misiekELF napisał(a): PanM znów chce wywołać gorącą dyskusję...znaczy...jak to się po "fejsbukowemu" mówi - hejt :)
Fakty niepodważalne i rzeczowe argumenty są bardzo często ignorowane przez wielu idiotów i ludzi ograniczonych, pokażesz takiemu że białe jest białe a on i tak Ci powie że to czarne... I tu nie chodzi mi o ludzi wierzących i kwestie wiary a ogólnie ludzi i wiele różnych kwestii.
To że człowiek (homo sapiens sapiens) jest dziełem ewolucji jest poparte naukowymi faktami. Ale skąd się wzięła ewolucja wyjaśnić nie potrafimy. Rozumiemy prawa fizyki ale nie wiemy skąd one się wzięły.
Człowiek wierzący ma wiarę a nie wiedzę. Gdyby miał wiedzę, opartą na naukowych faktach, na temat tego w co wierzy nie nazywałoby się to wiarą a wiedzą. Co warta byłaby wiara człowieka który żądałby dowodów istnienia obiektu wiary?
Pewne jest jedno - nie ma dowodów istnienia sił nadprzyrodzonych (czyt. boga/bogów), można je nazywać Jahwe, Allahem, Kryszną, Zeusem i Hadesem, matką naturą, Światowidem, wielką światłością czy jak sobie kto chce...ale dowodów jej/jego nieistnienia też nie ma. I w tej kwestii faktów nie ma.
~~Kanarkowa Ślazówka napisał(a):misiekELF napisał(a): PanM znów chce wywołać gorącą dyskusję...znaczy...jak to się po "fejsbukowemu" mówi - hejt :)
Człowiek wierzący ma wiarę a nie wiedzę. Gdyby miał wiedzę, opartą na naukowych faktach, na temat tego w co wierzy nie nazywałoby się to wiarą a wiedzą. Co warta byłaby wiara człowieka który żądałby dowodów istnienia obiektu wiary?
Masz dowód na istnienie fal grawitacyjnych? Pokaż mi go.
Ba, masz dowód na istnienie fal elektromagnetycznych? Pokaż mi go.
Czy wiesz że gdyby masa elektronu była o jedną miliardową procenta mniejsza lub większa materia nie mogłaby istnieć?
Świat nie jest taki prosty. Nigdy nie mów że to niemożliwe , bo wszystko jest możliwe.
Wiedza człowieka jest na bardzo niskim poziomie i im więcej odkrywa tym więcej dostaje pytań a nie odpowiedzi. Ktoś kto żyłby w świecie dwuwymiarowym nie byłby sobie w stanie wyobrazić kształtu kuli. Ale to nie znaczy że kula nie istnieje.
~~Szarawa Konwalia napisał(a):~~Kanarkowa Ślazówka napisał(a):misiekELF napisał(a): PanM znów chce wywołać gorącą dyskusję...znaczy...jak to się po "fejsbukowemu" mówi - hejt :)
Czy wiesz że gdyby masa elektronu była o jedną miliardową procenta mniejsza lub większa materia nie mogłaby istnieć?
Świat nie jest taki prosty. Nigdy nie mów że to niemożliwe , bo wszystko jest możliwe.
Wiedza człowieka jest na bardzo niskim poziomie i im więcej odkrywa tym więcej dostaje pytań a nie odpowiedzi. Ktoś kto żyłby w świecie dwuwymiarowym nie byłby sobie w stanie wyobrazić kształtu kuli. Ale to nie znaczy że kula nie istnieje.
Ale ty leniuch jesteś. Tu masz o falach .
https://pl.wikipedia.org/wiki/Promieniowanie_elektromagnetyczne
~~Kanarkowa Ślazówka napisał(a):~~Szarawa Konwalia napisał(a):~~Kanarkowa Ślazówka napisał(a):misiekELF napisał(a): PanM znów chce wywołać gorącą dyskusję...znaczy...jak to się po "fejsbukowemu" mówi - hejt :)
Ale ty leniuch jesteś. Tu masz o falach .
https://pl.wikipedia.org/wiki/Promieniowanie_elektromagnetyczne
A ty masz dowód tu - "Pismo Święte".
I tu i tu jest tylko tekst.
Wierzysz temu co napisała wikipedia? :)
~~Kanarkowa Ślazówka napisał(a):~~Bławatkowe Przymiotno napisał(a):PanM napisał(a):~~Pawi Oczar napisał(a):PanM napisał(a):~~Marengo Dziurawiec napisał(a):PanM napisał(a): Ciekawe czy wirusy też są dziełem boga i mają prawo do życia bo mimo że są mikroskopijnie małe to jednak
też forma życia która tak jak wszystkie inne walczy o przetrwanie i podtrzymanie gatunku. ?
Ty jakieś dziecko jesteś, że zadajesz takie pytania?
Znasz odpowiedż , wirusa kto stworzył ?
- "Koronawirus został stworzony przez człowieka" - twierdzi "Li Meng Yan.
Chińska wirusolog musiała uciekać do USA po tym, jak stwierdziła, że koronawirus został stworzony w laboratorium w Wuhan.
- "I wciąż dla mnie pozostaje tajemnicą, jak wirus mógł wydostać się z tak silnie strzeżonego laboratorium. A kiedy już do tego doszło, to dlaczego epidemii nie powstrzymano jeszcze w Wuhan - tam, gdzie wszystko się zaczęło? " - powiedział prof. Krzysztof Simon
Różne są teorie, ale na pewno Sumerowie 4.000 lat p.n.e. mieli znacznie lepsze i smaczniejsze "wynalazki" ;)
Skoro tyle wiesz to może napisz kto i kiedy zrobił człowieka .
Jeden z moich znajomych szukając odpowiedzi na to pytanie zabrał się za dzieła filozofów. Po kilku latach stwierdził, że tam nic nie ma tylko słowa. a nie ma żadnej odpowiedzi. I...
zaczął studiować fizykę kwantową. Nie wiem jak się to skończyło bo kontakt się urwał.
Mogę się jedynie domyślać, ale spróbuj może pójść tym śladem ;)
Ogólnie fizyka kwantowa mówi że świat materialny nie istnieje , a jest tylko informacją.
Może zapisał sie na jakimś dysku. :)