~ccc napisał(a): Wycena, wyceną a chętnych brak. Zatem pierwszy przetarg, kolejny przetarg..... aż zainteresowany się znajdzie.
Wartość na papierku a kasy na rachunku brak.
Proste.....
~ napisał(a):~ napisał(a):~ccc napisał(a): Moze dla tego ze trzeba zatrudnic osobe do obslugi wszelkich zakupow rejestrowala umow i wnioski o informacje publiczna i przygotowywala odpowiedzi i trzeba uzbierac pieniadze na zakup dedykowanego oprogramowania. Transparentnosc finansow publicznych kosztuje
Faktycznie - kliknięcie w system umowy potrzebuje sześciu urzędników i podwyżki za usługi komunalne.
Podwyżki nie są przypadkiem wprowadzane bo trzeba na :
- ciągłe podwyżki dla "ważnych " urzędników ?
- wycieczki za graniczne włodarzy ?
- organizację przyjęć z okazji różnych ?
- i inne fanaberie o których nie wiemy ?
- no i Zarząd Spółki, i Rada Nadzorcza Spółki też musi "godnie " zarabiać.
Czy nie te powody i podobne są powodem podwyżek usług komunalnych i oporów co do publikacji rejestru umów?????
~ccc napisał(a): Anonimowy heiterze jak masz na tyle odwagi to zgłoś sprawę do prokuratury,nie dobrze się robi jak się czyta rzucane tutaj kalumnie, później faktycznie dochodzi do spraw o zniesławienie i lament na forum że Gmina zła, a to nie ja pisałem....
~ccc napisał(a): Ja nikogo nie obrażam, nic nie insynuuję nie zarzucam nieprawidłowości bo nie mam na to najmniejszego prawdopodobieństwa. Jak mam coś do urzędu, Gminy to wnoszę z imienia i nazwiska.
Przedstawiam sprawy w sposób prosty, piszę jak jest. A piszę dlatego że mam dość ciągłych insynuacji w kierunku Gminy i osób którzy nią zarządzają.
~ccc napisał(a): Klub radnych to nie szerokorozumiana populacja mieszkańców i na pewno klub ten jej nie utożsamia, jest to czworo radnych o określonych poglądach z którymi mogę się zgadzać lub nie.
Proszę napisać w czym obraziłem owy klub.