Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Piotr Roman kandydatem na posła?
~liberum veto niezalogowany
17 czerwca 2015r. o 21:46
Jak tylko Pan Roman się znajdzie na listach Kukiza, to od razu dostanie ode mnie czerwoną kartkę. Kukiz ma się za antysystemowca?, a do sejmu chce zabrać ludzi którzy są przy korycie na dole. Kukiz już mojego głosu nie ma!.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Agnes85 niezalogowany
17 czerwca 2015r. o 21:57
~liberum veto napisał(a): Jak tylko Pan Roman się znajdzie na listach Kukiza, to od razu dostanie ode mnie czerwoną kartkę. Kukiz ma się za antysystemowca?, a do sejmu chce zabrać ludzi którzy są przy korycie na dole. Kukiz już mojego głosu nie ma!.

To samo u mnie !! Potwierdzam!!!!
Jednak to była prawda, że Kukiza podstawili przedstawiciele, prezydenci średniej wielkości miast aby dorwać się przez niego do W-wy...Niestety Kukiz to marionetka ;(
~Agnes85 niezalogowany
17 czerwca 2015r. o 21:57
~liberum veto napisał(a): Jak tylko Pan Roman się znajdzie na listach Kukiza, to od razu dostanie ode mnie czerwoną kartkę. Kukiz ma się za antysystemowca?, a do sejmu chce zabrać ludzi którzy są przy korycie na dole. Kukiz już mojego głosu nie ma!.

To samo u mnie !! Potwierdzam!!!!
Jednak to była prawda, że Kukiza podstawili przedstawiciele, prezydenci średniej wielkości miast aby dorwać się przez niego do W-wy...Niestety Kukiz to marionetka ;(
13021
eto
17 czerwca 2015r. o 22:24
Jeżeli Bolesławiec chce mieć swojego posła, to musi wystawić tylko jednego kandydata.
Ratują nas tylko prawybory i wystawienie tylko np. pana Romana, albo pana M. :D jest jeszcze kandydat PIS, radny powiatu.
A nawet gdyby było 20 kandydatów, prawybory wskażą na kogo głosować i solidarnie wyborcy powinni poprzeć takiego kandydata.

Innej recepty na posła Bolesławiec nie znajdzie, chyba, że któryś z kandydatów zamelduje się we Wrocławiu, bo na liście do głosowania jest miejsce zamieszkania.
~ niezalogowany
18 czerwca 2015r. o 6:44
trzeba opuszczać powoli ten Kraj już widzę, że się zmieni ale na gorsze. Po takich wyborach czeka nas 4 lata porachunków, wycinanie ludzi ,którzy byli w wyraźnej opozycji. To właśnie jest Polska. Niech to jasny szlak trafi.
13021
eto
18 czerwca 2015r. o 7:50
~ napisał(a): trzeba opuszczać powoli ten Kraj już widzę, że się zmieni ale na gorsze. Po takich wyborach czeka nas 4 lata porachunków, wycinanie ludzi ,którzy byli w wyraźnej opozycji. To właśnie jest Polska. Niech to jasny szlak trafi.

Chcesz powiedzieć, że jesteś za PO ?

PiS rządziło tylko 2 lata a PO 8 i narzekasz, więc wniosek nasuwa się sam. ;)
Nie jestem za PiS-em ale czas zmian chyba nadszedł.
W budżecie siedzisz, że się boisz o stołek? Tam też ludzie zarabiają najniższe i nawet ci po studiach, więc chyba nie ma za czym żałować.
Każdy ma w życiu swoją szansę i teraz najprawdopodobniej dostaną ją inni.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
18 czerwca 2015r. o 8:19
Tytuł tematu jest chyba nie całkiem precyzyjny , Droga Redakcjo :)
Z tego , co mi wiadomo Kukiz nie tworzy żadnych list . Pozwolę sobie zacytować Jego odpowiedź na paszkwil u Liska - krętacza :

http://polska.newsweek.pl/byli-juz-z-krzaklewskim-lepperem-i-giertychem-byli-z-kaczynskim-i-tuskiem-jesienia-do-wyborow-pojda-z-kukizem-mlodzi-i-oburzeni-antysystemowi-inaczej-,artykuly,365009,1.html

"
Pan żurnalista wie już, z kim Kukiz pójdzie do wyborów i kto jest "człowiekiem Kukiza"
I dobrze. Niech wie
System będzie robić teraz wszystko by nas dyskredytować. To było oczywiste i do przewidzenia.
O jednym musicie wiedzieć, drogi Systemie : co innego Komitety Referendalne a co innego nasze przyszłe Listy Wyborcze.

