jakiegokolwiek człowieka za przeciwnika , to koniec z wolnością słowa i zero publikacji. ... żeby " zgniłe jabłko nie skaziło pozostałych owoców hodowli ... myśleniem samodzielnym ".
Moim skromnym zdaniem , są dwa ... no dobra , trzy hamerykańskie produkcje określające w sposób metaforyczny rzeczywistość , w jakiej nam przyszło egzystować.
Tak więc ... Matrix , czyli system sztucznej inteligencji , Terminator , czyli system sztucznej inteligencji , oraz Independeyj dej ( ... czyli dzień niepodległości ... popraw Szczypior z łaski swojej , bo łangielskiego ni w mowie , ni w piśmie :) ) , czyli system inteligencji zbiorowej opartej na instynktach owadzich , znanych Ludziom z kolonii mrówek , czy termitów. Wszystkie te trzy " systemy " prowadzą w prostej linii do destrukcji rodzaju ludzkiego , na ekranie oczywiście , ale analogie Mądrym biją po oczach . Mądrzy bazują na wiedzy , nie na ... świecidełkach :) I tutaj gotów byłbym podpisać się pod stwierdzeniem , ze Światem rządzi wprawdzie szatan , ubrany w lucyferiańskie szaty z Tiarą na łepetynie , ale przeciwnikiem szatana , jest ... szatan ubrany w metaforę i wiedzę ... na skalę masową . Jak u mrówek i termitów. Owady posługują się bodźcami chemicznymi , człowieki ŚWIADOMOŚCIĄ dobra i zła . I teraz warto wspomnieć o czwartej ... hamerykańskiej produkcji , a mianowicie Avatar , gdzie potomek upadłych aniołów zdradzając wbrew pozorom swój własny rodzaj staje do walki z chciwością potomków tychże upadłych aniołów. Broniąc w zasadzie nie swojego życia.
Inaczej mówiąc ... te ... no dobra , cztery ... :) produkcje ... ludzie Jahwe tego nie wymyślili , to przekaz od Mądrych Istot Wszechświata , Wszechświata naszego Stwórcy , po hamerykańsku wprawdzie , ale kto powiedział , że potomkowie angielskich zabijaków i złodziei zawsze się mylą ? Perły zawsze błyszczą wśród świń , mentalnie rzecz ujmując :)
ps 1 Myślę sobie Szczypior , że jesteś Avatarem i Wędrowcem . Stawiam własną Duszę na przeciw Duszy , która potrafi kochać i rozumieć rzeczywistość ... i piwo oczywiście :)
ps 2 Być może celem mojej egzystencji Tu i Teraz jest chęć połączenia tego głupka Kameleona ze Skornikiem , a obu głupków ze Stwórcą , czyli Wszechświatam , jak Jezus mawiał ... z KREACJĄ . Przyznasz Szczypior rację mi chyba , że ładnie obaj wyglądali by całując się w policzki tzw. judaszowym pocałunkiem, aczkolwiek , ja wolałbym widzieć pocałunek miłości.
ps 3 Dla k.retynów , co nie rozumieją moich słów oświadczam , że ... ani jeden , ani drugi głupek pedałem nie jest ... czy to qurwa jasne ? : Znam osobiście obu ... o tyle , o ile ...
ps 4 Tym , którzy uważają , że popiłem dzisiaj pisząc te słowa , oświadczam , że właśnie zamierzam zjeść kolację i pójść po piwo :) Wiem , że to niezdrowe , ale ... przyjemne :D
ps 5 Szczypior , proszę Cię , szukaj podobnych do nas , i w realu i w wirtualnej rzeczywistości , kto jeśli nie my ...
ps 6 Mirek , odleciałem , kiedy nie kazali karmić małpów :D
Ale nie wiem czy widziałeś zeznania jednego gostka , którego nie oszwabili , nie przekupili , nie zastraszyli , nie zniszczyli kariery , choć mieli możliwości . Facet pokazał gest Kozakiewicza , a za nim byli ci , co wiedzieli , nie ci co uwierzyli .
Ty już wiesz ... WTC i budynek siedem , w który żaden pilot z " dźihadu " nie trafił ...
A się rozpisałem , idę po piwo i ... w sumie było by mi miło , gdyby ktoś chciał ze mną jeszcze dzisiaj pogadać :)