Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wybory Prezydenckie.

8375
#GosiaG nieaktywny
20 maja 2015r. o 22:31
alter napisał(a): spotkanie Komorowskiego z przewodniczącym OPZZ, po którym na spotkaniu z dziennikarzami powiedział, że możliwa jest zmiana w tym temacie, uzależniając wiek emerytalny od tzw. lat składkowych.

Nom , tego nie widziałam :)

Czyli uległ żądaniom obietnic :D

Nie wiem co ma wspólnego przymus wyboru z samodzielnym myśleniem ,ale dobra ..

Ja (kura Korwina xD ) też przeciw Komorowskiemu ;)

Lilith ^^
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~AntiGovRebel niezalogowany
20 maja 2015r. o 22:36
Nie ma uzasadnienia dla podwyższenia wieku emerytalnego. Jedynym logicznym uzasadnieniem jest obniżenie podatków i skasowanie wszelakiego socjalu. Tyle państwa w państwie ile trzeba i ani grama więcej. A na emeryturę przejdzie każdy sam kiedy będzie chciał i kiedy go będzie na to stać. A głosowanie na koalicję, która kradnie moje pieniądze z OFE, innych nazywa frajerami, podwyższa podatki (VAT), traktuje obywateli jak durniów (kampania i pomysły pana, który głosował przeciw likwidacji WSI i jeszcze każe dłużej pracować to przejaw braku inteligencji, godności, instynktu ? Sami sobie wybierzcie.
10114
#alter nieaktywny
20 maja 2015r. o 22:36
GosiaG napisał(a): Nom , tego nie widziałam :)

Nawet Kosiniak Kamysz zdążył już to potwierdzić :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
8375
#GosiaG nieaktywny
20 maja 2015r. o 22:48
Kręcą jak diabeł chmurami.. heh
Co to jest element uprawniający do przejścia na emeryturę? ;)

Lilith ^^
10114
#alter nieaktywny
20 maja 2015r. o 22:59
GosiaG napisał(a): Kręcą jak diabeł chmurami.. heh
Co to jest element uprawniający do przejścia na emeryturę? ;)

Tak to prawda :)

Nie pracuję w ZUSie, chociaż wiem że to jeden z lepszych pracodawców na rynku pracy... ale jak sądzę ten "element" jest to warunek w ustawie emerytalnej uprawniający do świadczenia. Takich warunków jest kilka, i wszystkie są jak to bywa w naszym prawie czasami dowolnie interpretowane :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
20 maja 2015r. o 23:00
~AntiGovRebel napisał(a): Nie ma uzasadnienia dla podwyższenia wieku emerytalnego. Jedynym logicznym uzasadnieniem jest obniżenie podatków i skasowanie wszelakiego socjalu. Tyle państwa w państwie ile trzeba i ani grama więcej. A na emeryturę przejdzie każdy sam kiedy będzie chciał i kiedy go będzie na to stać. A głosowanie na koalicję, która kradnie moje pieniądze z OFE, innych nazywa frajerami, podwyższa podatki (VAT), traktuje obywateli jak durniów (kampania i pomysły pana, który głosował przeciw likwidacji WSI i jeszcze każe dłużej pracować to przejaw braku inteligencji, godności, instynktu ? Sami sobie wybierzcie.

pierdu, pierdu w stylu jednego "pana..." co to ponoć nie lubi anonimów !! :P
~AntiGovRebel niezalogowany
20 maja 2015r. o 23:04
No i za to tak Cię lubię :)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
20 maja 2015r. o 23:18
Poeta ma rację . Ten festiwal obietnic ... , co ja mówię ... stragan z kiełbasą wyborczą w wykonaniu Bredzisława Wielkiego zaczyna być doprawdy żenujący. Jak tak dalej pójdzie to jutro będzie chciał obniżyć Vat o piętnaście punktów bazowych i zwiększyć kwotę wolną od podatku do dwóch milionów :D

~Iza napisał(a):
Panna, stanu idealnego raczej nigdy nie będzie, ale lepiej obstawiać to, co nas bardziej do niego przybliża. Władzę trzeba kontrolować , a rozliczać w wyborach, bo jest z nadania wyborczego....

No taka jest teoria du.pokracji , Droga Arystokratko :) , ale w praktyce prawdziwą władzę ma dystrybutor i kreator pieniądza. A właściwie to kreator :) Żaden z kandydatów nawet nie mrugnie , żeby NBP drukował kasę dla potrzeb Narodu. W prawdzie Belka z Sienkiewiczem na zlecenie Ryżego Olsena na emigracji zarobkowej , kumpla Bredzisława Wielkiego , roili takie projekta , ale nie pro publico bono , a dla POpaprańców na kampanię wyborczą. Władza w tym nieszczęśliwym kraju nie jest z nadania wyborczego , jest wynikiem pookrągłostołowego układu zamkniętego , a ostatnim bodajże sensownym Premierem , był Olszewski.

I tutaj mała dygresja odnośnie ostatnich wygłupów Olechowskiego. Musicie pamiętać Drodzy Bolecnauci i Wy piękne Bolecnautki , że waszeć Olechowski , twórca PO , to stały bywalec grupy Bilderberg , tajnego światowego rządu. I teraz ten zdrajca Narodu , kleci kolejną partyjkę do zarządzania Ludem nad Wisłą. A na szczycie postawił ( wcześniej w PO , Ryżego Olsena , alias Słońce Peru ) dzisiaj Bucholtza , zwanego Balcerowiczem , szpeca od schładzania gospodarki. Jakimż trzeba być i.diotą , gdy się prowadzi działalność gospodarczą i świadomie upłynnia się za bezcen aktywa przynoszące zysk ? I taki właśnie i.diota kreowany jest przez Olechowskiego na nowego prezia nowej partii , następczyni Poprawnie Odpowiedzialnych . To nic , że ma profesorski tytuł , i.diota i koniec. Żeby nie powiedzieć ... zdrajca !

I teraz należało by zwrócić uwagę na Członka bilderbergów. Jak to się stało , że po tylu latach nieobecności Olechowski wraca na scenę ? Przypomniało mu się , że jest patriotą , czy może realizuje plany swych mocodawców ? Już raz tak zrobił organizując POpaprańców. Inny wielki Polak , niejaki Brzeziński , dokładnie taki sam Członek , żeby nie powiedzieć ... przez " ch " jest dłuższy :D , napisał kilka książek o zaletach neoliberalizmu . Ale to nie jedyne wady Brzezińskiego . Zdrada na rzecz żydobanksterów , dyskfalifikuje gości , i jednego , i drugiego :)

A wracając do rzeczy. Bracia Lachy , i Wy piękne Słowianki , kto żyw , na wybory . Dwa krzyżyki i może będzie dobrze. W Stwórcy nadzieja :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza