~ napisał(a):Prawda ja tam nie dowalam,chcę to daję i przyjmuję ,nie mam ochoty to nie.~ napisał(a): Dziwna pisanina "dają do koperty od kilkadziesiąt do kilkaset zł", to jak sie ten fakt ma do poniższego zdania ,ze w Bolesławcu raczej nierealne ,zeby ksiądz dziennie zarobił 1000zł,jak to? skoro w jednym domu kilkaset zł dostaję to niech tak choć ze dwa domy dają to już 1000 jest ,ale daja ludzie po stówie po dwie a ile domów dziennie pleban obskoczy? To chyba wiele więcej niż 1000 zarobi,czyż nieprawdaż?
Dlatego twierdzę, że nie o sens czy bezsens kolędy tu chodzi. Widać, że tekst sklecony byle jak, żeby zainspirować innych do dowalenia Kościołowi, za którego część redakcja się pewnie uważa, a jakże.
~Bombel napisał(a): Bzdura ,, Na zakończenie wizyty zostawia na pamiątkę SWIĘTY OBRAZEK" a właśnie że nie bo zostawia ,, NUMER KRS NA 1% I KOPERTE NA KWIATY DO BOŻEGO GROBU" tak jak to zrobił Ksiądz z KRASNIKA DOLNEGO w Krzyzowej a obrazka nimo
~Wkurzony napisał(a): Wy nie zapraszacie do żadnej dyskusji, tylko prowokujecie komentarze, żeby dowalić Kościołowi i księżom. Ale potem swoje dzieciaczki do Komunii, bierzmowania jak najbardziej, jak do instytucji usługowej.
PanM napisał(a): Ksiądz odwiedza wiernych na zasadzie obopólnego porozumienia.Nikt nikogo do niczego nie zmusza .Bardzo madry komentarz.Brawo.
Wizyta taka jest najwyraźniej obu stronom potrzebna .
Moim zdaniem jest to jeden z tych najbardziej osobistych aspektów życia wiernych.
Niesmak zatem budzą wszelkiego rodzaju anonimowe komentarze.Szczególnie od tych którzy są na nie.
Za przeproszeniem to tak jak by toś publicznie pisał co się u niego dzieje w alkowie.
~ napisał(a):~ napisał(a): co mnie obchodzą inni , ja przyjmuję i będę przyjmować
i to jest konkretna wypowiedz,popieram