Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Piąta rocznica wypadku pod Smoleńskiem

211
skorn
28 marca 2015r. o 15:45
Lubię Carcass. : )

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
28 marca 2015r. o 16:02
kiedyś dostałem od znajomka ich płytę ale coś mi nie przypasili ...

Heg...ja to zrobiłem z pełną premedytacją wiedząc że na dzień ,być może dwa , ktoś i tak to zrobi...
być może zadziałał impuls kiedy wysłuchałem ''nowości '' ;) Antona...
cierpliwie wysłuchałem i popatrzyłem na tego człowieka kiedy z takim przejęciem opowiadał o wybuchu na ''podstawie'' jakichś osmalonych ogniem fragmentów...
na pytanie co do aktualizacji licencji pilotów z jego twarzy znikł ''bazyliszkowaty'' uśmiech ...
Skorn dobrze zauważył że napisałem ''wypadek'' bo za taki to uważam prawie od początku...
mogłem napisać ''katastrofa'' co było by również adekwatne do zdarzenia ale raczej nigdy nie napiszę ''zamach''
''raczej''- bo uważam że za naszego życia prawdy jakakolwiek ona by nie była , po prostu nie usłyszymy ;)

nie zamierzam również ponownie przepychać się ''na słowa '' bo wiem że do niczego to nie doprowadzi...

pozdrawiam

"bierz życie z każdym oddechem..."
3145
#hemi nieaktywny
28 marca 2015r. o 21:28
I zaś będzie cyrk ,a najwięcej do powiedzenia będzie miał nawiedzony gość ,który nawet nie był na miejscu zdarzenia :(
Parodia kolejny rok :(

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~ niezalogowany
28 marca 2015r. o 23:40
Parodia to założenie tematu :P I to zrobił najmądrzejszy, najkulturalniejszy, najsympatyczniejszy, najżyczliwszy, najsłodszy Misiuniu na bolcu :* :* :* buuuu-ziaczki Kwiatuszku :* :* :*
~ niezalogowany
29 marca 2015r. o 8:40
falco. Jak znajdziesz pare fajnych utowrów na temat katastrofy mozesz podlinkowac :) kiedys czytalem 2 -3 całkiem ciekawe.

Głowa państwa bierze na siebie odpowiedzialność calego narodu. Ciężar jaki nosi taka osoba przypieczetowany jest sllowami przysiegi, ktora kazdy prezydent Dobrze zna. Oddalismy los kraju w rece czlowieka, ktory oddal zcyie za nas wszystkich. NIe przyniosł nam biedy, terroru, strachu. NIe dał nam kolejnego rozbioru, ktory zatarby nasze polskie korzenie być moze juz na zawsze.
Przyniosł wiarę. Wiarę w to, ze mozna odbudować w narodzie te wartosci o ktorych dawno juz zapomnielismy.

A słowami tragedii nazywajmy fakty tak oczywiste jak Poniatowski (taki rozpieszczony dzieciak, mial chyba 18 lat) sprzedał poslke. To miala być głowa państwa? Jakich słów należałoby użyć wtedy, katastorfa, tragedia... Nie nazywajmy rzeczy po imieniu, sprzedaż. Sprzedaż milionów istnien...Na takie fakty to dopiero brak słow. A pamietajmy, ze zaden czlowiek nie jest niewolnikiem, zatem dopuszczono się próby zatarcia całego narodu poprzez jego ubezwlasnowolnienie, ktore było zadane kazdemu polakowi. Zabierajac nam polske zabrano nam czlowieczenstwo. Obdarli ludzi z godnosci w celu zabrania im na wieki energii morlanej, bez ktorej nawet najslilniejszy narod naprawde nie potrafi sie podniesc bez blizn i uprzedzen. Wiara w Boga pomogła odbudowywać w nas nadzieje, sile walki i dawala ta ostatnią resztkę nadziei. Uczmy się z błędów, ktore dała nam historia. Uczac się z błedów naszych dziadów mamy przykład jak ocalić nasze rodziny przed zagorzeniem, którego w większości nie wszyscy dostrzegamy.

