~Majs napisał(a): Ciemnoty na temat choćby tych kopalni o których kghm juz dawno powiedziało ze nie ma możliwości wydobywania z nich czegokolwiek. Ale Pani Szydło wie lepiej. Opowiada bajki - wszystko co ludzie chcą usłyszeć. Przecież wiadomo ze większość z nich jest nierealna - jak te głodne kawałki o kopalni w Bolesławcu. Sa dwa wyjścia - albo nas oszukają albo nas pogrąża. Najgorsze jest to ze ludzie zachowują sie jakby juz zapomnieli co sie działo jak PiS rządził 8 lat temu. Ilu ludzi musiało wyjechać za chlebem, jak sie Kaczynski śmiał w oczy wyborcom pytany czemu został premierem kiedy obiecał ze jak jego brat bedzie prezydentem to on nie bedzie premierem a on wprost mowil ze obiecuje sie wiele ... Taka ich mentalność. Obiecują bzdury, gadają pierdoły wyciągają fakty z nikąd, niesprawdzone, niepotwierdzone niczym. Ja moge powiedzieć jedno: 10 lat temu za rządów PiS-u żyło mi sie dużo gorzej, pracy w mieście prawie nie było, z reszta... Co by nie napisać - twardy elektorat PiS i tak sie swoje - bez analizy, bez sprawdzania czy to co mówią w ogóle jest prawda - smutne, ale myśle ze jeśli ktoś ma odrobine zdrowego rozsądku i sięga pamięcią jakies 10 lat do tylu i przypomni sobie te czasy ... Sam zrozumie ile dobrego zrobił dla nas wtedy PiS. Cokolwiek... Miejsca w przedszkolach? Moze obniżka czesnego w przedszkolach? To moze choć darmowe podręczniki w szkołach? Nie? To moze karta dużej rodziny? Nie możliwe... Musiało byc cos... To moze spadek bezrobocia? Nowe inwestycje? Nie??? To moze rozwój budownictwa w rejonie? Choroba? To moze nowe obiekty rekreacyjne? Albo chociaż drogi? Jakaś autostrada... Nic?? Hmmm... Interesujące. To sa fakty które widać za oknem - nie puste głupie obietnice i niby wskaźniki sprzed 8 lat niepokrywające sie nijak z prawda. Myślenie naprawdę nie boli !
nie chce mi się prostować te wszystkie wypowiadane bzdury kłamstwa czy półprawdy... wyglada na to ze te 2 lata rządów musisz znać tylko z opowieści gazetowyborczych...odniosę się tylko do KGHM, bo od tego zaczołes, a wiec tak się jakoś sklada, że na terenach wziązanych bezpośrednio ze sółką PiS osiąga tradycyjnie najlepsze wyniki wyborcze... ludzie tam bezpośrednio na sobie odczuwają i widzą kto jest jakim gospodarzem ,a kto złodziejem..... poza tym nikt nie obiecuje kopalni koło boleslawca, skończ z ta manipulacją, nie rób tefałenu