Horus napisał(a):~~Liliowobia�[/c napisał(a):
Ojejek cielebryte zmoderowali?
Horus napisał(a):~~Różowy Len napisał(a):~~Liliowobiały Kuflik napisał(a): len poza straszeniem to religia nic nie wnosi.
Punkt ciężkości naszej religii nie leży po stronie strachu a miłości.
o tak ...zwłaszcza jak się ''miłuje'' tak jak dziwisz
on nie czuje strachu przed swoim ''bogiem'' ale ''miłość '' do kasiorki jak najbardziej ...
nie czuje strachu przed ''bożym gniewem '' kiedy chroni swoich kolesi ?
~~Różowy Len napisał(a):Horus napisał(a):~~Różowy Len napisał(a):~~Liliowobiały Kuflik napisał(a): len poza straszeniem to religia nic nie wnosi.
Punkt ciężkości naszej religii nie leży po stronie strachu a miłości.
o tak ...zwłaszcza jak się ''miłuje'' tak jak dziwisz
on nie czuje strachu przed swoim ''bogiem'' ale ''miłość '' do kasiorki jak najbardziej ...
nie czuje strachu przed ''bożym gniewem '' kiedy chroni swoich kolesi ?
No i?
Co to wnosi do mojej wiary?
Kto wierzył w Dziwisza to faktycznie ma problem. Miał go już o wiele wcześniej. Nasza wiara nie polega na wielbieniu duchowieństwa, a na wielbieniu Boga. Także i w drugim człowieku. Nie będę tu nikogo sądził. Przyjdzie czas, że każdy z nas dostanie należną mu karę lub nagrodę.
~~Szarawa Konwalia napisał(a): Ciekawą filozofię wyznajesz . Szubrawcy żyją w dostatku w życiu doczesnym a przyzwoitym obiecuje się to po śmierci. Tam nikt nie sprawdzi i można gadać .
No to za co uwielbiasz tego boga , za to że nie reaguje ? Były Sodomy , potopy to i teraz mógł by coś zaradzić.
~~Różowy Len napisał(a):~~Szarawa Konwalia napisał(a): Ciekawą filozofię wyznajesz . Szubrawcy żyją w dostatku w życiu doczesnym a przyzwoitym obiecuje się to po śmierci. Tam nikt nie sprawdzi i można gadać .
No to za co uwielbiasz tego boga , za to że nie reaguje ? Były Sodomy , potopy to i teraz mógł by coś zaradzić.
Co do szubrawców, jeśli sąd ziemski się nimi nie zajmie, to jeszcze jest Sąd Boski. O to jestem spokojny. Nie muszę ja ich osądzać. Po pierwsze nie mam wystarczającej wiedzy o ich występkach, a po drugie nie mam kompetencji by je oceniać.
Jeśli zaś mowa o Sodomie czy potopie. Spokojnie, będziemy mieć i Sodomę. Ale raczej powinieneś się modlić, by jednak jej jeszcze teraz nie było, by to całe zło, które się wokół wylewa, dało się jeszcze powstrzymać rekami ludzkimi.
~~Szarawa Konwalia napisał(a): No no no . Zło powiadasz . Tylko tu w ziemskim padole kryterium nie leży między przyzwoitością a nieprzyzwoitością. Ono leży między wierzącymi i niewierzącymi.W Twojej ocenie gdy zło czyni wierzący mówisz " nie byłem , nie widziałem " a gdy niewierzący pada krótko " lewak znaczy winny całemu złu "