tak się składa, że te leki najłatwiej dostępne - bez recepty sa najniebezpieczniejsze dla naszego zdrowia i życia - paracetamol niszczy wątrobę skuteczniej niż alkohol, ibuprofen z kolei zabójczy jest jest dla żołądka, zwłaszcza dla ludzi z chorobą wrzodowa...
Kurkuma
Jej skuteczność jako środka przeciwbólowego u osób cierpiących na ból stawów Przyprawa ma właściwości przeciwzapalne i warto łączyć ją z pieprzem, bo wtedy jej składniki aktywne są lepiej przyswajane.
Cynamon
Zmniejsza stan zapalny będący przyczyną bólu, jak również łagodzi ból gardła. Napój z jednej łyżeczki cynamonu i dwóch łyżeczek miodu oraz ciepłej wody.
Wiśnie
Zawierają substancje przeciwzapalne i bardzo skuteczne przeciwutleniacze. Łagodzą ból spowodowany dną moczanową,
Oliwa z oliwek
Ma właściwości przeciwzapalne podobne do ibuprofenu. Najskuteczniej działa, jeśli codziennie spożywamy jej trzy łyżki.
Łosoś
Badania dowodzą, że kwasy tłuszczowe omega-3 w połączeniu z witaminą D zwalczają ból artretyczny. Oba składniki aktywne znajdują się w łososiu
Goździki
Olejek goździkowy stosowany miejscowo zwalcza ból zęba, i to niemal w kilka sekund. Należy połączyć dwie kropelki olejku z 1/4 łyżeczki oliwy z oliwek i przyłożyć do bolącego miejsca w jamie ustnej. Badania pokazują, że olejek goździkowy zwalcza drobnoustroje wywołujące infekcję, a nawet próchnicę
"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Żarłem te świństwa przez 30 lat. Zaczynając od krzyżyków przetestowałem wszystko co dostępne bez recepty. Raz pomogło a raz nie. Przeważnie kończyło się oprócz bólu głowy dodatkowym rozstrojem żołądka. Przekalkulowałem sobie i doszedłem do wniosku że już wolę sam ból głowy. Boli to cierpię. Twardym trza być a nie mientkim :D
Nie łykam tabletek przeciwbólowych już 3 lata. I wiecie co... Głowa mnie boli już nie tak często jak kiedyś. Zwróćcie uwagę na opis na tabletkach - "mogą wywoływać bóle głowy".
Każdy lek może wywoływać skutki ubczne bo każdy z nas jest inny i może organizm inaczej reagować.Ktoś dobrze napisał, że leki przeciwbólowe są niebezpieczne.Są na ogół dostępne bez recepty i nikt nie kontroluje ile ich zażywamy a można sobie nimi zrobić ogromną krzywdę.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.