Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Sprzedaje karpie łamiąc prawo
~~Ona niezalogowany
16 grudnia 2016r. o 14:00
Pani Ewo karma wraca, a dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane..życzę smacznego karpia na wigilię, tylko proszę uważać na ości ;) aaa i proszę powiedzieć jak Pani go humanitarne zabija?czy może stawia w akwarium i z nim spędza wigilię a później wypuszcza do stawu. Bardzo ciekawa jestem. Wesołych świąt.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
16 grudnia 2016r. o 14:05
Temat jest głębszy. Tak już jest skonstruowany świat i życie na nim, że jeden zjada drugiego. Czy to w środowisku zwierząt czy ludzi. Przypadek powoduje jaki sposób oprawcy wybierają wobec swoich ofiar. Dobrze wiemy jak człowiek okrutnie potrafi traktować psa, kota, rybę. Człowiek człowiekowi jest najczęściej przysłowiowym "wilkiem". Jak my jesteśmy w porządku i uczciwymi ludźmi, to policja, sędziowie, urzędnicy robią z nas sprawców, zamiast ofiary. Przykłady każdego dnia mnoży telewizja, a Bolesławiec także nie jest enklawą. Za powiedzenie prawdy w sądzie, sędziowie skazują. Przypadek z rybą świadczy o człowieku. Mam nadzieję, że zło, które wyrządzają ludzie, do nich wróci, bo już wraca.
~~Jdd niezalogowany
16 grudnia 2016r. o 14:25
Zakazac polowow na kutrach rybackich!!! Tam dopiero ryba dostaje w osc!!
~zenada niezalogowany
16 grudnia 2016r. o 14:31
~ napisał(a): Ryby i inne zwierzęta od zawsze służyły za pożywienie człowiekowi, więc przestańcie histeryzować, bo przecież je zjadacie.

Zjadanie to jedno a męczenie ich przed śmiercią to inna sprawa. Użyj mózgu przed wypowiedzią.
~pinochet niezalogowany
16 grudnia 2016r. o 14:46
~~Karpie napisał(a): Karp jest hodowany do konsumpcji. Żywe się sprzedaje bo świeże. Klient może chcieć żywą rybę. Ma blisko do domu lub podjeżdża autem. Sam sobie zabije lub wpuści do wanny.
o to chodzi by kupowac tylko w markecie
~~Miro niezalogowany
16 grudnia 2016r. o 14:50
Idź do ubojni i zobacz jak krowy i cielęta zabijają ale tam nie wpuszczają takich dupków więc nie zobCzysz prawdziwej męczarni zwierząt
~~Miro niezalogowany
16 grudnia 2016r. o 14:51
Idź do ubojni i zobacz jak krowy i cielęta zabijają ale tam nie wpuszczają takich dupków więc nie zobCzysz prawdziwej męczarni zwierząt
2884
ela
16 grudnia 2016r. o 15:10
Szkoda tego sprzedającego człowieka, bo on pewnie dostał torebki jednorazowe, ryby do sprzedania i parę złotych za godzinę. Cieszył się z tego, że zarobi na święta, a tu du..a.
Jeżeli wina leży po stronie sprzedawcy, to kupujący są współwinni tej "zbrodni", bo biorą i niosą tę rybę bez zapewnienia jej wody po drodze. Właśnie jadłam rybę (35% glazury) i zepsuliście mi apetyt tym artykułem, bo zaczęłam się zastanawiać nad tym jaką drogę przeszła, zanim trafiła na mój talerz.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.