RobertNowak napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a):
Głupolowi wydaje się , że może nas zastraszyć ... sądami. Nie takich prokuratorów już tutaj przerabialiśmy.
Sprawa jest ewidentnie prosta. Nikt nie ma prawa obrażać uczuć religijnych osób wierzących.
Nikt też nie wyprze się słów, których tutaj użył. Biorąc za podstawę art.196 kk prokurator podejmuje swoje działania z urzędu.
Czy ktoś jeszcze ma coś do dodania?
Teraz życzę wszystkim gadatliwym Panom dobrej nocy.
blues napisał(a): Zdaje ci się tylko,moja wiedza jest taka jak sobie życzył Mistrz "bądżcie jak dzieci" ,pokorna, a do dzieci komunijnych mnie nie porównuj bo to głupota z twojej strony ,dzieci pierwszokomunijne wiedzą ,że mają dostać kasę i fanty za zmuszenie sie do spowiedzi i przyjęcie kawałka opłatka na język
RobertNowak napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a):
Głupolowi wydaje się , że może nas zastraszyć ... sądami. Nie takich prokuratorów już tutaj przerabialiśmy.
Sprawa jest ewidentnie prosta. Nikt nie ma prawa obrażać uczuć religijnych osób wierzących.
Nikt też nie wyprze się słów, których tutaj użył. Biorąc za podstawę art.196 kk prokurator podejmuje swoje działania z urzędu.
Czy ktoś jeszcze ma coś do dodania?
Teraz życzę wszystkim gadatliwym Panom dobrej nocy.
RobertNowak napisał(a): Art. 196
Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
Przypomnijmy najbardziej znany przypadek skazania za ten artykuł Dody."Do skazania piosenkarki na grzywnę doszło w 2012 roku, po tym jak w wywiadzie prasowym powiedziała, że "bardziej wierzy w dinozaury niż w Biblię, bo ciężko wierzyć w coś, co spisał jakiś napruty winem i palący jakieś zioła". Wówczas warszawski sąd uznał, że Rabczewska obraziła uczucia religijne." Porównajcie Panowie swoje wypowiedzi do tej za którą skazano Dodę. Wielokrotnie napotkałem na wypowiedzi w podobnym tonie. Autorzy tych wypowiedzi będą musieli się zmierzyć z oceną wymiaru sprawiedliwości.
Proszę Pań i Panom desperatów tutaj nie brakuje :) pozdrawiam serdecznie życząc spokojnej nocy :)