falco napisał(a): za to europejczycy najechali ziemie Indian a pożniej reszty dokonały już ''zjednoczone stany''
dlaczego nie zajęli dzisiejszej Kanady?..historia
;)
dlaczego nasi wschodni sąsiedzi nas ''odwiedzali kiedy i jak chcieli''?
bo z maleńkimi wyjątkami zawsze byliśmy rozbici wewnętrznie i słabi militarnie...
ot cała tajemnica ...ile razy to nikt inny jak sami Polacy sprzedawali swój kraj?
a dzisiaj co?...''kraj w ruinie'' obcy kapitał ma się tu całkiem niezle za to rodzimy w rękach kilku ''kulczyków'' czy innych ''gudzowatych''
armia jaka jest każdy widzi ?...nawet Pawłowicz tam nie chcieli czemu akurat się nie dziwię ...
no i jakiś tam Petru , Kukiz i ''kłamczyński '' na okrasę ...
może czas zacząć śpiewać ''ojczyznę mądrą racz ...itd''
Pietrzak w tym się sprawdza ale czy te słowa akurat mu przypasują ?...wątpię Dopisane 09.01.2016r. o godz. 13:16:kawa wypita więc teraz popracuję ... :D
hehehe...
nie mam czasu i chęci rozmieniać swoich uczuć na drobne i obdzielać nimi inne kraje i narody. więc mam w życi kto kogo najechał i dlaczego. żywnie interesuje mnie tylko mój kraj i jego historia oraz los bliskich i sprzyjających nam narodów. nic ponadto. a ze byliśmy skłóceni? przyjrzyj się i dostrzeż jakiej proweniencji byli zdrajcy. Ze dobrze władali i władają aż do dzisiaj cyrylicą to przypadek? nie sadzę
I jeszcze jedno, to nie Polacy sprzedają swój kraj. Otwórz GW i zobacz kto w chwili obecnej dostał kociokwiku. Tak, to oni za twoimi plecami cie sprzedają. oni wiedzą, ze Kaczor z Maiorem jest niebezpieczny bo nieprzekupny i na dodatek ma skrajny polocentryczny punkt widzenia. UWAGA --> Ktory co zabawne niczym się nieróżni od podejścia Francuzów czy Niemców.
ps. Polska w swojej 1000letniej historii aż do rozbiorów nie była słaba militarnie. wiec nie pisz bzdur