W przypadku Komitetów Referendalnych jest mi absolutnie obojętne czy moim nazwiskiem posługują się środowiska "Samoobrony", kółka wędkarskie, pan Jagiełło, Stokłosa, prawica, lewica, centrum, czarni, zieloni, czerwoni czy różowi....
Najważniejsze bowiem jest to, by jak najwięcej środowisk przyprowadziło swoich zwolenników do urn referendalnych. Najważniejsze jest to, by przekroczyć zaporowy próg frekwencyjny, zaporowe 50% liczby obywateli. Bo tylko wówczas- po przekroczeniu tego progu- referendum będzie uznane za wiążące.
I tutaj WSZYSCY- absolutnie wszyscy - mogą posługiwać się moim nazwiskiem, jeśli tylko uważają, że pomoże im to w zdobyciu większej liczby zwolenników referendum.

Jeśli jednak chodzi o Listy Wyborcze, to proszę pamiętać, że ustalane one będą ZESPOŁOWO a ich podstawowym wyróżnikiem ma być TRANSPARENTNOŚĆ- czyli przejrzystość i czystość.

Będą one (i już są) ustalane wspólnie - przez KoLibra i wywodzących się z KoLibra środowisk , Ruch JOW-owski, stowarzyszenia walczące o podmiotowość obywateli, środowiska pracodawców, którym bliskie są idee Centrum A. Smitha i obrońców praw pracowniczych. Podkreślam- obrońców praw PRACOWNICZYCH a nie swoich własnych stołków, które sobie wymościli pozorowaniem walki o interes pracownika.

Naszą wspólną sprawę musi cechować ETYKA a w związku z tym nie będzie miejsca na listach wyborczych dla tych, którzy ponad Polskę, dobro Wspólnoty, przekładają swój partykularny interes - chęć objęcia urzędu dla pieniędzy czy "władzę dla władzy".

Przyjąłem na siebie rolę pełnomocnika wyborczego właśnie po to by jak najbardziej zminimalizować prawdopodobieństwo "wkręcenia się" na listy osób nieczytelnych, niejasnych, "szemranych"....
To strasznie odpowiedzialne zadanie ale musiałem wziąć je na siebie bo to w koncu właśnie ja odpowiadam własną głową za efekt walki z NIEETYCZNYM Systemem. Walki, którą podjałem kilka lat temu i którą zamierzam wygrać z Waszą pomocą.

Już w przyszłym tygodniu podam Wam adres strony internetowej, nad którą kończymy pracę i na której znajdziecie wszystkie podstawowe informacje dotyczace naszej wspólnej walki o wolną Polskę.
Znajdziecie na niej m.in. nazwiska 16 osób-reprezentantów naszej sprawy. Po jednej na województwo. A Panu Żurnaliście życzę powodzenia w szukaniu wśród nich "ludzi Kukiza". Tych, których wymienił w swoim "rzetelnym" , newsweekowym artykule "

Paweł Kukiz

Nie wiem , czy wspomniany przez Kukiza portal już powstał , ale oczyma wyobraźni widzę jak Kukiz , Braun , JKM , Stonoga konsolidują swych zwolenników i wspólnymi siłami podpalają pookrągłostołowy układ bandy czworga. Jeśli doleje oliwy do tego ognia również Prezydent Dwojga Imion :) , to tylko chwalić i cieszyć się . Jest szansa , że przyszłe pokolenia Polaków przestaną być niewolnikami we własnym kraju . A zwolennikom POPISU zalecam krótki wykład Konrada Daniela :

Panie Prezydencie trzymam kciuki :) Przemo przyłączysz się do nowej formy buntu ? :)

Miłego dnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Wyborca niezalogowany
18 czerwca 2015r. o 9:24
Nie ma co filozofować tylko wysłać Romana do Warszawy. Tyle w temacie. Jeśli nie Roman to wejdzie inny, bo posłów i tak będzie 460. A co by nie mówić na pewno jakby mógł w czymś pomóc jako poseł to by pomógł. Ja i moja rodzina by głosowała.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza