Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

10114
#alter nieaktywny
11 czerwca 2015r. o 20:57
~ napisał(a):
Drogi Panie Kajtek stanowczo sugeruje aby zajmował się Pan swoimi dziećmi........... Zachowuje się Pan bezczelnie i po chamsku.......... Myślałam że jest Pan mądrzejszy........ :>

Zbyt wiele od Kajtusia już nie wymagajmy ;) serdecznie pozdrawiam ;)

Dopisane 11.06.2015r. o godz. 20:46:

~aa napisał(a): Zastanawiam się o jaki tu balsam chodzi ;) bo na łysej jeszcze nie byłam :)

Podejrzewam, że takie mazidełka były trzymane w tajemnicy ;)

"Psychologia Rozwoju Narodów" - bardzo interesujące spojrzenie na temat :)

[img=1434048340_6tfbybb.jpg]
[img=1434048355_5uobpcb.jpg]
[img=1434048383_2ostygi.jpg]

Dopisane 11.06.2015r. o godz. 20:57:

I interesująca teza :)

"Historia narodów, jako wynik ich charakterów."

Dodałbym, że duchowość narodowa warunkuje historię, zdolności organizacyjne, oraz kształtuje jego cechy.

[img=1434049003_y0pcd4a.jpg]

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~aa niezalogowany
12 czerwca 2015r. o 7:53
:) W tym przypadku to zainteresowało mnie nazwisko bo historia....
:) jest bardzo ciekawa.

Julian Ochorowicz to wynalazca

http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/881961,julian-ochorowicz-wynalazca-telefonu-i-telewizji-mieszkal-kiedys-w-wisle,id,t.html

i psycholog

http://media.sott.net/arkblog/Ochorowicz.gif
http://kpbc.umk.pl/image/edition/81018
http://kpbc.umk.pl/image/edition/81020
http://1.bp.blogspot.com/-xTGFh3oO5a4/USoWG5XxdbI/AAAAAAAAA3I/80qjuDDozeI/s1600/DSCN3747.JPG

a także filozof i poeta :)

http://www.atticus.pl/okladki/32000/31813d.jpg

Bardzo ciekawa postać :)
~aa niezalogowany
12 czerwca 2015r. o 8:37
:) Dodam jeszcze, że przyjaźnił się z B. Prusem, który sportretował go w Lalce w postaci Juliana Ochockiego.
13054
#kajtek68 nieaktywny
12 czerwca 2015r. o 13:09
Marcinie Marczewski :)

Od kiedy, na Twoim forum, alter ma PRAWO cytowania wypowiedzi niejakiej 5.172.252.*********, a kajtek68 już nie :)
Nie wspomnę już o tym, iż nadal, pomimo usunięcia mojej wypowiedzi "wiszę" na Twoim forum jako ostatnia osoba wypowiadająca się w tym temacie ;)

PS.
Oczywiście nie omieszkam "powtórzyć" swojej wypowiedzi do 5.172.252.****.

Dopisane 12.06.2015r. o godz. 13:09:

~ napisał(a): ... stanowczo sugeruje aby zajmował się Pan swoimi dziećmi...

Nie mam na to czasu.
Zajmuję się wnukami :)

~ napisał(a): ... Zachowuje się Pan bezczelnie i po chamsku...

Świadomie i celowo.

~ napisał(a): ... Myślałam że jest Pan mądrzejszy... :>

Jestem.
Do czasu.
Ale czas Piotrusia Pana już się skończył.
Przynajmniej dla altera ;)

PS.
Buziaki 83.26.93.******** :*
Ciebie też Marcin Marczewski usunął.
~ niezalogowany
12 czerwca 2015r. o 20:10
Panie Kajtek...... Pańska odpowiedź nie jest mi potrzebna do szczęścia......... Proszę pilnować swoich dzieci wnuków prawnuków pra..... A dzieci i rodzinę innych zostawić w spokoju...... Swoją bezczelnością dotyka Pan pośrednio i moją osobę......... Może to Pan jest Piotrusiem Panem........ :|
~ niezalogowany
12 czerwca 2015r. o 21:52
kajtek68 napisał(a): Buziaki 83.26.93.******** :*
Ciebie też Marcin Marczewski usunął.

