PanM napisał(a): ... relacji ...
PanM napisał(a): Ewolucja ...
gover napisał(a):Nie ,twoje,rozmowa z tobą to dyskusja na poziomie klepiska stodoły,szkoda każdego słowa więc odskocz ode mnie .blues napisał(a): Zdaje ci się tylko,moja wiedza jest taka jak sobie życzył Mistrz "bądżcie jak dzieci" ,pokorna, a do dzieci komunijnych mnie nie porównuj bo to głupota z twojej strony ,dzieci pierwszokomunijne wiedzą ,że mają dostać kasę i fanty za zmuszenie sie do spowiedzi i przyjęcie kawałka opłatka na język
Wlasnie. Pokora to nie wiedza. Twoja wiedza jest na poziomie nizszym niz dzieci Pierwszokomunijnych. Twoje dzieci sa na poziomie kasy i fantow, oraz oplatka?
blues napisał(a): Nie ,twoje,rozmowa z tobą to dyskusja na poziomie klepiska stodoły,szkoda każdego słowa więc odskocz ode mnie .
parenti napisał(a):No co ty powiesz? A twoim zdaniem wypowiedż atakującego ,czepiającego sie jak ślepy płotu i poniżającego mnie jest w porządku? No tak, jesteś z takich samych jak on, "zły uczynek to jak ktoś Kalemu zabrać krowy a dobry jak Kali komuś zabrać krowy" prawda? tak tylko potraficie.Żenada.blues napisał(a): Nie ,twoje,rozmowa z tobą to dyskusja na poziomie klepiska stodoły,szkoda każdego słowa więc odskocz ode mnie .
Niestety, ta wypowiedz pokazuje, ze niektorzy wierzacy z pojeciem milosci blizniego maja niewiele do przekazania. Buta i pewnosc siebie jest znakiem pokory. Chrzescijanin nigdy nie powinien obrazac czlowieka.
PanM napisał(a): Panie Robert Nowak , a jak u Pana bywało w młodości ? W okresie szkolnej edukacji.Gdy nauczyciel na biologii zadawał Panu pytanie na temat ewolucji odpowiadał Pan to co uczy nauka ? Czy może stwierdzał Pan kategorycznie nauczycielowi że nauka to kłamstwo?
Myślę że w takim przypadku wyrzekał się Pan wiary w celu uzyskania osobistej korzyści aby otrzymać świadectwo ukończenia szkoły. Bliższa ciału koszula ?I co Pan na to ?
Przypominam Panu że nie używa Pan w polemice żadnych merytorycznych argumentów a posługuje się jedynie groźbami skrywanymi pod paragrafem o uczuciach wiary.
Ateiści też ludzie , też mają uczucia i do nich prawo.Ma Pan pecha że ewolucja rozwoju człowieka zaszła tak daleko .Dopisane 29.01.2016r. o godz. 14:05:Mam osobiste wrażenie że ta ustawa to ostatnia pozostałość po inkwizycji.