~Sw.Mikolaj! napisał(a):~Jaro napisał(a): 500+ już to załatwiłoPaczka TAK,ale nie z byleczym,jak to niektórzy organizują.Cala Akcja wymaga znalezienia właściwych adresatow.Czy Alkoholiczka,czy abstynentka nie ma to zadnego znaczenia.Paczka Swiateczna musi się odnosić do Swiat i Wielkiej Zyczliwosci.Ma ludzi laczyc ,a nie dzielic!
~Zrezygnowana napisał(a): Widząc zbiórkę żywności w sklepie, miałam ochotę "coś" dorzucić. I tak robiłam. Dopóki nie zobaczyłam dla kogo to robię;
*matka alkoholiczka, która otrzymuje 2500 zł alimentów. Lata ciągle do opieki po węgiel i narzeka że nie ma co jeść. Nie wspominając już o zaniedbanym dziecku.
*Rodzina z 5 dzieci. Rodzice alkoholicy. Na szczęście matka "na razie" nie pije.
Dostali 500+. Fakt żyje im się lepiej. tylko zamiast ciepłych ubrań, kupują drogie zabawki dzieciom. Dzieci w zimie chodzą w tenisówkach. Większość 'darów" wywalają do kosza albo wciskają innym.
Podobno te rodziny są sprawdzane...
W tym roku zdecydowaliśmy z mężem że wpłacimy pieniążki na kogoś chorego. Mam nadzieję że te pieniądze trafią tam gdzie powinny...
hemi napisał(a):~Sw.Mikolaj! napisał(a):~Jaro napisał(a): 500+ już to załatwiłoPaczka .Ma ludzi laczyc ,a nie dzielic!
Tu sie troszke nie zgodzę ,bo jesli komus nie wyszło zyciowo (np.smierć,czy porzucenie przez współmałzonka ,choroba i wywalenie z pracy itp.)to inna bajka........
Nie porównujmy ludzi potrzebujacych i do ceniajacych z ludźmi potrzebujacymi i byc moze przechlejacymi dary.
~jak napisał(a): Niestety ja mam inne zdanie o szlachetnej paczce .Inicjatywa słuszna ale po ,,aferze wośp,, przejmuje się wolontariat i działania .znowu promują się wolontariusze a powinna być to skromność i działanie. te flagi baloniki ,później bal finał- to jednak koszt .Nie idzie to w dobrym kierunku .Nie dam więcej .
PanM napisał(a):~jak napisał(a): Niestety ja mam inne zdanie o szlachetnej paczce .Inicjatywa słuszna ale po ,,aferze wośp,, przejmuje się wolontariat i działania .znowu promują się wolontariusze a powinna być to skromność i działanie. te flagi baloniki ,później bal finał- to jednak koszt .Nie idzie to w dobrym kierunku .Nie dam więcej .
Proszę zaprezentować swoje zdanie wobec moich argumentów .
~jak napisał(a):PanM napisał(a):~jak napisał(a): Niestety ja mam inne zdanie o szlachetnej paczce .
Proszę zaprezentować swoje zdanie wobec moich argumentów .
nie ma co zaprezentować ,wszystko zależy od uczciwości ludzkiej
mogłoby nie być kwoty wolnej i wielu akcyz byleby ludzie płacili jakiś podatek