~Pablo napisał(a): Boże Ciało to nie manifestacja tylko Pan Jezus odwiedza nasze domy, podwórka, miasta,wioski....
Zgadza się ,raz w roku i na tym koniec. A po drugie co ma Pan Jezus wspólnego z ołtarzykami i bałwochwalczymi obrazami przed którymi ludzie klękają?
Wyjścia 20:1 Wtedy mówił Bóg wszystkie te słowa: 2 «Ja jestem Pan, twój Bóg, który cię wywiódł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. 3 Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie!
Wyjścia 20:4 Nie będziesz czynił żadnej rzeźby ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko, ani tego, co jest na ziemi nisko, ani tego, co jest w wodach pod ziemią! 5 Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą.
Biblijny zakaz bałwochwalstwa dotyczy także zakazu czynienia sobie bożków pogańskich oraz oddawania im pokłonu i służenia im.
Biblia nie wspomina o jakichkolwiek wyjątkach. Biblia nazywa bałwanami czy bożkami WSZYSTKIE zabronione formy bałwochwalstwa i kategorycznie zabrania ich wielbienia, bez względu na nasze wytłumaczenie czy motywy.
Jeden grzesznik sporządził rzeźbę - bałwana! Dwoje grzeszników oddaje mu cześć kłaniając się przed bałwanem. Ten co sporządził popełnił wielki grzech, ponieważ doprowadził innych do bałwochwalstwa.
Cały świat doskonale wie, że ani posążki Buddy, ani Isusa, ani Marii czy chińskiego smoka nie są tymi postaciami a jedynie owe postacie reprezentacją. Czy to starożytni Sumerowe, Izraelici, czy Babilończycy, czy też współcześni buddyści czy katolicy, wszyscy ci ludzie uprawiają tę samą formę wielbienia, zwaną w Biblii BAŁWOCHWALSTWEM.