lia napisał(a): Nie chodzi o to, że nie szanuje jego wyboru po prostu dziwi mnie fakt, że ktoś kocha zwierzęta a nie interesuje się ludźmi. Ludzie są różni ale nie należy wrzucać wszystkich do 'jednego wora'. Zwierzęta w schronisku na pewno też potrzebują pomocy a zamiast wpłacać pieniądze na konto zawsze można nakupić np. karmy, smycze itp i zawieść do schroniska na pewno też przydadzą się jakieś koce żeby zwierzaki miały na czym spać.
~Lux napisał(a): Czy bolesławieckie schronisko dla zwierząt ma jakieś konto? Bo chcę przekazać kwotę, może nie dużą- tyle na ile mnie stać, ale chcę.
Ludzi mi nie żal niestety ale zwierzętom chętnie pomogę.
~Bolczyk napisał(a):Nie muszę się uczyć bo ja mam szacunek i do zwierząt i do ludzi i moje dziecko uczę tego samego. Jasne, że swoje pieniądze może wpłacać tam gdzie chce, chodziło mi tylko o to żeby nie myśleć w ten sposób, że wszyscy ludzie są źli.lia napisał(a): Nie chodzi o to, że nie szanuje jego wyboru po prostu dziwi mnie fakt, że ktoś kocha zwierzęta a nie interesuje się ludźmi. Ludzie są różni ale nie należy wrzucać wszystkich do 'jednego wora'. Zwierzęta w schronisku na pewno też potrzebują pomocy a zamiast wpłacać pieniądze na konto zawsze można nakupić np. karmy, smycze itp i zawieść do schroniska na pewno też przydadzą się jakieś koce żeby zwierzaki miały na czym spać.
i jeszcze nie raz będziesz w życiu zdziwiona . Wolny wybór tej osoby czy na zwierzaki czy na dzieci . Jak masz to wpłać na dzieciaka chorego i nie jątrz tutaj. Naucz się i swoje dzieci szacunku do zwierząt ,aby nie było schronisk dla nich to wtedy będą ludzie płacić na dzieci-proste?
lia napisał(a):~Bolczyk napisał(a):Nie muszę się uczyć bo ja mam szacunek i do zwierząt i do ludzi i moje dziecko uczę tego samego. Jasne, że swoje pieniądze może wpłacać tam gdzie chce, chodziło mi tylko o to żeby nie myśleć w ten sposób, że wszyscy ludzie są źli.lia napisał(a): Nie chodzi o to, że nie szanuje jego wyboru po prostu dziwi mnie fakt, że ktoś kocha zwierzęta a nie interesuje się ludźmi. Ludzie są różni ale nie należy wrzucać wszystkich do 'jednego wora'. Zwierzęta w schronisku na pewno też potrzebują pomocy a zamiast wpłacać pieniądze na konto zawsze można nakupić np. karmy, smycze itp i zawieść do schroniska na pewno też przydadzą się jakieś koce żeby zwierzaki miały na czym spać.
i jeszcze nie raz będziesz w życiu zdziwiona . Wolny wybór tej osoby czy na zwierzaki czy na dzieci . Jak masz to wpłać na dzieciaka chorego i nie jątrz tutaj. Naucz się i swoje dzieci szacunku do zwierząt ,aby nie było schronisk dla nich to wtedy będą ludzie płacić na dzieci-proste?
~Bolczyk napisał(a):No niestety, zgadzam się. Ludzie czasem pochopnie przygarniają bądź kupują jakieś zwierzę a gdy zaczyna sprawiać problemy to się po prostu go pozbywają. Może byłoby mniej bezdomnych zwierząt gdyby 'władza' pomyślała nad tym, żeby można było za darmo wysterylizowa/wykastrować swojego pupila bo nie każdego na to stać. Np. ja mam znaleziona sunię kundelka gmina zobowiązała się, że pokryje koszty sterylizacji. Wysterylizowałam ją i wzięłam fakturę i tu mój błąd, że wzięłam fakturę na siebie a nie na gminę, niestety wcześniej nikt mnie o tym nie poinformował, że faktura musi być na gminę.lia napisał(a):~Bolczyk napisał(a):Nie muszę się uczyć bo ja mam szacunek i do zwierząt i do ludzi i moje dziecko uczę tego samego. Jasne, że swoje pieniądze może wpłacać tam gdzie chce, chodziło mi tylko o to żeby nie myśleć w ten sposób, że wszyscy ludzie są źli.lia napisał(a): Nie chodzi o to, że nie szanuje jego wyboru po prostu dziwi mnie fakt, że ktoś kocha zwierzęta a nie interesuje się ludźmi. Ludzie są różni ale nie należy wrzucać wszystkich do 'jednego wora'. Zwierzęta w schronisku na pewno też potrzebują pomocy a zamiast wpłacać pieniądze na konto zawsze można nakupić np. karmy, smycze itp i zawieść do schroniska na pewno też przydadzą się jakieś koce żeby zwierzaki miały na czym spać.
na pewno nie wszyscy , bo byśmy się już pozabijali nawzajem ;( . Tylko zauważ dlaczego jest tyle zwierząt w schroniskach i błąkających się po ulicach , bo ludzie je wyrzucają przy lada okazji nie biorąc odpowiedzialności za to . To nie są dobrzy ludzie chyba się zgadzasz .
lia napisał(a):~Bolczyk napisał(a):No niestety, zgadzam się. Ludzie czasem pochopnie przygarniają bądź kupują jakieś zwierzę a gdy zaczyna sprawiać problemy to się po prostu go pozbywają. Może byłoby mniej bezdomnych zwierząt gdyby 'władza' pomyślała nad tym, żeby można było za darmo wysterylizowa/wykastrować swojego pupila bo nie każdego na to stać. Np. ja mam znaleziona sunię kundelka gmina zobowiązała się, że pokryje koszty sterylizacji. Wysterylizowałam ją i wzięłam fakturę i tu mój błąd, że wzięłam fakturę na siebie a nie na gminę, niestety wcześniej nikt mnie o tym nie poinformował, że faktura musi być na gminę.lia napisał(a):~Bolczyk napisał(a):Nie muszę się uczyć bo ja mam szacunek i do zwierząt i do ludzi i moje dziecko uczę tego samego. Jasne, że swoje pieniądze może wpłacać tam gdzie chce, chodziło mi tylko o to żeby nie myśleć w ten sposób, że wszyscy ludzie są źli.lia napisał(a): Nie chodzi o to, że nie szanuje jego wyboru po prostu dziwi mnie fakt, że ktoś kocha zwierzęta a nie interesuje się ludźmi. Ludzie są różni ale nie należy wrzucać wszystkich do 'jednego wora'. Zwierzęta w schronisku na pewno też potrzebują pomocy a zamiast wpłacać pieniądze na konto zawsze można nakupić np. karmy, smycze itp i zawieść do schroniska na pewno też przydadzą się jakieś koce żeby zwierzaki miały na czym spać.
na pewno nie wszyscy , bo byśmy się już pozabijali nawzajem ;( . Tylko zauważ dlaczego jest tyle zwierząt w schroniskach i błąkających się po ulicach , bo ludzie je wyrzucają przy lada okazji nie biorąc odpowiedzialności za to . To nie są dobrzy ludzie chyba się zgadzasz .