falco napisał(a):
chyba przesadzasz z tymi porównaniami
zwierzęta też wymagają szacunku a tego to co ostatnio się proponuje a więc strzelanie do samic czy młodych to czyste barbarzyństwo ...
podobnie jak pisowska propozycja dla kobiet które mając świadomość że noszą dziecko zdeformowane o nieodwracalnych wadach próbuje się ''przekonać '' określoną ,jednorazowa suma pieniędzy ...
można to porównać do dzisiejszego strzelania do ciężarnych samic ...
zarówno w jednym jak i drugim przypadku jest to barbarzyństwo ...
zwierzę nie ma możliwości protestu ,jest w tym przypadku bezbronne ...
odpowiedz -dlaczego część myśliwych jasno wyraża swoje zdanie i twierdzi ze nie wezmie udziału w tym bezprawiu ze względów etycznych ...
kobiety mają to szczęście że za nimi stoją odpowiednie organizacje broniące ich praw ...
prawa do podejmowania decyzji ,takich czy innych ...nie wnikam bo nie jest to moją rolą oceniać ...
to ich wybór a rolą państwa jest ich przestrzegać a nie poprzez jakąś ideologię narzucać im to co jest ''wolą '' rządzących ...
gdzie w tym ta ogólnie podkreślana ''wolność słowa,wyznania czy wolność wyboru''
gdzieś ,kiedyś czytałem ile gatunków zwierząt CODZIENNIE ginie bezpowrotnie ...
to może przerazić ...
dzisiaj kpiąc sobie z prawa pewne panie nie tak dawno chwaliły się ustrzelonymi cyrankami ....
ptaki prawnie chronione a prawo nie zadziałało ...
masz dziwne porównania ;)a mnie tłumaczyć ci pewnych spraw mi się nie chce...
musisz sam do nich dojrzeć ;)
No comments!
faclo, po raz kolejny potwierdzasz, że masz poważny problem z logicznym myśleniem I nie bardzo wiadomo, co z tym zrobić. Lewicowość to poważna choroba - ludzie walczą o kwiatki i ptaszki, ale w tym samym czasie dają zgodę na zabicie człowieka. Kiedyś odsyłałem ciebie do podstaw filozofii. Ale najwyraźniej to przekracza twoje możliwości. To co napisałeś jest oczywistym dowodem twojej bezradności umysłowej. Dobrze się z tym i ty i cały szereg innych ludzi czuje, bo jest was większość. Niedouczonych, zidnoktrynowanych przez lewicę do ostatniej komórki mózgu i przez to kompletnie nie radzących sobie z najprostszymi zagadnieniami. Muszę ci się przyznać, że twoje publikacje i świadomość, że masz prawo głosu w wyborach coraz bardziej zniechęcają mnie do demokracji. No bo jak głos człowieka, który nic, a nic nie rozumie, a przy tym się ciągle wymądrza może coś znaczyć. A niestety znaczy!
Znasz coś z Platona? Kumasz co pisał Hobbes? A słyszałeś O Tocquevillu? A czytałeś coś z tych, którzy wyprali ci pośrednio mózg ( Marcuse, Fromm czy Horkheimer)? Pewnie nic z tego nie znasz i nawet nie wiesz. że powtarzasz jak papuga po najgorszych pseudofilozofach.
Żal mi ciebie i tobie podobnych. Nie dlatego, że nic nie rozumiesz. Ale dlatego, że nawet nie dociera do ciebie, że coś mógłbyś zrozumieć. "Duza juz by mogli zrozumieć, ino oni nie chcom chcieć!" Wiesz skąd ten przerobiony cytat?
Przy okazji - dziecko nienarodzone ma możliwość protestu? Odpowiedzi nie oczekuję. Ty naprawdę nie kumasz nic a nic. Kiedyś na wioskach była taka rola wioskowego ...? Teraz na forach też jest. Powodzenia ci nie życzę w tej roli!
Zawsze masz szansę na przemienienie mylnie nazywane nawróceniem. Życzę ci tego.