Był kiedys artykul. Dlaczego potrzeban jest okupantom energia moralana.
Teraz mamy lekki zarys tego, ze caly narod powinien nie brać wszystkiego powierzchownie patrzac z perspektywy zycie smierc. Tragedia to była kiedyś na mapie.
Bron boze od czasów lini wisły, terrrou i strachu. ujme teraz to tak: podobno czerwoni, podobno spisek bogatych niedowarotsciowanych szajbusow, podobno brzoza. Podobno maszyna rupiec. A ja wiem jedno. Jak jestes polakiem to patrzysz na to wszystko pod troche innym katem.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 marca 2015r. o 12:11
Umiłowaną Redakcję Bolec.info uprasza się usilnie , o zmianę tytułu niniejszego tematu . Zmiana powinna dotyczyć tylko jednego słowa , to przecież qurwa nie jest jakiś cud , tylko zwyczajna pragmatyka i wiedza.

Wypadek , należy zamienić na morderstwo, tylko tyle. Techniczny , Maniek , Kaźmisz ... do dzieła Panowie. Rzeczy trzeba nazywać po imieniu , jak dał nam przykład nie Bonaparte , tylko Stwórca :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~zacofany moher niezalogowany
29 marca 2015r. o 12:20
falco napisał(a): kiedyś dostałem od znajomka ich płytę ale coś mi nie przypasili ...

Heg...ja to zrobiłem z pełną premedytacją wiedząc że na dzień ,być może dwa , ktoś i tak to zrobi...
być może zadziałał impuls kiedy wysłuchałem ''nowości '' ;) Antona...
cierpliwie wysłuchałem i popatrzyłem na tego człowieka kiedy z takim przejęciem opowiadał o wybuchu na ''podstawie'' jakichś osmalonych ogniem fragmentów...
na pytanie co do aktualizacji licencji pilotów z jego twarzy znikł ''bazyliszkowaty'' uśmiech ...
Skorn dobrze zauważył że napisałem ''wypadek'' bo za taki to uważam prawie od początku...
mogłem napisać ''katastrofa'' co było by również adekwatne do zdarzenia ale raczej nigdy nie napiszę ''zamach''
''raczej''- bo uważam że za naszego życia prawdy jakakolwiek ona by nie była , po prostu nie usłyszymy ;)

Czyta się ciebie jak Prousta. Wylewają się słowa, ale sens trudno uchwycić.
falco napisał(a):
nie zamierzam również ponownie przepychać się ''na słowa '' bo wiem że do niczego to nie doprowadzi...

Napisał to inicjator wątku.
~majętny Stef niezalogowany
29 marca 2015r. o 13:13
~ napisał(a): falco. Jak znajdziesz pare fajnych utowrów na temat katastrofy mozesz podlinkowac :) kiedys czytalem 2 -3 całkiem ciekawe.

Głowa państwa bierze na siebie odpowiedzialność calego narodu. Ciężar jaki nosi taka osoba przypieczetowany jest sllowami przysiegi, ktora kazdy prezydent Dobrze zna. Oddalismy los kraju w rece czlowieka, ktory oddal zcyie za nas wszystkich. NIe przyniosł nam biedy, terroru, strachu. NIe dał nam kolejnego rozbioru, ktory zatarby nasze polskie korzenie być moze juz na zawsze.
Przyniosł wiarę. Wiarę w to, ze mozna odbudować w narodzie te wartosci o ktorych dawno juz zapomnielismy.

Oddać życie to można dobrowolnie jak Jezus. Ten zginął w katastrofie więc życia nie oddał a je stracił, do tego niemądrze.
Jak się chce lądować na klepisku samolotem to jest duże prawdopodobieństwo oddania życia "za naród" ;)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza