Ja nie znam się na geologii i budownictwie czy ochronie zabytków, ale znam się na prawie karnym . Myślę, że skoro administrator obiektu był ostrzegany o zagrożeniu i nie zareagował ,powodując tym poważne zagrożenie dla życia i zdrowia to skutki prawne z tytułu "zaniechania przestępczego" po winne być wyciągnięte w stosunku do burmistrza.
~mieszkanka niezalogowany 8 kwietnia 2015r. o 15:36
Ciekawa jestem, jak władze zadbają o bezpieczeństwo mieszkańców, skoro reszta muru także grozi zawaleniu. Widać więcej szczęścia niż rozumu mają ,,nasi gospodarze" - dobrze,że nikt nie ucierpiał...
burmistrz uzurpuje sobie prawa do decyzji we wszystkich dziedzinach funkcjonowania gminy, to zobaczymy czy weźmie " na klatę" również odpowiedzialność za spowodowanie "powszechnego zagrożenia" dla życia i zdrowia mieszkańców gminy, czy też znajdzie "kozła ofiarnego". A może się rozejdzie po kościach.
Wielka szkoda....cudowny zabytek...a włodarze N-ca mają go w d....a przecież to wizytówka tego obleśnego miasteczka!!! Właśnie po cholera ten okropny garnc w rynku, który wcale tam nie pasuje?! kase na klasztor dać !!
Relich- mam nadzieje,że poniesiesz konsekwencje !!
WSTYD WSTYD WSTYD ;(
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.