Dziekuję i odwzajemniam :* Nie przejmuj się tymi usunięciami, ich też kiedyś to spotka. Niekoniecznie na portalu, ale... :D Tematy altera - starucha są raczej "śmierdzące" - rzadko na nie wchodzę, bo takich chamskich ataków ze strony założyciela nie ma w żadnym innym temacie. Weszłam tutaj, bo zobaczyłam Twój wpis. Nie wiem, czy mój post wytrwa do Twego czytania więc zrobię screen lub kopię postu, aby wkleić ponownie. KGB czuwa :D Pozdrawiam kajtku68 :) Mogę mieć teraz inne IP, mam zmienne ;)

10114
#alter nieaktywny
12 czerwca 2015r. o 23:52
~ napisał(a): Śmierdzący jest twój post IP: 217.99.108.*********. Jak zwykle zresztą.

Jak ci się trollu nie podobają moje tematy to je omijaj, bo tylko smrodzisz.

Dopisane 12.06.2015r. o godz. 22:16:

~aa napisał(a): :) W tym przypadku to zainteresowało mnie nazwisko bo historia....
:) jest bardzo ciekawa.

Julian Ochorowicz to wynalazca
[...]
i psycholog
[...]
a także filozof i poeta :)

Bardzo ciekawa postać :)

Bardzo ciekawa :) Co znamienne są okresy naszej historii, które łączy wspólna duchowość, jak przykład Ochorowicza i Prusa. Takich przykładów wśród poetów mamy więcej :)

Dopisane 12.06.2015r. o godz. 22:21:

~ napisał(a): Panie Kajtek...... Pańska odpowiedź nie jest mi potrzebna do szczęścia......... Proszę pilnować swoich dzieci wnuków prawnuków pra..... A dzieci i rodzinę innych zostawić w spokoju...... Swoją bezczelnością dotyka Pan pośrednio i moją osobę......... Może to Pan jest Piotrusiem Panem........ :|

Goszka czasami odnoszę wrażenie, że niektórym na starość brakuje nie tylko ogłady i taktu, ale też rozumu. Także proszę Cię ignoruj już tego napastliwego Dziadziusia Kajtusia, który ostatnio nie ma nic do powiedzenia na temat :) pozdrawiam serdecznie

Dopisane 12.06.2015r. o godz. 23:52:

Ochorowicz? :)
[img=1434145368_j4appmq.jpg]

[img=1434145404_etc9m8j.jpg]
[img=1434145431_glgkrcg.jpg]
[img=1434145458_68bj8pr.jpg]

aa, połączenie wszystkich zdolności Ochorowicza przynosi wiele ciekawych pokrewieństw :) Psycholog? Filozof, poeta? To połączenie to wielki atut... i do tego genialny umysł wynalazcy! Tak, to niezwykle nietuzinkowa postać :) Chciałoby się odkrywać wszystkie jego tajemnice, poznawać jego życie, jego skryte zakamarki duszy i umysłu :) Czasami czytając takie bibliofilskie ciekawostki odnoszę wrażenie, jakbym odkrywał świat książkowej archeologii ;)

dobranoc :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~aa niezalogowany
13 czerwca 2015r. o 0:32
:) Ochorowicz to mieszanka wybuchowa ;)

Ja Mistrz ... świetny wiersz i naprawdę zbędne są te wstawki w nawiasach.
Nie mam tyle czasu aby go przerobić na drobne części :) ale poświęcę mu
dużo uwagi i będę wdzięczna za takie fajne wrzuty jego autorstwa :)

:) Dobranoc ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza