~K. napisał(a): Jest to skrzyżowanie obwodnicy z ulicą Modłową. Nie ma tam ulicy Polnej. Ulica Polna jest za przejazdem kolejowym ze szlabanami. Od rozpoczęcia się Piaskowca przy szlabanie jest to już ulica Modłowa.tak wazna podpowiedz
jegomosc napisał(a):~dominik napisał(a): Byly ofiary smiertelne, ze nazywacie to wypadkiem ? Wstyd drogra redakcjo. Mylic takie banalne pojecia jak kolizja i wypadek.
Drogi Dominiku,
Według policyjnych procedur za "wypadek" uznaje się zdarzenie, w wyniku którego ktoś odnosi obrażenia odczuwalne przez co najmniej tydzień. Ale w mowie potocznej "wypadek" znaczy wiele więcej. A tekst dziennikarski to nie jest policyjny protokół:)
Co do słowa "feralny" to nie znaczy on to samo co "felerny":) Oczywiście to kierowcy, a nie skrzyżowania powodują wypadki... ale ktoś, kto projektuje drogi musi starać się maksymalnie ograniczyć możliwość ich występowania. W tym miejscu regularnie dochodzi do wypadków, więc coś powinno się z tym zrobić (np. nakaz jazdy w prawo).
~dominik napisał(a): Byly ofiary smiertelne, ze nazywacie to wypadkiem ? Wstyd drogra redakcjo. Mylic takie banalne pojecia jak kolizja i wypadek.
~~124 napisał(a): Komentarze do wypadku nie bardzo mi leżą. Przede wszystkim egzamin zdałam za pierwszym razem i parę lat temu .jak byście się zachowali jakby ktoś wam wymusił pierwszeństwo obrazu mówię że nie jechałam szybko z dzieckiem w ciąży i w ogóle z pasażerami. Niestety przez nieuwagę pewnego starszego pana zawodowego kierowcę leżę w szpitalu. Także komentujcie z rozumem bo światła rondo to jest rozwiązanie ale głupota kierowców nie znając nas to lekka przesada z waszej strony