~Mieszkanka napisał(a): Szanowny Panie Prezydencie, nie wnikam w powody, dla których podjął Pan taką decyzję, ale inwestycje jakie powstały za Pana PREZYDENTURY budzą podziw wójtów,
burmistrzów i mieszkańców wielu miast. Jako mieszkanka naszego grodu, z racji zawodu, współpracuję z mieszkańcami także innych miast i proszę mi wierzyć, wiele gmin jest po prostu skostniałych, jakby się czas zatrzymał w ubiegłym stuleciu. Szare, bure, odrapane domy, płyty chodnikowe powyrywane, a o inwestowaniu w infrastrukturę nawet nie ma mowy. Prawie 17 tat temu życzyłam Panu długiego panowania, dzisiaj wiem, że nie pomyliłam się. Życzę Panu dalszych sukcesów, aby niektóre przekuły się dobrostan mieszkańców naszego miasta.
Dziękczynny tekst pisany miodem z wazeliną .
Czy Pan Prezydent Piotr Roman jest usatysfakcjonowany anonimowymi lizusami?
A może Redakcja Bolec Info przypomni słowa Pana Prezydenta wygłoszone na sesji Rady Miasta w związku z wyposażeniem restauracji w BOK-MCC .
Słowa wybitnej troski o Bolesławiecką przedsiębiorczość.
Pytam kto , dlaczego i w jaki sposób starał się zamazać wszystkie możliwe linki do tamtej dyskusji w Radzie ?
A może Pan Prezydent Piotr Roman osobiście wyjaśni mieszkańcom / PO PIERWSZE MIESZKAŃCOM / Bolesławca kto i co w jego pojęciu jest miastem ?
Czy rozwój dotyczy urzędów , budynków administrowanych przez ratusz , spółek samorządowych wszystkich pracowników Gminy Miejskiej Bolesławiec ?
Czy może Pan Prezydent Piotr Roman nadal uważa / wypowiedzi 100 pytań do prezydenta Bolec Info / że droga otwarta dla młodych .Niech jadą za granicę.Są przecież samoloty , dobre drogi itp .Nic w tym złego że ludzie poszukują pracy za granicą.
A ja pytam -- dlaczego to Niemcy nie szukają pracy tu ? I odpowiadam .Bo tacy prezydenci jak Pan Panie Prezydencie Piotrze Roman przyczyniają się do tego czynnie .
Rozwój gospodarczy to rozwój społeczności a nie urzędów .
Proszę sobie przypomnieć nasz rozmowę --- Moja słowa
" Panie Prezydencie , zachowując pełnię władzy oraz wszystkie przywileje może Pan dokonać wyboru .
Może Pan prowadzić politykę taką jak do tej pory .Politykę zachowawczą w interesie jedynie popleczników i urzędu .
Ale może Pan też zacząć działać w interesie mieszkańców .Stymulować rozwój przedsiębiorczości oraz poluzować pręgi lokalnej turystyce / gastronomia , hotelarstwo itp /- wtedy stanie się Pan autentycznym budowniczym i wizjonerem.Przejdzie Pan do historii jako budowniczy jako twórca nowej epoki.
Mimo że " mleko się prawie wylało " dalej ma Pan wybór ---
Wystarczy posłuchać głosu ludzi którzy na co dzień muszą się zderzać z problemami które w pewnej mierze tworzy Pan i Pana otoczenie.
[img=1437146841_hdwtp5b.jpg]