~ napisał(a): i teraz prosze panstwa, niech każdy zajrzy w swoje sumienie, ile razy kos - zul czy nie żul, leżał gdzies na ulicy, ktos kto ewidetneie potrzebowal pomocy i ludzie idac omijaja szerokim łukiem.... Nieraz bylam swiadkiem takiego zdarzenia, i gotuje sie we mnie na sama mysl. Ps. za nieudzielenie pomocy w sytuacjach niezagrażających naszemu życiu lub zdrowiu grozi kara pozbawienia wolnosci do lat 3. Szkoda ze tak rzadko egzekwowana w naszym kraju. Ciekawe czy jakis spacerowicz mijał pana i stwierdzil ze skoro leży to pewnie pijany...
~ napisał(a):~ napisał(a): i teraz prosze panstwa, niech każdy zajrzy w swoje sumienie, ile razy kos - zul czy nie żul, leżał gdzies na ulicy, ktos kto ewidetneie potrzebowal pomocy i ludzie idac omijaja szerokim łukiem.... Nieraz bylam swiadkiem takiego zdarzenia, i gotuje sie we mnie na sama mysl. Ps. za nieudzielenie pomocy w sytuacjach niezagrażających naszemu życiu lub zdrowiu grozi kara pozbawienia wolnosci do lat 3. Szkoda ze tak rzadko egzekwowana w naszym kraju. Ciekawe czy jakis spacerowicz mijał pana i stwierdzil ze skoro leży to pewnie pijany...
Chyba za brak pomocy w sytuacji zagrażającej naszemu życiu miało być
~? napisał(a): Dzis w Tesco ochroniarz probowal zlapac faceta w podobnym wieku. Bo ukradł pare rzeczy ale nie dogonil go.wiec kto wie moze facet uciekajac tak sie zmachal ze serce mu stanelo wisilek strach kto wieSłyszysz co bredzisz??? OMG widzisz i nie grzmisz
~janek napisał(a):~? napisał(a): Dzis w Tesco ochroniarz probowal zlapac faceta w podobnym wieku. Bo ukradł pare rzeczy ale nie dogonil go.wiec kto wie moze facet uciekajac tak sie zmachal ze serce mu stanelo wisilek strach kto wieSłyszysz co bredzisz??? OMG widzisz i nie grzmisz
~ napisał(a): i teraz prosze panstwa, niech każdy zajrzy w swoje sumienie, ile razy kos - zul czy nie żul, leżał gdzies na ulicy, ktos kto ewidetneie potrzebowal pomocy i ludzie idac omijaja szerokim łukiem.... Nieraz bylam swiadkiem takiego zdarzenia, i gotuje sie we mnie na sama mysl. Ps. za nieudzielenie pomocy w sytuacjach niezagrażających naszemu życiu lub zdrowiu grozi kara pozbawienia wolnosci do lat 3. Szkoda ze tak rzadko egzekwowana w naszym kraju. Ciekawe czy jakis spacerowicz mijał pana i stwierdzil ze skoro leży to pewnie pijany...