Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

211
skorn
19 listopada 2016r. o 17:19
Gdyby tak było, już dawno byś wyjechał.

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
19 listopada 2016r. o 17:30
ciebie tu trzyma ten twój ''patriotyzm'' a mnie coś innego i nie interesuj się co ...
pomimo swojego ''geniuszu''i tak tego nie zrozumiesz :D

wróć do tematu o pasztetach ,tam ci pójdzie łatwiej bo w tym już wcześniej napisałeś że coś tam cię nie interesuje ...
a jednak -tadammmmm-wrócileś :D

czyżby jedna pragnienie poznania ?

"bierz życie z każdym oddechem..."
~_Alex niezalogowany
19 listopada 2016r. o 17:58
Czy ktoś mi wyjaśni "łopatologicznie" dlaczego zagorzały katolik buntuje się,oburza,gdy to jednostki zadają trudne pytania? Skąd bierze się takie zachowanie? Człowiek kulturalnie do takiego, a tu zaraz brak zrozumienia.

Dlaczego kolor czarny jest nazwany akurat "czarnym", a nie białym? Dlaczego nie jest na odwrót? Przecież to jest tylko ludzka konwencja. Dlaczego,by nie uznać człowieka zadającego pytania,wątpiącego w pewne dogmaty za "wędrowca wiary"?. A że poszukuję,czyż nie jest aktywnym członkiem wiary?

10114
#alter nieaktywny
19 listopada 2016r. o 18:16
DP napisał(a): tak myślałam :)
a wracając do tematu, skoro to dla ateistów, dlaczego tak zainteresowani są inni?

Temat dla ateistów, ale bredzicie na temat tych "innych". Jeżeli temat dla ateistów to sobie gadajcie o ateizmie, a Wiarę i Wierzących zostawcie w spokoju :D

Dopisane 19.11.2016r. o godz. 18:16:

~_Alex napisał(a): Czy ktoś mi wyjaśni "łopatologicznie" dlaczego zagorzały katolik buntuje się,oburza,

Dlaczego zagorzały? I dlaczego buntuje? Bo mi się wydaje, że to tacy, jak ty się buntują. Tylko raczej przeciw sobie. Ciągle mielicie te same brednie. Nie ma tutaj ateisty, z którym można normalnie rozmawiać.

Zajmijcie się swoim ateizmem, a Wiarę i Wierzących zostawcie w spokoju.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
19 listopada 2016r. o 18:23
chyba zadajesz kolejne pytanie z serii ''trudnych'' ;)

mnie też takie podejÅ

~_Alex niezalogowany
19 listopada 2016r. o 18:28
Czekałem na Ciebie. Celowo to napisałem,by zobaczyć Twoją reakcję. Wiesz dlaczego? Ponieważ w tymże temacie zawsze chcesz mieć ostatnie zdanie.

Czy buntem nie jest teraz wytykanie tego, że czepiamy się Wierzących? Zdefiniuj mi proszę słowo Wierzący.Dlaczego akcentujesz wielką literą,skoro to przymiotnik? Dlaczego nasze dywagacje nazywasz bredniami,po czym dodajesz:
"Nie ma tutaj ateisty, z którym można normalnie rozmawiać"

Wierzący człowieku,a o czym chcesz prozmawiać z (A)teistą,skoro Twoje odpowiedzi są "wprost wymijające"? Twoim jedynym argumentem jest "bo tak", "tak trzeba".
Przyjąłeś "prawdę",której się trzymasz. Trzymaj się więc jej.
2900
#falco nieaktywny
19 listopada 2016r. o 18:33
oj to chyba nie wiesz że w tym temacie pojawił się również proboszcz pisany z wielkiej litery :D

co do reszty pełna zgoda bo mam identyczne wręcz zdanie :D

~_Alex niezalogowany
19 listopada 2016r. o 18:45
Ksiądz to też człowiek,nie mniej ja nie potrzebuję "by proxy",by mieć kontakt z Bogiem,a już niewybaczalne jest za to płacić. Wstyd i hańba.

Myślę,że wszystko pięknie ujął M.Proust:
"Fakty nie przenikają do świata, w którym żyją nasze wierzenia; one ich nie zrodziły, ani ich nie zniszczą. Fakty mogą zadawać wierzeniom kłam, nie osłabiając ich.
"
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza