Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat

Szczepić czy nie szczepić?

3231
#qwax nieaktywny
24 kwietnia 2015r. o 21:45
~ napisał(a): Taki wywód to prawie wzwód...

Cieszę się, że to cię to podnieciło, tzn. prawie, ale dobre i to...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
24 kwietnia 2015r. o 22:06
A ten 'mondry inaczej" panna, to swojego kompa skręcił ze szwagrem w piwnicy z pralki Frani radia Klawesyn by wypisywać tu swoje dyrdymały i ogłupiac maluczkich. Tfu, zgiń, przepadnij siło nieczysta! Słodki, a jednak burak!
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
24 kwietnia 2015r. o 22:47
~ napisał(a): A ten 'mondry inaczej" panna, to swojego kompa skręcił ze szwagrem w piwnicy z pralki Frani radia Klawesyn by wypisywać tu swoje dyrdymały i ogłupiac maluczkich. Tfu, zgiń, przepadnij siło nieczysta! Słodki, a jednak burak!

A no burak i cham bez matury :D Ja się dopiero uczę ... człowieczeństwa . Panna pisze się dużą literą Droga / Drogi Tyldo , przez szacunek dla Adwersarza :)

Dobranoc ... marchewka mi się już ugotowała, jajca też , będzie sałatka jarzynowa , co by szkodniki , których nie szczepiłem miały co żreć :D

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
13054
#kajtek68 nieaktywny
25 kwietnia 2015r. o 9:19
qwax napisał(a): http://www.gazetalekarska.pl/?p=6350

Ponieważ rzeczona publikacja nie zawiera nakazów TK dotyczących zmian konkretnych zapisów w Ustawach oraz Vacatio legis, mogę prosić o ich uzupełnienie ?
3231
#qwax nieaktywny
25 kwietnia 2015r. o 18:20
kajtek68 napisał(a):
qwax napisał(a): http://www.gazetalekarska.pl/?p=6350

Ponieważ rzeczona publikacja nie zawiera nakazów TK dotyczących zmian konkretnych zapisów w Ustawach oraz Vacatio legis, mogę prosić o ich uzupełnienie ?

Ale o co Ci chodzi?
TK tylko PRZYPOMNIAŁ, że tajemnica lekarska jest zapisana nie tylko w ustawie o zawodach lekarza i lekarza dentysty, ale też jest wartością konstytucyjnie chronioną (a Konstytucja to w końcu akt prawny o najwyższej wartości).
To ty w takim razie podaj mi te ustawy zezwalające sanepidom i innym patałachom uzyskiwania bez ograniczeń danych osobowych osób nieszczepiących swoje dzieci...
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
25 kwietnia 2015r. o 19:52
Dyskusja nam na nowo rozgorzała ( dyskutować znaczy żyć :D ) nie wiem który to już raz na portalu Bolec.info o szczepieniach :)

Drogie Panie , bo to przede wszystkim Wy podejmujecie decyzję , proszę Was z pokorą o przeczytanie i analizę tekstu :

http://www.naturalnews.com/049423_swine_flu_vaccine_brain_damage_financial_compensation.html#

i polskie źródełko :

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/setki-dzieci-z-mozgami-uszkodzonymi-przez-szczepionke-przeciwko-swinskiej-grypie-maja-otrzymac-90-mln-zadoscuczynienia-od-brytyjskiego-rzadu-skrot-2015-04

Pynchoonie , gdzie jesteś ? :)

Dyskutować , znaczy żyć , przekonywać , znaczy zwyciężać . Faceci lubią zwycięstwa :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
26 kwietnia 2015r. o 8:27
Pozostawić rodzicom wolny wybór, pozbawiając ich jednak ulg:
-odpisu podatku
- pełnej odpłatności za żłobek
- wprowadzenia pełnej odpłatności za przedszkole, i szkoły, aż do 25go roku życia
- pomimo odprowadzonych podatków na świadczenie zdrowotne, w przypadku choroby, na którą zachorowania można było uniknąć, szczepiąc się, za świadome sprowadzenie zagrozenia na inne osoby - przyjmować na leczenie szpitalne za pełną odpłatnością osoby leczonej.

120
#adi nieaktywny
26 kwietnia 2015r. o 10:36
~ napisał(a): Pozostawić rodzicom wolny wybór, pozbawiając ich jednak ulg:
-odpisu podatku
- pełnej odpłatności za żłobek
- wprowadzenia pełnej odpłatności za przedszkole, i szkoły, aż do 25go roku życia
- pomimo odprowadzonych podatków na świadczenie zdrowotne, w przypadku choroby, na którą zachorowania można było uniknąć, szczepiąc się, za świadome sprowadzenie zagrozenia na inne osoby - przyjmować na leczenie szpitalne za pełną odpłatnością osoby leczonej.

- Pozbawić odpisu od podatku rodziców, którzy narażają swoje dziecko na NOP, za moje pieniądze szczepiąc dziecko.
- Odpowiedzialność za oddanie dziecka do żłobka po szczepieniu, gdyż jeszce przez kilka tygodni zaraża! - "świadome sprowadzenie zagrozenia na inne osoby".
- Odpłatność leczenia powikłań poszczepiennych u dzieci, przez ludzi nawołujących do przymusu szczepień.

Oczywiście ... powyżej nawet sam nie zauważył sprzeczności, najpierw pisząc o "uniknieciu choroby przez szczepienie", a później o zagrożeniu szczepionego dziecka przez nieszzcepione ZDROWE dziecko.

Zastosowana autokorekta

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza