Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Życzenia
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
O co tak naprawdę chodzi w połączeniu Tysiąclecia z Kosiby?
~kolec niezalogowany
31 maja 2016r. o 19:19
~Połykaczka kijanek napisał(a): Kasacja ogródków działkowych prędzej czy później nastąpi.
Za dobre to są tereny aby zostawiać je w centrum pod uprawę szczypioru.

A teraz pytanie do miastowych 30 parków - ile razy w tym roku byliście na działce u rodziców/dziadków i grzebaliście w ziemi?
Mało który to robi i działkowicze wymrą albo zostaną przegłosowani przez młodych i biznesmenów.

Te działki to są własnościowe czy dzierżawione? Jak dzierżawione to działkowicz jest na straconej pozycji.

Wygonić z działki to nie będzie duży problem. Wystarczy ustawa od gruntów, wycena gruntów w dobrej lokalizacji i decyzja działkowicz - bierzesz na własność i płacisz podatek plus opłata za notariusza lub zdajesz działkę.
Obowiązku meldunkowego już też nie ma więc tam się nie zameldujesz.
Obowiązek meldunku nazywano " reliktem komuny" i lemingi się pozbyli swoich praw do dziedziczenia po wieloletnim meldunku i dzierżawie. I tak frajerów "nowoczesnych" wydziedziczono.
Jak chcesz mieć to do sądu leć i notariusza opłać :D

Wypowiadasz się na temat , nie mając bladego pojęcia o funkcjonowaniu ROD ( Rodzinnych Ogrodów Działkowych). Polecam najpierw zapoznanie się z ustawą o ROD z 13-12-2013r i dopiero potem wypowiadanie się nt. ogrodów działkowych albo przestań pisać bzdury i połykaj kijanki.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
31 maja 2016r. o 19:55
emem napisał(a):
~zacofany moher napisał(a): Uważa Pan, że radny ma swoje zdanie tylko wtedy, gdy sie nie zgadza? Jeśli się zgadza z opinią urzędu i tak głosuje to źle?

Jezeli radni zawsze zgadza sie z opinia urzedu to jest cos nie tak.
Moim zdaniem, obecna rada miasta to najslabszy sklad od poczatku samorzadnosci w III RP. Tacy radni bezradni, a wynik ich dzialalnosci to m.in. to co powyzej w tekscie.

To tylko jedna z ewentualności.
Ja bym to widział w ten sposób, że nasz prezydent nabrał takiego rozumu, że co zaproponuje, to po prostu nie sposób się z nim nie zgodzić.
~ niezalogowany
31 maja 2016r. o 20:03
~ napisał(a):
emem napisał(a):
~zacofany moher napisał(a): Uważa Pan, że radny ma swoje zdanie tylko wtedy, gdy sie nie zgadza? Jeśli się zgadza z opinią urzędu i tak głosuje to źle?

Jezeli radni zawsze zgadza sie z opinia urzedu to jest cos nie tak.
Moim zdaniem, obecna rada miasta to najslabszy sklad od poczatku samorzadnosci w III RP. Tacy radni bezradni, a wynik ich dzialalnosci to m.in. to co powyzej w tekscie.

To tylko jedna z ewentualności.
Ja bym to widział w ten sposób, że nasz prezydent nabrał takiego rozumu, że co zaproponuje, to po prostu nie sposób się z nim nie zgodzić.

NASZ PREZYDENT "NABRAŁ JUŻ TAKIEGO ROZUMU"-CHWAŁA MU I OPAD NA KOLANA MIESZKAŃCY :>
~ja niezalogowany
31 maja 2016r. o 20:53
~Jagielon napisał(a): Żałosne. Jeden gościu piszczy jak to źle, bo drogę budują. Gościu masz pecha!

Wcale nie on jeden tylko bodajże całe osiedle Jagiellonów jest przeciw drodze (mieszkam przy Jagiellonów), na dodatek mieszkańcy Piastów, Konradowskiej i działkowicze, to mało? po pierwsze mieszkańcy...? żałosne, czas na zmiany!!!
~adam niezalogowany
31 maja 2016r. o 21:05
Problem jeden... kto moze pokonac Romana w wyborach?
~eszli niezalogowany
31 maja 2016r. o 21:09
Koncepcja logiczna.Droga dla mieszkańców osiedla 40-Lecia.Oddciążenie ruchu.Mieszkam na ul.Spokojnej i to nie jest już ulica Spokojna w godzinach szczytu nie mogę wyjechać z pod swojego bloku w Austri może tak .Z kulturą ciężko nieraz stoję i nikt nie chce mnie wypuścić.Każdy się spieszy.Totalny wyścig szczurów
~tratatata niezalogowany
31 maja 2016r. o 21:57
Co ma jeździć ta drogą? Rowery, samochody osobowe, dostawczaki a może mzk? Trochę tam stromo szczególnie od Kosiby. Tak wiem można zasypać gruzem i rozjeździć spychaczami i będzie jak na stole.
~manta niezalogowany
31 maja 2016r. o 22:02
a ja mieszkam na piasto i co pod moim oknem ma byc droga zaraz i zaraz jak jest slepa ulicza i co zaraz by przejechala kolo teo co mieszkaja bezdomni kpina co oni wyprawiaja tam nie powinna zadna droga powstac jakos osiedle staszica nie laczenia z innymi osiedlami i zyja czy chocby nawet jana pawla tez nie ma polaczenia z osiedlewm staszica a tam i mrowka i kaufland i jakos se radza
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.