falco napisał(a): a tutaj taki ''kwiatek'' ;)
różnica niedostrzegana...prawie ;) ale to ''prawie'' to wielka różnica kiedy takie coś, uderza w cel... ;) [img=1426937024_q7l6vxd.jpg]
~N.A. napisał(a): No to ja wrzucę łyzkę dziegciu...Po cholerę nam było to LWP za "komuny" kiedy jedynym ich osiągnięciem było :1956,1968,1980, ... A wystarczył jeden "Bolek" by to wszystko pękło ... za co płacimy tym zawodowym zołnierzom emerytury...przed kim i czym nas bronili (no przecież nie obronili:(...)Ale podobnie jest teraz ! Za co płacimy tym niby żołnierzom zawodowym , przed kim i czym potrafią nas obronić ? Ot paru śmiałków próbowało swoich sił w Afganistanie (no przeciez ,że dla forsy...)a w razie czego to sąsiedzi czy to ze wschodu ...czy zachodu (a tak tak) nakryją nas czapkami...Pozdrawiam .
falco napisał(a): ''Widziałeś jak "takie coś uderza w cel" ?''
ja nie i wierz mi nie marzę o tym...ale pomimo że w wojsku nie byłem ,wiem małe ''co nie co'' na temat
nie bierz tego wszystkiego do siebie bo nie o to tu chodzi by Ciebie urazić lub wręcz obrazić ...
przez niektórych przemawia tylko złość że Siemoniaki i inne Schetyny czy Bujaki pchają ten naród w kolejny konflikt ...
jeśli jesteś żołnierzem możesz ''wylądować '' na Ukrainie skąd możesz nie wrócić...
w imię czyich wartości?..co na to Twoja żona?...być może dzieci?
myślisz że medal nawet ,nawet najwyższe odznaczenie zastąpi im ojca czy męża?..ten medal będzie ich ''przekleństwem'' do końca życia ...
nikomu tego nie życzę...
(czytałeś sondaż jakie wielkie pokłady zaufania są w Polakach co do pomocy NATO? )
falco napisał(a): no i ok. dokonałeś wyboru
czy właściwego nie mnie decydować ale ...
dlaczego posłowie uchwalili JEDNOGŁOŚNIE -co same w sobie jest już kuriozum w polskim sejmie- coś takiego jak ustawę '' zwalniającą ich z obowiązku mobilizacji''?
czy uważasz że są zbyt cenni by poświęcać ich życie zastępując je Twoim?...moim zdaniem zbyt nisko je cenisz biorąc pod uwagę pod jakimi ''sztandarami'' będziesz walczył i za kogo -oby nie -będziesz umierał...
sorki ale na koniec bo nie będę odpowiadał na potencjalny post...
przysięgałeś ? -jeśli uważasz że to nadal zobowiązuje -walcz, tylko ...
kiedyś Tobie podobni też przysięgali a dzisiaj?...dzisiaj historia a przede wszystkim ludzie , bardzo brutalnie się z nimi niekiedy obchodzą...
pozdrawiam i szczerze życzę szczęścia :) i Twojej żonie również :)
falco napisał(a):
dlaczego posłowie uchwalili JEDNOGŁOŚNIE -co same w sobie jest już kuriozum w polskim sejmie- coś takiego jak ustawę '' zwalniającą ich z obowiązku mobilizacji''?
~N.A. napisał(a): No to ja wrzucę