~~ napisał(a):~~Obalić rząd pis napisał(a): Prezydent RP - prezydent reprezentujący prezesa.
Bez zgody "prezesa" nikt nawet nie piernie.
~~ napisał(a):~~centrum uczciwości napisał(a): Brawo P.Prezydencie.2018-referendum ws konstytucji,ostatni etap dekomunizacji tuż tuż,brawo.
No nie mówmy hop. Konstytucja może być po referendum bardziej komunistyczna czy raczej sprzyjająca totalitaryzmowi ( dowolnemu - lewicowemu lub prawicowemu) niż teraz.
Ja mam propozycje:
- likwidujemy urząd prezydenta,
- likwidujemy senat,
- ograniczamy liczbę posłów do 200,
- ustalamy maksymalny podatek po chrześcijańsku - dziesięcina czyli 10%,
- wybory w okręgach jednomandatowych,
- zakaz dofinansowania partii politycznych z budżetu,
- obniżenie progu ostrożnościowego do 50%,
Tak na początek.
Jakie macie jeszcze propozycje?
~~kwik świń oderwanych od koryta napisał(a):
~~ napisał(a):~~ napisał(a):~~centrum uczciwości napisał(a): Brawo P.Prezydencie.2018-referendum ws konstytucji,ostatni etap dekomunizacji tuż tuż,brawo.
No nie mówmy hop. Konstytucja może być po referendum bardziej komunistyczna czy raczej sprzyjająca totalitaryzmowi ( dowolnemu - lewicowemu lub prawicowemu) niż teraz.
Ja mam propozycje:
- likwidujemy urząd prezydenta,
- likwidujemy senat,
- ograniczamy liczbę posłów do 200,
- ustalamy maksymalny podatek po chrześcijańsku - dziesięcina czyli 10%,
- wybory w okręgach jednomandatowych,
- zakaz dofinansowania partii politycznych z budżetu,
- obniżenie progu ostrożnościowego do 50%,
Tak na początek.
Jakie macie jeszcze propozycje?
zmiana konstytucji.
Wypowiedzenie haniebnego konkordatu.
Rozdział kościoła od państwa.
~~stop lewakom napisał(a):~~ napisał(a): Alberto Stebelski-Orlowski, konsul honorowy Meksyku nie przyjął z rąk prezydenta Andrzeja Dudy odznaczenia i po tygodniu został odwołany.
Maria Szonert-Binienda, konsul honorowa w Ohio w USA, opublikowała w sieci m.in. zdjęcie z Donaldem Tuskiem w hitlerowskim mundurze, i wciąż jest konsulem, choć zawieszonym w obowiązkach. Obłuda, zakłamanie.
"Oto konsulowie lepszego i gorszego sortu" – kpi internet.
Różnice widać aż nadto. "Dwa bieguny honoru i przyzwoitości - konsul Meksyku i Szonert-Binienda.
Zderzenie dwóch kultur , III i IVRP" – to jeden z komentarzy.
Mąż pani Biniendy jest w trakcie spełniania bardzo ważnej misji dla Polski.
Od tej misji zależy cała przyszłość ojczyzny.Trzeba zatrzymać szerzenie się plugawego lewactwa .